Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 7389, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.226.187.24')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

Легко

© Волошка, 02-12-2007
Воно витає десь в мозку, побіля очей. Так легко-легесенько.  Звідти проростають засніжені гілки – поздовжні тістечка з двох шарів: знизу гіркий шоколад, на ньому – збиті вершки. Здіймаються вгору, струшують додолу невагомі крижинки, які опускаються тобі на щоку і обпікають вологим цілунком. Це я тобі сипаю сріблясті доторки, це мої очі ти бачиш вгорі, це моїми квітами пахне з-під свіжого снігу. А гілля все простягає до нас свої незграбні долоньки: чорне і біле легенько витає побіля очей. Стовбури все більшають, ширшають і підігріваються. Ще мить, ще раз відкриваються очі й опиняються на світлій спекотній татарській вуличці. Ми там ще не були, але вже пам`ятаємо, як будемо там. Бо це легко. Світло і тепло, жовті стіни. В кадрі знов опиняється засніжене гілля, але одразу ж розтає під тиском сонця. Одразу ж проростає …
е ні, зеленого там нема. Жовте, і золоте. Під ногами похрустує пухнастий чистий пісок-сніг, сніг-пісок, а все там, побіля моїх очей твої очі, і легко, і світло і сніжинки дрібні вплітаються в горіхові кучері. Хоч вдягай мене, хоч заводь під дахи, а вони відтепер будуть жити там, будуть блищати там, будуть ще дрібніше заплутувати пружні кучері. Але ні, сріблясті крапельки вже в тебе на губах, ти не дав їм жодного шансу. Забирай мене всю й нікому не показуй, нікому не віддавай. Будеш цілувати моє волосся і вчитися заплітати в тоненькі косички. А потім розплітати.
А я буду, я є сніг білий-білесенький. Я хочу, я буду, я  лежу під сонцем золотим. Я є у всіх місцях одночасно: зазираю в очі пасажирам осьо-того літака, махаю їм своєю сніжною лапатою рукою, бажаю щасливої дороги та скорого повернення. Кривава горобина – це я, пашію червоно під білими кучугурами. Це я звиваюся під ногами стежкою вузесенькою, злітаю догори диханням людським, опускаюсь додолу світлом далеких зірок, тишею опівнічною скрадаюся попід хитким парканом.
Втечемо з тобою однієї темряви від примар, від усього, що за очима, усього, що глибоко в мозку, туди, де легко і смугасті гілки проростають біло у вІкна. Тріщать шибки, тоненька цівочка вирізає величезні ламані сніжинки на склі, вони проникають всередину, здіймають гармидер, диски і книги, і друковані стоси, - все торкають холодом, світлим і обпікаючим.
Ми будемо ходити по світлій закарпатській вуличці, і тепло твоєї долоні співзвучне буде променю гострому в мене на брові. І на вокзалах, і в зірочці, і в кованих парках, на лисих горах буде ця вулиця і ці гостро-гарячі шабельки.


Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Гарний зимовий пейзаж

На цю рецензію користувачі залишили 12 відгуків
© Антон Санченко Статус: *Експерт*, 03-12-2007
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.98969292640686 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …