Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51026
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 5144, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.191.88.249')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Жіноча проза

Оксана Копак

© Оксана Копак, 06-06-2007
О. КРИШТАЛЕВА, Львів

У ТВОЄМУ СВЕТРІ
тепла новела 285

Ти щойно був тут – білий вовняний светр, недбало кинутий на бильце м’якого крісла, ще утримує в собі тепло твого тіла... Твоєї тут присутності...

Отже, я затрималась у часі й просторі на якихось безглуздих 5 хвилин. Пусте... Важливо, що ти щойно був тут і що не пішов у цьому светрі, а залишив... знав, що мені залишив? Та й я не знала. Дарма...

Одягаю твій білий вовняний светр просто на тіло – грію кожну петельку на ньому своєю присутністю, своїми думками.

Овва, у тебе тут гарно. Мабуть, кухня – твоє маленьке королівство, а кімнати – то так, для гостей. Чомусь, саме в кухні мені затишно. І безпечно. Вмикаю собі світло, готую каву і канапки. (Хоч би воліла, аби це робив ти). Светрик твій гріє і трохи поскубує, але то байка.

Тихенько грає радіо. Якась файна радіостанція, – таких тепер мало. Чомусь. Таких, як твій вовняний светрик: блюзові петельки, джазове плетиво. Чому ти живеш так близько до залізничного переїзду? Щоби пити каву і проводжа... А якщо я ненароком поплямую твого светрика чи розтягну на грудях? Все одно. Канапки з паштетом і кружальцями квашених огірків. І твоє мовчання зовсім поруч. І твій светрик... гм... довкола мене. І в ньому я. Сама. У твоїй затишній кухні, де пахне кавою і гомонить пасажирськими поїздами. І на кухонному столику та сама свічка. Ти завше припалював її майстерно, ніби творив над нею якийсь незбагненний ритуал, де двоє втаємничених: ти і я. Ти і свічка. Я і свічка. Відтак знову – ти і я. Ми і свічка. Чи буде нині та свічка втаємниченою? І коли? Нехай...

Ванільний цукор і відсутність новин. Що ще? Стильний обрус на кухонному столі, (наприклад, з мішковини) – і жодної синтетики в думках. А ще, може, надія на те, що у настінному годиннику закінчиться батерейка, і тоді буде все так, як хочу я.

По радіо крутять мою улюблену пісню. І хтось дуже акуратно відчиняє вхідні двері... Невже?

25 березня 2007 р. Б., Львів
Персенківка

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.1582689285278 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …