Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 5122, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.234.55.154')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Стаття

„Гаківські читання”

© Богдан Образ, 04-06-2007
Після безмежної спеки Київ стомився в очікуванні дощу. Через 2 роки після заснування цього сайту, користувачі нарешті змогли провести свої перші читання.

Крапає дощ. Крізь тролейбусні вікна акуратно пропливають затишні будиночки Шевченківського району. За Львівською площею в одному з таких будинків, по вулиці Січових Стрільців (екс-Артема) 35, знаходиться галерея „Ірена”.   Натиснувши на кнопку дзвоника, під цікаву мелодію гостинно відчиняються двері і потрапляєш до оригінального приміщення, заздалегідь оформленого для Гаківської посиденьки, де впродовж 5 годин Гаківці читатимуть свою поезію та прозу.

Вільних місць майже не залишилося, тому митці сидять просто на чимось вкритій підлозі. Тут є представники Києва, Ніжина, Боярки, Львову, Первомайська, Кіровограда, Черкас і інших міст літературної України. Є навіть поетеса, що проживає у Бонні.

Проза та поезія часто звучала з першого Гаківського альманаху „Digital романтизм”, виданого у видавництві „Зелений пес”. Звучали також ще не опубліковані в тенетах сайту творіння, та творіння тих, які не змогли приїхати до Києва (деякі поети та прозаїки проживають закордоном).  

Лірика і тематика творів – безмежна, оригінальна і вражаюча. Про сум за коханою людиною, немов за розчавленим гроном винограду, про підступну еміграцію до Європи, про намагання тінейджера відвоювати свою кохану у трамваї, про суперечки у букмекерській конторі щодо проведення чемпіонату світу Євро 2012, про „полуничну” точку „G”, про особливості сміття, про фатальне речення - „давай залишимося лише друзями”, про спогади моряка про свою бейбі, про БУХоблік, про втікачів з міста невдах, про забуті номери телефонів і нездійснені, але очікувані дзвінки, про візит до західного будинку пристарілих, про міжнародного терориста, який через пробки на мосту Патона не може відправити свою дружину на той світ, про суку-розпродаж, про дитинство Уолта Діснея, про те, що всі мужики – козли...

Деякі фрази просто шокують...  

Слухаючи Гаківські творіння, відчуваєш поступове духовне збагачення, з’являються нові думки, емоції, надії і висновки. Навіть прозаїків вражає поезія і навпаки. Приємно, що оплески лунають від чистого серця та захопленням щойно почутого.

Певного літературного розмаїття додають також пісні у виконанні Коки Черкаського, який зі своїм гуртом „Вурдалаки” незабаром виступить на Співочому полі у Києві. Для роздумів та кращого сприяння прослуханого оголошувались короткі перерви, де сучасні митці могли поспілкуватись та обмінятись думками, скурити цигарку або випити чай чи каву. Між іншим стіл, вкритий серветками, пластиковим посудом, соками, водами, винами, тістечками, тортами, зефірами, цукерками та іншими солодощами додавав шарму святковій атмосфері.

Наприкінці зустрічі, коли за вікном з’явилися сутінки, посилився дощ і порідшав транспорт, митці подарували Гаківцям свої видані книги. Незважаючи на похмуру як на початок літа погоду, у галереї з вуст творців мистецтва лунали сучасні, неординарні і просто незабутні слова. Щира подяка всім, хто думкою, словом і пером творить such wonderful world.
                                                                                                  
                                                                                                              Боб


Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Є ще двері, які відчиняються, натиснувши на кнопку дзвоника

На цю рецензію користувачі залишили 7 відгуків
© Люся Українка, 06-06-2007

Ошибочка однако

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Kalnyw, 05-06-2007

світлини з ПЕрших ГОголывських Читань (ПеГоЧ)

На цю рецензію користувачі залишили 6 відгуків
© Кока Черкаський, 05-06-2007

Усе добре, тільки сутінки не з'являються

© М.Гоголь, 05-06-2007

[ Без назви ]

© Антон Санченко, 05-06-2007
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.79557800292969 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …