Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51031
Рецензій: 95776

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 51691, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.119.131.178')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Щоденник

Впіймати Потік або Спонтанне письмо

© Меланія, 16-12-2023
* текст - завдання письменницького марафону в одній із соцмереж


- Напишіть текст на ТЕМУ  "Текст без певної ТЕМИ" і прикладіть зусилля, щоб від ТЕМИ не

відхилятися! Ви ж письменники - йомайо - чи просто штанці сюди прийшли протирати?
- голос Внутрішнього Критика безапеляційний і гучний.
- Що за шум! Є запитання? Прошу озвучити!!!
- Коли здавати? - це Вічна Відмінниця з туго заплетеними кісками і обгризеними од хвилювання нігтями в позі низького старту завмерла над уже списаними в усі боки зошитом в косу лінійку, нервово покусуючи кінчик туго заплетеної кіски.
- Оооо, пішла жара, щас ми вам  організуємо  Кузькіну Родіну-Мать, пісатєльський йпрст марафон!!! А матюкатися можна? - це  цинічна Мадам БатерФЛЯК, в роті папіроска, в лівій руці кулькова ручка. Недбало розписує її на коліні, тісно обтянутому шкіряними штанцями
З кутка чуються схлипувпння і ридання.
- Мені ще 2 км сходів мииииити-и-и-иааааааа..... Це Жіночка в Халаті, зі шваброю, з лівої кишені стирчить банка "Domestos", в правій - зломаний олівець і вічний список покупок.
- Хто ридає?  Ви ридати тут будете чи створювати нові нейронні зв'язки і стратегії?!! Шо за дєцкій сад?!!
Чи Ви все життя плануєте лише шваброю махати?!! А ну, бігом кинула швабру і почала писати! - нервує
Внутрішній Критик.
- А яка ТЕМА, пробачте? - це Жіночька у Хмарах. Вона у романтичному  сарафані в цвіточки, а голова її весь час у Хмарі, яка всюди літає за нею.
- ТЕМА сьогодні ідеальна "Текст без ТЕМИ"... Та досить вже у хмарах літати, скіки можна?!!
Та відповісти Жіночька у Хмарах не встигає - звідкілясь зверху на неї падає гігантського розміру друкарська машинка і розчавлює.
- Ну я ж просила - акуратніше!!! Ох вже ця мені доставка - качка б копнула їх! Ну хіба так можна - це ж цінна річ! Точна збільшена копія друкарської машинки Гемінгвея!! Це ж мій інструмент, яким я, так би мовити, ось-ось переверну світ, бляхамуха!
Ой, а що це за кров тут... Що за туман? - це ТимчасовоНевідома Велика Письменниця Жоан Боулінг намагається розігнати Хмару. Бо та зависла над друкарською машинкою, бо під тією відбивна з господині.
- Таааак, значить тема - "Текст без теми"? Прекрасно! - уточнює. А тоді витягає з наплічника важкі черевики з чавунними підошвами. Взуває їх.  І починає скажено стрибати з клавіші на клавішу, пітніючи і захекуючись.
- У вашій друкарській машинці немає ПАПЕРУ!!! Ваш твір приречений на небуття!!!  - у голосі Внутрішнього Критика явні ознаки лютої істерики.
З-за штори раптом виглядає Містер БІН. Він посміхається і артистично  подає на підносі велетенський рулон ТУАЛЕТНОГО ПАПЕРУ.
- Не смійте використовувати Папір понад норму!!! У нас й так цього місяця з фінансовою стороною велика ДУПА! Ось бухгалтерські звіти - лише погляньте!
Краще б вклали кошти в ребрендінг чишо... Манікюр, наприклад, і спортзал!
А не ця афера з письменством! - жорстка і пряма, як струна, ГОЛОВНИЙ БУХГАЛТЕР дістає запальничку і підпалює свою теку з паперами.
Пожежа розгорається миттєво!
Важкі оксамитові штори, охоплені полум'ям, раптом обриваються і падають на всю гоп-компанію, що товклася в моїй голові. Чути зойки Вічної Відмінниці, нецензурну лайку Мадам БатерФЛЯК,  стогони Жіночки-В-Халаті, шипіння Хмаринки, істеричний регіт ТимчасовоНевідомої Великої Письменниці Жоан Боулінг, по підлозі котиться  око Містера Біна, глухо б'ється об розпечену підлогу вогнетривка голова Внутрішнього Критика...
На завершення вибухає велетенська Друкарська Машинка. Букви розлітаються в усі боки, догорають і шиплять:
- Пшши.. Пшии... Пиши..Пишшии... Пишшшииии...
Шшшшш... Шшшшшшш...
Шшшшшшш...
- Шшшшшшшш!  - закипає нарешті чайник на плиті.
4.57 ранку.
Я роблю величезний ковток гарячої кави.

І нарешті у повній тиші сідаю писати.
Текст. На тему "Без теми".
Мені треба впіймати якийсь потік...

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

це так

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© koka cherkaskij, 16-12-2023
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.86592793464661 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …