Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 5916, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '34.238.242.168')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Рецензія для ДЧ

Філософія сексу

© Богдан Образ, 11-08-2007
Покальчук Ю. Кама Сутра. – Харків: Фоліо, 2007. – 799 с.    

Юрко Покальчук - досить різнопланова людина: поет, прозаїк, перекладач, науковець, мандрівник, музикант (група "Вогні Великого Міста"). Автор еротично-психологічних творів, тонкий знавець людської поведінки та людських доль.
„Кама Сутра” – це збірка його найскандальніших та найуспішніших оповідань, які засновані на реальних подіях або приправлені автобіографією. Деякі твори шокують читача відвертою демонстрацією еротичних або історичних сцен, але кожен твір присвячений глибині людських цінностей, почуттів, бажань і буття.  
Книга складається з чотирьох розділів, по декілька потужних оповідань в кожному.
1. Те, що на споді
Однойменна книга з’явилася завдяки львівському видавництву „Кальварія” у 1998 році. Тоді читацька аудиторія розділилася на дві половини – абсолютні прихильники та абсолютні противники творчості Юрія Покальчука. Одні казали про початок нової української літературної ери, інші кричали про хамство і бруд, і про необхідність відновлення книжкової цензури, проте жоден з читачів не залишився байдужим до цієї книги.
  Твори з інтимним змістом показують, що просто так нічого не буває. Секс виступає не тільки як символ продовження роду або угамування пристрасті чи задоволення бажань. Тут секс в першу чергу відбувається задля відходу від буденної або жорстокої реальності, що оточує героїв, задля помсти або ж задля відновлення приємних спогадів.
2. Смак гріха
В цьому розділі автор зображує героя, у якого секс – це існування протягом дня, а також описує пригоди радянського журналіста у екзотичних країнах з борделями, наркотиками, малолітніми повіями і міцними напоями. Юрко Покальчук досконало зображує почуття та бажання людини вирватися за рамки буденності та подолати моральні заборони (те, що „ніззя савєтскаму чілавєку”), стати на межі між сексом та смертю і нарешті відчути той солодко-гіркуватий смак гріха...
3. Заборонені ігри
Цей розділ присвячений сексуальним перверзіям (збоченням або відходу від норми). В оповіданнях досліджується психологія інцесту, Едипового комплексу, гомосексуалізму, полігамії (секс утрьох) та шаленого і трохи містичного кохання між тринадцятирічним учнем та його вчителькою (або просто сексу між німфоманкою та сексуально дозрілим циганом?).
4. Жорстокість і кохання хуліганів
Тут розміщені розповіді хлопців, які крадуть, „розводять лохів на бабло”, палять, нюхають клей, вживають алкоголь, займаються сексом, іноді навіть не звертаючи увагу на стать партнера...
Покальчук показує та глибоко аналізує проблеми сучасних підлітків, які через ряд обставин (сімейні проблеми, спокусливі друзі, відсутність грошей, понти ІТП) стають на шлях злочину.
У Юрія Покальчука кожен твір розглядає справжню людську сутність, бажання і поведінку, спонукає до боротьби з власним „Я”, тому ця книга є дуже цінною не тільки для шанувальників його творчості, а й для прихильників психології, сексології, філософії, історії, еротичної культури та якісної літератури.    
                                                                                                                   Боб

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.8019700050354 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …