Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 6938, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '13.58.247.31')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Етюд

Нарис для Долі

© Анютка Петрів , 31-10-2007
     Не знаю, що тоді сталося. Може зорі спалахнули посеред Галактики, а може Вона просто захотіла з нами погратися. Просто погратися… Так, це мабуть був лише один Її задум, лише одна Її ціль. Лише одна… Вона кидала нами, наче якимись сліпими цуценятами, наче ми були Її рабами. А ми ж приносили для Неї безліч дарунків. Ми віддавали все, що було при нас. Ми не пили, не їли лише, щоб задовольнити Її бажання, Її прихіть. Їй було все одно, що ми помираємо від спраги, що ми ловимо краплини дощу, щоб напитися, щоб не померти. Їй було байдуже до того, що ми маємо сім’ї, що маємо турботи. Їй не було діла до нас, як до людей. Вона вважала, вважає і буде вважати нас нікчемами.
     Вона нас мусить вимучити, а в замін ми не получаємо нічого, бо все, що Вона начебто робить для нас, ми все робимо для себе самі, власними руками. Ми вже не можемо кричати, бо губи настільки посіклися, що надто боляче навіть прошепотіти одну літеру. Ми не можемо стулити очі, бо надто боляче стискати запалені від вітру повіки. Надто боляче…
     Ми хочемо опустити руки, але знаємо, що від цього не стане краще, що Вона буде сміятися, що Вона буде презирати нас ще більше і бити своїми тернистими батогами. І ми йдемо, йдемо, йдемо… Ми не можемо зупинитися, бо як зупинимося хоч на мить, то Вона поверне нас назад, на початок, на самий початок. Ми йдемо, бо віримо, що там, в кінці дороги на нас чекає оазис, де ми зможемо нарешті відпочити. А Вона дальше буде спостерігати за усіма, Вона ніколи не здасться, Вона не відступить. Вона…Вона…
      І ми обов’язково дійдемо!
     А коли ми дійдемо, то присядемо на мить і нам видасться, що ми відпочивали не мить, а цілу вічність. Посидимо і знову в путь…
     Вона така, наша Доля, наша єдина Доля…



Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Етюди - річ корисна

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© М.Гоголь, 01-11-2007
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.88353109359741 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …