Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51001
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 8001, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.144.28.50')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Щоденник

Немає загадки життя

© vimlut, 23-01-2008
-Якось ми з кумом, ще за Союзу, працювали в одному СМУ. Ага, і от направили нас на об’єкт – санаторій «слуг народу» у лісі був…
-Спочатку думали звичайна собі простуда, а потім тиждень, другий-а температура ніяк не спаде. Я ж бачу як він ходить усе мучається, тож вговорила якось до лікарні поїхати…
-… А там… ну ти сам знаєш, як вони ще ТОДІ жили-і їсти, і пити ще й комсомолки стайками у халатіках бігають. Живемо, ото неначе у Бога за пазухою, півдня робимо, півдня «козла» забиваємо.
-…Відправили його аж на Сімферополь. Він мені нічого не говорив, тільки раз подзвонив, що все нормально, годують тут добре і персонал хороший, от. Побув там тижнів зо два, потім вернувся, каже, що легше стало, а все ж якийсь не такий, місця собі не знаходить, все мовчить, мовчить…
-… Бачили там і нашого…та ти його сто раз бачив по телевізору! Фамілія з голови вилетіла! Якось на «Ми» чи на «Си». За ним все головний цуциком бігав, хоч і професор, а бач, служить теж треба. «Може вам того…А чи вам не цей…». Паскудно на те дивитись, як ото людина з «товарищами» мучається.
- … Тільки коли в магазин за чимось піде, то морозива чи цукерок набере і дорогою все дітворі пороздає
-…Ага, сидимо ми значить з кумом у затінку, чекаємо поки машина приїде, а тут виходить на балкон тітонька якась, мабуть тільки вчора приїхала, воно одразу видно що не з НИХ, може якась «ударниця» чи Герой Соцпраці бо одежа на ній проста і лице таке  народне. А там у дворі фонтанчик мармуром обкладений журчить і павичі між кипарисів гуляють…
-…  Коли одного дня підходить, сідає біля мене і каже: «Тетяно, в мене рак»
-… Дивиться вона на те все диво і тільки очами кліпає. Потім перехрестилася нишком, нас бо їй не видно та шепоче тихенько до себе: «Господи, якщо є рай - то він тут…».
- … Довго мучився, боліло воно йому дуже. Все перетерпів. По весні, як вже метастази пішли лежав, не вставав. Я ж постійно біля нього. Якось сиджу, держу його за руку, а вона та ручечка суха-суха. Сиджу і плачу. А він розплющив очі, дивиться на мене і посміхається. Губи ворушаться, ніби щось сказати хоче, а не може. Таким мені й сниться тепер.
Ось дивіться, його фотокарточка з армії. Молодий, гарний тут який. Отут на звороті – підпис, бачите…«Немає загадки життя…», а далі не розібрати вже…вицвіло.
                                                   ***
У вагоні напівтемно. Він лежить на голій полиці, підібгавши ноги. Йому холодно. Коли він заплющує очі, бачить їх обличчя, чує голоси. Чуже життя. Сповідь чужої людини у проміжку часу від станції відправлення до станції призначення. Врешті-решт, яке йому до цього діло?
Але щось муляє, щось тисне, не дає заснути, забути… Що?  

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Співчуття

На цю рецензію користувачі залишили 7 відгуків
© onore_de_balzam, 07-05-2008

Це загадка, відповідь на яку шукаємо протягом життя

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Галина Михайловська, 23-01-2008

[ Без назви ]

© Назар Шешуряк, 23-01-2008

Корисно, хоч і плутано

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© М.Гоголь, 23-01-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.8330659866333 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …