Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50953
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 6640, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '52.91.67.23')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза

Кінокритики

© Костенко Олександр, 12-10-2007
П’єса на дві дії.

                                                Дійові особи:
Спиридон Афанасійович – кінокритик років за сорок. Він товстуватий, вусатий та ніколи не виймає з рота цигарку.
Вітюша – молодий колега Спиридона Афанасійовича. Він худенький, маленький та дуже пишається роботою в парі зі своїм наставником.
Листоноша – персонаж без імені. Молодий хлопчина, студент одного зі столичних навчальних закладів. В нього гарне кучеряве волосся( хоча це і не впливає на хід подій).

                                                   ДІЯ ПЕРША:  
     Стара сталінська квартира з високою стелею. В приміщенні давно не робився ремонт тому подекуди видно відклеєні шпалери та потріскана штукатурка. В кімнатах повно старезних книжок, відеокасет, дисків. На кухні здоровезна гора немитого посуду. З цього можна зробити висновок, що господарки в квартирі давно немає.
      Спиридон Афанасійович разом з молодим чоловіком – Вітюшою сидять за столом і ведуть розмову:
                                          Спиридон Афанасійович
    Вітюша, що виможете сказати про таку актрису як Франка Потерте?

                                                     Вітюша
                      Це та, що грала у „Біжи, Лола, біжи”?!

                                          Спиридон Афанасійович
                                                Так, саме вона.
                                            
                                                      Вітюша
                      Талановита дівчина. Грає просто ізумітельно.

                                           Спиридон Афанасійович
Колего, я  не про її акторські вміння та професійну придатність. Я про її зовнішність:
Груди, ноги, мордочку, фігуру загалом і всё такоє. Розумієте?!

                                                      Вітюша
А-а-а-а-а-а-а-а!!!! Ні, грає вона набагато краще.

                                            Спиридон Афанасійович
Значить так і запишемо:” Франка Потерте, не дивлячись, на гарненьке личко, не відрізняється акторською майстерністю”( кінокритик сміється). Жартую. Я чого питаю?!
Мені цікаво який тип жінок, вам Вітюша подобається: білявки чи брюнетки, товстенькі чи худенькі, з великими чи з малими, з довгими та рівними чи маленькими та кривими?

                                                      Вітюша
          Мені подобається Шарліз Терон з фільму „ Солодкий листопад?

                                           Спиридон Афанасійович
   А, це та білява проститутка, що кожного місяця давала новому хлопцеві.

                                                      Вітюша
  Ну чого ж проститутка?! Пристойна  дівчина,  що допомагала людям віднайти себе у цьому житті. До того ж вона була смертельно хвора з неймовірно добрим та щирим серцем. І гроші вона за свої послуги не брала. То хіба ж вона проститутка?
                                         Спиридон Афанасійович
  Ні, вона просто таки з організації „ Червоного Хреста”. Добре проїхали.                            
Давай-но краще  поговоримо про сучасне американське кіно. Візьмемо їхні молодіжні комедії. Що, ви думаєте з цього приводу?        

                                                      Вітюша  
   В цих фільмах зображено пошук молодими людьми місця в житті, пошук кохання,  пошук справжніх друзів,  пошук нових відчуттів. Я б навіть порівняв усіх цих персонажів
з героями книжки Чака Паланіка „ Бійцівський клуб”. Так сказать: сюрреалізм.

                                          Спиридон Афанасійович
   Ну, Вітюша ви і завернули. Ці задроти тільки й хочуть, що задвинути якійсь цицькатій барашні, добряче нажертись алкоголю та сповна накуритись травки. Хоча після накурки
і справді прорізаються сюрреалістичні думки. Пусте кіно та проте наржатись можна.
В мене, доречі, є наукова робота з цього приводу, називається : „ Вплив молодіжного американського кіно на розумові здібності підлітків” на 150 сторінок. Я за неї отримав грамоту від міністерства. Мене в медичний запрошували, читати лекцій молодим психіатрам. Успіх колосальний.

                                                     Вітюша
                                                  ТА ВИ ШО?

                                        Спиридон Афанасійович
                               А, хулі Вітюша, ви думали?! Працюємо.

                                                    Вітюша
                                                        ???
  
                                       Спиридон Афанасійович
             Ну, добре. Давайте далі, який вам актор подобається найбільше?

                                                    Вітюша
                                                Брюс Вілліс

                                      Спиридон Афанасійович
       Хороший актор. Але ж з таких дуже талановитих, визнаних режисерами, критиками,
який мав нагороди різного ґатунку, хто вам Вітюша подобається?

                                                   Вітюша
        На мою думку, це Кевін Спейсі, що грав у  „Краса по-американськи”

                                      Спиридон Афанасійович
       Ну, колего, хіба вам може подобатись людина, що дрочить у ліжку коли поряд лежить гарна жива дружина, курити ганджу та майже займатись сексом з подружкою рідної дочки школярки? Це неподобство.

                                                  Вітюша
       То це ж не єдиний фільм з його участю. Він грав і у „Таємницях Лос-Анджелеса”, „Планета Ка-Пекс”, „ Біля моря”, „Підозрілі особи” тощо. Дуже талановитий актор.

                                      Спиридон Афанасійович
        Вітюша, я майже рік тому написав чудову рецензію з цього приводу: „ Кевін Спейсі
та його вплив на недосвідчених дівчат”. Рецензія мала неабиякий успіх. Мені писали навіть з Ісландії. Правда, я ні хера не поняв. Я ж ісландської не знаю та серцем відчуваю згоду та захоплення моєю роботою.
                                                
                                                     Вітюша
                                                  ТА ВИ ШО?        

                                       Спиридон Афанасійович  
                        А, хулі Вітюша, ви думали?! Працюємо.    

                                                      Вітюша
                                                          ???    
                                       Спиридон Афанасійович
Добренько, давайте я трохи перепочину. А ви тим часом збігаєте за червоним сухеньким.
І за пляшкою винця, ми поговоримо про вашу рецензію, щодо нового російського фільму.

      ( Вітюша , біжить до гастроному. Спиридон Афанасійович запалює чергову цигарку)


                                                    ДІЯ ДРУГА:
              Та сама кімната, тільки з пляшкою  червоного сухого вина  на столі.
Спиридон Афанасійович тримає в руках кілька списаних аркушів паперу формату А-4.
На його носі ледве тримається пенсне. Він уважно та вдумливо читає рецензію свого молодого колеги.

                                                         Вітюша
                                               Ну, як подобається?

                                           Спиридон Афанасійович
   Вітюша, замість того щоб мені заважати, краще б наливали вино у гранчаки.    
                ( молодий чоловік розливає червону речовину у стакани)
                                                            
                                            Спиридон Афанасійович  
                                            (тримаючи у руці стакан)
Ну, Вітюша ви і пишете. Я від вас такого не чекав. Це ж треба так писати. Нє, ну ви для кого цю критику писали? Для професорів, чи для пересічного читача? Тут же сам чорт ногу зломить.

                                                          Вітюша
          ( голосом дитини, яка щойно розхуячила лобове скло батькової машини)
                                                      А, що не так?

                                           Спиридон Афанасійович
Нє ну ВИ мені скажіть хіба зрозуміє сцикуха чотирнадцяти років, що таке: „ екзистенцій ні пориви головного героя, підвели його до постіндивідуалістичного розуміння нереальності майбутнього в його сюрреалістичному минулому”? БЛЯДЬ!!!!! Да тут я нічого не зрозумів. Вітюша, ви що докторську дисертацію пишете чи в якомусь журналі
колонку „культура” ведете?!
                      
                                                          Вітюша
Спиридон Афанасійович, так ви ж самі....
                   ( слова Вітюши перериває гучний дзвінок у двері)
                                          Спиридон Афанасійович
                                 Колего, відчиніть будь-ласка двері.
                                (Вітюша хутко чвалає до дверей)

                                                     Вітюша
                                                    Хто там?

                                                  Листоноша
                                  Сименко С.А., тут мешкає?
                                                  
                                                      Вітюша
                             Так тут мешкає. У вас до нього якесь діло?

                                                   Листоноша
        Мені до нього ніякого діла нема. В мене лист адресований йому. Будете двері відчиняти?!
( після хвилинної формальності з розписом про одержання пошти, Вітюша повертається до свого наставника)

                                                      Вітюша
            Спиридон Афанасійович, вам листа принесли.

                                            Спиридон Афанасійович
Це мабуть з Кракова прийшло. Я свою роботу у місцевому часописі опублікував.
Вітюша, зачитайте вголос будь-ласка.

                                                     Вітюша
                                        ( читає на польській)
Шановний, Сименко С.А., ми всією редакцію поздоровляємо вас з перемогою у міжнародному конкурсі „ Критика, рецензії та статті про кіно”. Ваша праця, що була опублікована на сторінках нашого часопису здобула перше місце у категорії „Розуміння сутності кіно”. Нагородження пройде сьомого листопада у славному місті Відень.
Запрошуємо ВАС!!!                  
                                                                               Щиро ваші.......

                 (Вітюша простягає листа Спиридону Афанасійовичу)
                                       А, що це за стаття така?

                                              Спиридон Афанасійович
О-о-о-о-о!!! Це глобальна робота. Цілий рік писав. В кожне слово вдумувався. Називається вона: „ Вплив розміру грудей актрис на розвиток світового кінематографу”.

                                                       Вітюша
                                                 ТА ВИ ШО? Це ж, це ж я, це ж моя  ....

                                        Спиридон Афанасійович
                         Спокійно Вітюша. А хулі ви думали?!Працюємо.


                                                       ЗАВІСА

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Кумедно

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Любов, 27-09-2008

"А х..лі ви думали?!ПрацюєТЕ." - майже читована із твору.

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© В:тал:й, 27-09-2008

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© ***, 15-10-2007

Боротьба стереотипів

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Олександр Кусков, 12-10-2007

Трудовi буднi кiнокритикiв

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Олег Derim, 12-10-2007
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.78749394416809 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …