Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50953
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 7618, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '44.200.39.110')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза тарен

Матрос Каліганов

© Сосновський, 18-12-2007
                                          ЗИМОВА КАЗКА                    
          Зворушливий сніг сьогодні сповивав чорнозем. Я ловив руками сніжинки, намагаючись підпорядкувати їх собі й своїм законам, але вони танули на моїх долонях, перетворюючись на криваві калюжі, дуже схожі на хмаринки у дитинстві.
         «Хто сказав «ні»? - засвистів вітер, плутаючись у чорному серпанку зимової ночі.
«Це – ми...» - простогнало позавчорашнє листя, поховане під білим безгомінням моїх слідів, що нахабно випередили мене та зникли за герпесним горизонтом порожньої кімнати. Ялини, потріскуючи від холоду, усе глибше й далі ховаються у нори, вириті здоровезними зеленими лапами.
         «Ми не хочемо бути зрубаними!» - пищать ялини та молоді сосни, але я не розуміюсь на мові птахів та головоногих молюсків, тому моя сокира смілива аж до божевілля.
          Усі люблять казки, особливо діти. Органічно зливаючись зі стінами вони радіють безжиттєвій ялинці, яка ніколи не зможе їх вкусити своїм пластмасовим поглядом.
          Усі люблять казки...
                                                                                                                (якось у січні 1993 року)

                                                МАТРОС КАЛІГАНОВ
          Матрос Каліганов крокував по ранковим калюжам. Його ковані чоботи чавили щільний туман провулків та безлюдних тротуарів. Сутінки нітилися та щезали, боючись зустрічі з цією статечною фігурою.
          Його можна було порівняти з північним вітром, але північний вітер програвав цій людині в суворості. Він був схожий на брилу сірого мутного льоду, але лід був занадто крихким. Здавалося, що його тіло нап`ято на жорсткий металевий каркас, який утримував на собі інші частини дивної, але життєздатної системи, захованої під засмальцьованим бушлатом. Його очі дивилися усередину, прагнувши розібратися у потоці іржавих думок, що хаотично метушилися у напівпорожньому черепі. Найбільш вдалі та привабливі з них застигали у вигляді сталактитів, які утворювали світогляд матроса Каліганова.
         Дохлий щур з деформованим хвостом намагався перетнути смутну бруківку, але послизнувшись він був розчавлений порожнім, та від того не менш важким чобітом,
що ніс у собі заряд бадьорості та самозаглибленості.
         Матрос Каліганов марив, намагаючись вийняти багнет зі свого відважного серця, слабкий стук якого губився у складках ранкового туману.
                                                                                                                           3.01.1993

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

І я вітаю з дебютом

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© М.Гоголь, 19-12-2007

Не дрейф, матросе!

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Олег Derim, 19-12-2007
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.68788599967957 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …