Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 6643, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.145.58.169')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Детектив

З щоденника д-ра Ватсона

© Олег Derim, 12-10-2007
    - Ватсоне, як давно Ви спiвпрацюєте з Морiартi?
    - Отакої, - я аж нiяк не очiкував такого питання.
    - Не вдавайте обурення, Ватсоне. Я все знаю.
    - Так. Знову Ваш метод. Це правда: ми вчилися з ним в Iтонi. Але ж, Холмсе, розумiєте …
    - Догадуюсь. Напевно мерзотник шантажував Вас. Якiсь лiкарськi грiшки. Та пусте. Ми все одно друзi i дамо собi раду.
    Холмс пихкнув люлькою. Аналiз продовжувався.
    - Я пiдслухав, як мiсiс Хадсон нагадувала Вам пiдготуватися до приїзду Морiартi. З того, з якою нехiттю Ви це вислуховували, я зробив висновок, що головним його спiльником є вона, а Ви – лише знаряддя в їхнiх руках.
    - Маєте рацiю, Холмсе. I я готовий покласти своє життя …, - я скочив на ноги.
    - Дякую, не треба. Покличте мiсiс Хадсон. Не гаймо часу!
    За п’ять хвилин вiн вже стояв в одязi мiсiс Хадсон перед люстром. Саму ж її, нокаутовану Холмсом, я намагався привести до тями нашатирем.
    - Добре. В цьому вбраннi Морiартi й усiй його зграї мене не впiзнати.
    Вiн вискочив за дверi. Внизу почувся якийсь галас i в кiмнату вiйшов збентежений Морiартi.
    - Що з Хадсон, Ватсоне? Вона бiгла, мов навiжена, - почав вiн, але замовк i розгублено подивився на неї, що лежала на пiдлозi.
    - Вiн знову втiк! Кличте полiцiю! – викрикнув я.

                                                                              ***

    Пiсля допиту мiсiс Хадсон Лестрейд пообiцяв менi, що домагатиметься вiд суддi дозволу на мiй арешт.
    - Взялись за старе, пане докторе? Я покладу край Вашим витiвкам з цим божевiльним, - процiдив вiн i гримнув дверима.
    Але й це не був кiнець. Сам Повноважний представник Королiвського клубу лiкарiв, професор Морiартi, вирiшив дати менi прочухана.
    - Колего, я вже не кажу про лiкарську етику. Я звертаюся до вашої людяностi. Чи припустимо використовувати маячню свого пацiєнта для написання пригодницьких iсторiйок? Чи припустимо провокувати його? Зi свого боку, я присягаюсь Вам, що Вас позбавлять лiкарської лiцензiї, одразу пiсля мого звiту!
    Вийшов i вiн. Оговталась бiдолашна мiсiс Хадсон. А я пiшов прогулятися. Холмс зараз в мiсцi, вiдомому лише нам обом: пiд вiкнами Iрен Адлер, нашої попередньої доглядальницi, в яку вiн i досi був без тями закоханий.
    Десь за квартал я зустрiв знайомого хлопчика-кур’єра. Нема кращого засобу вiд стресу, як поговорити з дитиною.
    - Ей, Генрi, що в тебе в кошику?
    - Цуценя, сер. Чистокровний мастiф. Вiддаю всього лише за пiв-гiнеї, сер.
    За хвилину щасливий Генрi помчався вiднести нового мешканця на Бейкер стрiт, 221-б (от мiсiс Хадсон зрадiє). А я повторював iм’я собаки, про яке повiдомив мене хлопчина. Власне, саме через iм’я i вiдбулася ця покупка. Баскервiль. Щось таке старовинне, ґотичне.
    Я йшов i смiявся.
    - Чи припустимо провокувати його? Я ще i не починав!

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Фігня, здається

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Sitka Charley, 03-02-2008

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© ***, 15-10-2007

задля свіжого сюжету

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Тарас В'єнц, 12-10-2007

Дуже оригінально й несподівано

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Антон Санченко Статус: *Експерт*, 12-10-2007
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.74500799179077 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …