Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50953
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 6246, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.212.87.137')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Фантастика

Нуль-перехід

© Галина Михайловська, 12-09-2007
      Він не пам’ятав, коли вперше знайшов це місце – місце, де в зазвичай суцільній оболонці, що розділяє різні, співіснуючі в часі та просторі, але неперетинні світи, у певні моменти з’являвся  отвір -  перехід до іншого світу. Але користувався ним уже безліч разів.
І все ж таки кожного разу це було як уперше. Не можна було звикнути до того, що чекало на нього ТАМ....

    ...Темрява, майже суцільна, але сповнена дивних відблисків, миготінь, спалахів... Невпізнані  тіні, тьмяні абриси... Пронизливі звуки з нівідкіля... Приголомшливі незнані пахощі...
НЕБЕЗПЕКА.  Він ясно відчував величезну, смертельну небезпеку кожної миті, що перебував там... Проте – ці напружені м’язи, ці натягнуті  нерви,  цей адреналін у крові, це відчуття повного, ущерть, життя... Істоти, що населяли цей неймовірний паралельний світ, спілкування з якими то оберталося жорстоким двобоєм, то дарувало невимовну насолоду... Усе це було нечувано, небачено, неймовірно для його рідного світу - такого буденного, звичного та звичайного...
Але наставала хвилина, коли він відчував – час вертатися.
О, цей скрадливий шлях до заповітного місця, цей останній погляд довкола, цей стрибок -  у нікуди, чи додому? І кожного разу гострий жах: а що, як цього разу не вдасться? Що, як перехід буде зачинено?!!


   ... Вийшло, і цього разу. Він знову тут, у своєму світі, не такому шаленому, авантюрному, але зручному, затишному, ласкавому до нього. Знайомі, рідні картини,  лагідне світло,  негучні приємні звуки.
І наймиліший  звук – тихо риплять двері, лунають легкі кроки. Рідний голос озивається до нього:
- Де ж ти подівся, волоцюго, бурлако, гультяю! Я ж тебе скрізь обшукалася!  Ах ти ж негіднику, очі твої безсоромні!
... Величезного пухнастого кота підхоплює на руки хазяйка, і вже цілує, вже міцно притискає до себе, а він не пручається, у горлі його наростає глибоке, низьке муркотіння, він солодко мружить свої дійсно безсоромні золотаві очі, але перед тим, як заплющити їх цілковито, кидає повз хазяйчине плече ще один погляд туди, де сповнена казкових пригод ніч зазирає до затишної кімнати крізь його таємний нуль-перехід – прочинену кватирку.


Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Мініатюрна фантастика чи фантастична мініатюра

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Олег Derim, 13-09-2007

Я також

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Biруня, 12-09-2007

Пані Галино! На вас написали 12 рецензій, а ви - лише дві. Де взаємність?

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© М.Гоголь, 12-09-2007
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 2.8373358249664 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …