Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 6426, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '44.222.129.73')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза фуказка

Принцеса у вежі

© Аня Хромова, 27-09-2007
Жила-була принцеса. Вона з самого дитинства була гарна, розумна, витончена і скромна. А ще з самого дитинства вона жила у вежі, куди її посадовила зла-презла мачуха. Принцеса росла у затишних п'яти кімнатах, читала книжки, грала на мандоліні, ткала гобелени з чарівниками та однорогами і мріяла, як одного дня по неї прийде прекрасний принц. Принц врятує її з неволі, вони одружаться і вдвох подорожуватимуть великим-великим світом, про який писано в романах та співано в піснях, і, не виключено, коли-небудь зустрінуть чарівника або однорога. А зла-презла мачуха лишиться ні з чим.
У затишних п'яти кімнатах принцеса подорослішала. І щойно вона стала достаньо дорослою, повз вежу вирішив пройти прекрасний принц. Почувши принцесину гру на мандоліні, він одразу закохався. Цілу довгу ніч вони говорили крізь заґратоване вікно однієї з п'яти затишних кімнат і на ранок придумали план втечі.
Наступної ночі принц прикотив із собою гармату. Він наказав принцесі заховатись під ліжком і на рахунок "три" випалив у стіну. Діра у мурівлі пробилась великою, ніби двері. Коли дим від пороху розсіявся, принцеса підійшла до проходу і побачила шматочок посвітлілого перед ранком неба, сірі силуети дерев і темні плямки квітів. Принц підбіг до неї і простягнув руку:
- Ходімо!
Принцеса подивилась на принца. Він обіцяв, що уже за кілька днів вони вирушать в подорож великим-великим світом, про який писано в романах і співано в піснях, і, не виключено, коли-небудь зустрінуть чарівника або однорога. Потім вона перевела погляд на сірі силуети дерев, а потім ще далі - туди, де передсвітанковий туман ховав видноколо. З саду війнуло вологою і холодом.
Принцеса нічого не сказала принцеві. Вона просто опустила очі і пішла назад, до своїх затишних чотирьох кімнат. Вона сіла за ткацький верстат і взялась доробляти гобелен: на ньому принц і принцеса пливли на кораблі туди, де передсвітанковий туман ховав видноколо.
Принцеса прожила в тій вежі до самої смерті. А що про неї всі забули і ніхто не прийшов полагодити стіну, вона заклала дірку книжками - романами про великикй-великий світ, у якому, не виключено, можна зустріти чарівника або однорога.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Що таке фуказка?

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© , 28-09-2007

Зіпа б"ється в оргазмі!

На цю рецензію користувачі залишили 5 відгуків
© Зіпунов Михайло /ZIPA/, 27-09-2007
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.71703600883484 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …