Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51003
Рецензій: 95747

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 5353, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.21.248.119')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза (обрані рецензії)

Перша хвиля реакції на „Книгу Спасіння” від кінця світу. І кінець світу взагалі.

© Олег МАРИЦАБО Серый, 24-06-2007
Дидим Нестеров, архієпископ РІПЦ

„Кінець світу у кожного свій.”

Світлана Кедик, філософ, співавтор (із цієї рецензії почалася наша спільна книга)

„Кажуть: філософія, то наука ні про що. Самі терміни - "щось" чи "нічого" набули певного значення у людській розсудливості. Власне, тому ми міркуємо кожен по своєму. У кожного свої істини, які мають ті, чи інші напрямки. Напрямки - своєрідні шляхи, що ведуть у вічність, у вічність новоствореної думки. Думати не заборонено. Але мислення від думання відрізняється. Чим? Філософією. Ваші роздуми лякають, але водночас заворожують величністю мудрої людини. Та мудрість має межі, межі початку та кінця, що служить початком нічого. Як на мене, віросповідання, то є певний стан душі, у якому душа має змогу вірити в оповідану мить. Мить, яка несе в собі любов того, чи іншого бога. Та чи не занадто своєю індивідуальністю світ(людство) заплутав звичайне, буденне - я. В якому люди є людьми, не просто, як мислячі істоти, а як інтелект любові. Бо розумна любов обов"язково приведе до істини, що несе в собі єство нетлінного Бога...”

Камаєв Юрій, письменник

„Пророки вони на те і пророки,щоб писати священні тексти. Вони, зазвичай, нічого не придумують, а лише записують те, що диктують їм згори вищі сили. Вірні вченню,звісно, підходять до таких текстів і їхніх авторів зовсім не критично, бо ж розум і віра у даномувипадку антагоністичні. Однак, будь який пророк повинен відстояти своє вчення і у полеміці із спеціально вишколеним фаховим теологом конкуруючої конфесії, а то й просто з якимось пресічним цілковито світським скептиком. (як я) Отож. Усі відомі священні книги, крім усього, є дуже непересічними літературними творами своїх епох. (позаяк автор претендує на інтегральність свого вчення, згадаю кілька) Старий Заповіт, Євангеліє, конфуціанські і даосистські трактати - написані яскравою афористичною мовою і у притчевій формі. Кожна істина демонструється повчальною новелкою, а лише після того концентрується у твердженні пророка. У даних текстах шановного адепта є лише цей категоричний імператив - страхання покарами і заклики увірувати і каятися.
Усі священні тексти універсальні. Їх читає і розуміє і простий пастух у передгір'ях Анд і витончений університетський інтелектуал.”

Кока Черкаський, письменник

„Я собі уявляю, як панічно втікають від вас агітатори різних сект – на кшталт "Свідків Ієгови", "Церкви на Камені" і т.п. Зазвичай я спостерігаю, що звичайні люди, коли до них приходять Свідки Єгови сіяти Боже Слово, то звичайні люди починають нервувати, замикаються в собі, кричать "я не маю часу" і т.п., всім своїм видом подаючи, як вони не хочуть розмовляти зі свідками Єгови. Я ж навпаки. Коли до мене приходять подібні люди, я з ними дуже люблю розмовляти. До речі, такі журнали як "Сторожова Вежа" і т.п. – дуже цікаві, я їх завжди беру побільше. І поліграфія там хороша. Так от, вони мене найчастіше запитують: "А ви знаєте, незабаром буде кінець світу?", розраховуючи на те, що я, як черговий лох, почну злякано тремтіти і благати врятувати мене від цієї напасті. Але ж ні ! Я беру їх за руку, довірливо заглядаю їм в очі і відповідаю: ТАК!!!!! Я ЗНАЮ!!! Я навіть знаю , коли і чому ! Давайте я вам розповім!!! Вони злякано від мене сахаються, так, начебто це я "свідок сьомого дня", а не вони. Я їм починаю розповідати, що є такий Олег Майтрейя, він все мені розповів, а я розповім вам, і ви будете спасенні, і от ці агітатори роблять круглі очі, говорять "вибачте, ми до вас зайдемо якось іншим разом", і уходять. Насовсєм.”

Писарев Олексій, митець

„Все написане Вами звісно не читав, але суть, напевно, розумів. В 2012 році кінець світу. Незрозумілим лишається те, буде це до чемпіонату з футболу, чи після? Бо дуже вже не хочеться, щоб посеред матчу на поле падали вогняні кулі й різні там ангели з полаючими мечами літали. А хочеться, аби укаїнці стали останніми чемпіонами Європи, а далі вже кінець світу не страшний, він проходитиме під пісні фанатів і ріки алкоголю.”

Оксана Горкуша, митець

„А Ви з Віссаріоном не знайомі (Церква Останнього Євангелія)? Ви запізнилися! Післяпроголошення уже сталося. Остаточна Божественна Істина, сам Син Божий, Логос віковічний прийшов у тілі у наш світ і час щоб завершити повністю Одкровення Боже. Бог Сам безпосередньо (бо Син говорить, що Отець знає) звернувся до людини із сучасною програмою спасіння, а Ви пропонуєте людям ставати богами щоб кінець світу??? Дуже приємна перспектива! Дякую! А ще ж Марія Деві Христос, Мун, Рон Хаббард...  Миру Вам та любові! Натхнення та Благодаті! Розуміння та духовного прозріння! Взаємоповаги та гармонії з Усесвітом! Кожен, хто приходить із Словом, говорить що він істинна Істина. А ми, слабкі люди, розуміємо із сказаного Ними мало, але бачимо, що Їх надто багато!”

Delfineja, поетеса

„Пропоную змінити псевдонім з Олега Сірого на Олега Білого. Ну як у "Володарі кілець"- як не Гендальф Сірий, тепер я Гендальф Білий! Думаю це якраз відповідатиме Вашему рівню просвітленості. Бо Ви вже стільки написали, що саме часі просвітлитися. Нам буде дуже Вас не вистачати, коли Ви нарешті поринете у нірвану.”

Олесь Бережний, письменник

„1) Перший раз це було дотепно і смішно :)
2) Другий раз це вже ані дотепно, ані смішно :(
3) Третій раз... а на третій раз можна й копняка заробити! >:[„


П.С.: Якщо у вас є рецензії на книгу спасіння, додавайте сюди. Можливо, вони потраплять у саму книгу спасіння.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© Тамара, 03-10-2007

а де мої відгуки?

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Олексій Тимошенко, 28-06-2007
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.71123814582825 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …