Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51025
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 7813, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '52.14.85.76')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авантюрна проза

Нехай буде гречка ! -2

© koka cherkaskij, 07-01-2008
(продовження)
(поч. див. на  http://gak.com.ua/creatives/1/7812 )

Галушка лише усміхнулася.
Я натиснув зелену клавішу.

- Ляше, привіт, скотино ! Що т...

Натомість у слухавці  почувся заплаканий, майже істеричний голос його дружини Оксани, тобто , якщо пам”ятаєте , колишнього капітана КГБ Аксіньї:

- Мамаю, на колінах благаю тебе, порятуй  мого Ляха ! Він же ж твій кращий друг ! Чому ти відмовляєшся ??

- Відмовляюся ? Від чого ?? – я зиркнув на Галушку, вона пхикнула і покотилася  у іншу кімнату. Ох, вже ці мені жінки ! Ох, вже  ці мені побічні ефекти !!

- Мамаю , золотко,  та хіба ж ти не в курсі ?  Мого Ляха послали у секретне службове відрядження, та його й досі  немає ! А повинен був повернутися ще учора !

- Ну, нічого страшного. Інколи, знаєш, секретні відрядження  мають здатність незалежно від хотіння відрядженого подовжуватися. От наприклад, коли я був у секретному відрядженні на кільцях Сатурна...

Тут у трубці щось зашуміло і металевий голос, чимось схожий на голос нашого Генерального Писаря, промовив мені просто у вухо :

- Агенте Мамаю ! Вам попередження за намір розголосити державну таємницю !

Після чого я отримав через металевий корпус телефону несильний удар електричним струмом. От бісові діти ! Як вони це швидко уміють робити ! А от Ляха знайти самим – так ні.

- То я не зрозуміла, що ти там робив у Краснодарі  в секретному відрядженні ? Кажеш, трахав кубанок місцевих ? – верещала у слухавці Аксінья, коли захисний строб-імпульс на лінії закінчився, а мої слова про кільця Сатурна  автоматично були замінені суперкомп”ютером Служби Безпеки на якусь компроментуючу  нісенітницю про Краснодар.

-... і ти гадаєш, що Лях – такий самий донжуан і бабник, як і ти сам  ? Ти його погано знаєш, але ж мене  і все , що при мені, сподіваюся, ти ще не забув ? Чи тобі нагадати ? Як ти можеш  таке  навіть  думати про мене, що я Ляха настільки не влаштовую, що він там у секретному відрядженні  загуляв з якоюсь місцевою кубанською стервою ?

- Ні-ні-ні, ти мене невірно зрозуміла, - перервав я Аксінью, завбачливо обмотавши телефонну трубку учорашньою безкоштовною газетою.- Я мав на увазі запитати тебе – а чого у це секретне відрядження не послали агента Сагайдачного, цього хтивого вусатого таргана ? Чому це мусив летіти сам Лях, начальник відділу ??

- Стій , Мамаю !  То ти дійсно нічого не знаєш ??? - злякано запитала Аксінья .

- А що я повинен знати ?

- Ну як це „що”? Ти б мусив це знати, хоча й у відпустці. Спочатку у секретне відрядження послали Сагайдачного. Але він там у Краснодарі тільки тим і займався, що трахав місцевих кубанок і зовсім не слухав прогнозів гідрометеоцентру, а тільки слідкував за тим, щоб рівень холестерину у крові  місцевої великої рогатої худоби бути не меншим за рівень цукру у ірисках „Буратіно”. Тим більше, коли рудий кіт шкіпера у ніс лизати, то Бенюк із Хостікоєвим зовсім не мишей ловити. Оце такі дизайнерські шафи-купе від торгової марки „Браун”. Зрозумів ? Чого мовчиш ? Мама-ай ?? З тобою все у порядку , чи теж  йодом токнуло  ?

Я все-таки був, мабуть, достобіса непоганим агентом. УГС просто повинна гордитися, що я досі не комісувався за станом здоров”я, а продовжую й надалі працювати в її  невидимих лавах  за мізерну, в принципі, зарплатню. Мушу економити навіть на коханках. Поки я однією рукою слухав цей дурнуватий строб-імпульс , що забив  Аксіньїну розмову, іншою  я вже практично зібрався у термінове відрядження : поскладав у барсетку зубну щітку, причандали для гоління, ароматизатор подиху, кілька презервативів  та інші предмети першої необхідності у Краснодарі.

- Живий я, Оксано, живий. То, кажеш, спочатку у Краснодар поїхав Сагайдачний ? – сказав я , стрибаючи на одній нозі, вдягаючи шкарпетку і затиснувши слухавку між вухом і плечем.

- У який  ще „Краснодар” ? - здивовано перепитала мене  пані Ляхова.- Не в Краснодар, а в –ой!- Краснодар, ой  !!
- Эх, лейтенант Аксинья, лейтенант Аксинья….- присоромив я співбесідницю по-російськи.
- Я не лейтенант, я майор, то есть, конечно же, капитан, - заперечила Аксінья і тут же спохопилася : А-а-а, ну да, Мамаю,  ну да, спочатку ж він у Краснодар поїхав цей... Дорошенко.

Я  не зрозумів, чи то вона просто сплутала Сагайдачного з Дорошенком, чи просто у ній прокинувся конспіратор. Мабуть швидше друге, аніж перше. А вона тим часом продовжувала :

-  Цього клятого Дорошенка два тижні назад послали  у Краснодар трахати кубанок, і йому це, очевидно, так сподобалося, що він вирішив не повертатися. Він так заліг на дно, що його ніхто не міг і не може й досі відшукати. Ти саме був у відпустці, тому на пошуки Дорошенка майже тиждень тому у Краснодар   відправили вашого начальника – цього сраного Поляка.  Коли Поляк  терміново від”їжджав, він пообіцяв мені повернутися з Краснодара рівно за тиждень, тобто вчора...

(Пізніше Аксінья мені розповіла, що вирішила для виведення з ладу системи відстежування і строб-імпульсної підміни розмов використати давній хакерський принцип поцуплювання паролів поштових скриньок на безкоштовних інтернетівських серверах. Та я це і сам зрозумів, хоча на ємейлівських скриньках найчастіше цей принцип не спрацьовував.)

Та Аксінья тим часом продовжувала далі :

- ...А  коли , - говорив він мені, - я не повернуся  із Краснодара рівно за тиждень і ні секундою пізніше, то це означає , що зі мною щось трапилося серйозне, наприклад ,- говорив він, - мене упіймали обануті чоловіки відтраханих мною кубанок і збираються мені помститися, вчинивши, наприклад,  краснодарський обряд обрізання. І  тоді, говорив мені Поляк, хай мене виручати , а заодно і потрахати кубанок, у Краснодар їде вже сам Мамай.

- Задовбали ви вже зі своїм Краснодаром !- раптом прогримів у трубці металевий голос, схожий на голос нашого Генерального Писаря,- не у Краснодар, а на Альфу Андромеди, мать вашу ! Мамай, сссука, до мене , курррва, – і бігом !

3.
Отож, я мусив летіти на Альфу Андромеди виручати з халепи Ляха , а заодно і Сагайдачного. Так мені коротко сформулював завдання наш Генеральний Писар. Коли я прибув до нього у Ставку, то, як звичайно, прочекав з пів-години, поки вони із заступником закінчили обідній турнір з пінг-понгу. Я був трохи здивований побаченим, коли секретарка Писаря прочинила двері, щоб повідомити про моє прибуття. Партнери грали не одним м”ячиком, а двома одночасно. На моє німе запитання секретарка по-змовницькому мені підморгнула і довірливо повідомила, що техніка гри у пінг-понг Генерального Писаря та його заступника  досягнула таких небачених вершин, що, граючи одним м”ячиком, стабільно вигравав той, хто подавав. Тобто – на деякому етапі їм стало просто нецікаво, і , щоб якось розважитися та ускладнити гру, вони стали грати одночасно двома м”ячиками, подаючи кожен свій м”ячик на раз-два-три.

Коли я зайшов до кабінету Генерального, він якраз перевзував кросівки на мешти. Обернувшись до мене, він коротко запитав :

-Ну ?

Я відповів, як велів Статут :
-Пане Генеральний Писаре  УГС ! Агент  другого класу Мамай  за вашим викликом....

Генеральний перебив мене :
- Першого.
- Що ?
- Що-що... Першого класу.

Я схопився за серце обома руками . Першого класу ! Невже ? Але коли ? За що ??

- За що ? – вголос перепитав я, і у мене аж підкосилися від хвилювання ноги в колінах.
- За що ? Ну-у-у... – Генеральний Писар невизначено обвів рукою навколо себе....- за все, як то кажуть хороше. Ну, ти і сам повинен знати, наприклад за „Першу ніч”, за „Поцілунок  вампіра”. А  за Краснодар, га ? Як ти їх там усіх ?? Або хоча б за той же  Краснодар, коли вони хотіли тобі вставити, а ти їм усім показав ! Та й, взяти наприклад, той же останній Краснодар ? Це ж уже давно пора тобі  було йти на підвищення, але все якось, розумієш, за більш важливими справами  руки не доходили. – Він зробив мимовільний жест, що нагадував нападаючий удар тенісною  ракеткою. - А зараз тебе посилаємо на дуже, дуже важливе завдання , дуже небезпечне завдання, чесно кажучи, і , якщо ти раптом з цього Краснодара не повернешся, то ми тут оце з дідом  Майбородою помізкували, щоб хоч твоя дружина від держави більшу пенсію по чоловікові отримувала. Ти ж не проти, сподіваюся ?

- Ні, звичайно ж. Не проти. А що, невже завдання настільки небезпечне ?
- Будемо відверті, Мамаю. Дуже, дуже небезпечне завдання. Ти ж знаєш – Сагайдачний не повернувся, Лях – той теж не повернувся. Такого ще у практиці УГС ніколи не було, щоб одночасно два суперагенти кудись теє... кудись безслідно , як то кажуть,  гм... зникали. Тут щось таке... – Генеральний Писар прокрутив вказівним пальцем  у повітрі конус.- Одним словом, на тебе вся надія.
- Як завжди, - подумав я.
- Так  що... гм...  ото отаке. Завдання зрозуміле ?
- Так точно.
- То чого стоїш ? У нас тут незабаром товариський матч з поляками, футбольний, розумієш... а ти собі стоїш.  Хто буде на воротах стояти замість Ляха ? Ти ? Чи я ?  Стоїть він тут. Впєрьод давай !
- Та я хотів лише уточнити деякі деталі.
- А що тут уточнювати ? Альфа Андромеди, третя планета, широта приблизно така-то, довгота – така-то. Там зараз якраз літо, якщо ти про це.
- Я хотів узнати явки, паролі, хази, ну і таке подібне. Які у них були завдання, легенди, які імена, псевдо, під яким прикриттям вони діяли, і так далі. Хто підозрюваний у цій справі, що , власне, чи хто розшукується , тощо.
- Навіщо тобі це все ? – здивовано запитав Генеральний.
- Ну... як це – „навіщо” ? А як же інакше ?
- Вічно ви , агенти, все ускладнюєте, - з неприхованим розчаруванням промимрив Генеральний. – За гроші і дурень купить, а ти спробуй без грошей. Ти ж не якийсь там дільничий міліціонер у селі Липова Долина Сумської, розумієш, області, ти – агент першого класу УГС ! Второпав ? У ! Ге !! Ес !!! Встигаєш відслідковувати ? Я й так забагато тобі повідомив. З тебе повинно було б вистачити однієї назви – Альфа Андромеди, ба, навіть просто – Андромеда, та й усе. За що ти тільки оце от зарплатню... гм... отримуєш тільки ? Може, ти ще попросиш  мене привести тобі за ручку Ляха з Сагайдачним, а ти лише письмовий звіт оформиш ?
- Ну, - почервонів я, - ну хоча б назву справи, у якій Сагайдачний полетів на Андромеду, скажіть, чи хоча б її кодовий номер ?
- Мамаю ! Ще одне зайве слово – і ти знову агент другого класу ! Зрозумів ?
- Так точно. Дозвольте виконувати ?
- Виконуй !
- Єсть ! – я клацнув , як міг, каблуками, розвернувся кругом і пошкандибав до виходу. І коли я вже взявся рукою за клямку дверей, Генеральний навздогін мені гукнув :
- А справа та  звалася... чи зветься ... щось там про гречку...
І краєм ока я помітив, як він услід мені  зімітував нападаючий удар тенісною ракткою.

4.
У дорогу мене збирала швидше Аксінья, аніж Галушка. Остання ніяк не могла отямитися і повірити, що я все отак кидаю і терміново відбуваю у відрядження.

- Так що, - зі слізьми на очах запитувала вона, - ти не можеш навіть переночувати і полетіти завтра вранці ? Чого мовчиш ? А для чого я сьогодні перетворювалася на африканку ? З берегів Конго ? Чого мовчиш ?  Ти знаєш, як це боляче ? Міг хоча б учора  попередити ! Куди ти знов летиш ? Трахати кубанок ? Чи оцю сучку ?  Ти  з нею летиш ? Чого мовчиш ?

Галушку не зупиняла навіть присутність поруч „цієї сучки”. М-да, нелегке, нелегке  життя у  агента Української Галактичної Служби.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.98090481758118 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …