- А який він на вигляд цей бог війни? - запитує дружина, підливаючи в чашку чоловіка свіжозварену каву.
- З заклепаним черепом, пришитою рукою і протезом ноги, зробленим з надгробного хреста, - Данилюк п'є каву без особливого задоволення, як зелений чай. - На грудях у нього медаль за крах світу, а в кишені вирок будь-якому життю.
- Ти так докладно описуєш, як ніби сам його бачив, - дружина на забуває підливати каву.
- Звичайно бачив, - хмуриться Данилюк. - Кожен день він викликає мене на дуель. І кожен день я приходжу.
- Сьогодні теж підеш?
- Неодмінно. О п'ятій годині. У мене вечірня зміна.
Дружина хитає співчутливо головою і виливає з кавника залишки напою.
- Для дуелей необхідна зброя, - з тривогою вимовляє вона.
- Я володію тільки однією зброєю. Скальпелем, - невесело посміхається чоловік.
Рівно о п'ятій годині вечора, хірург Данилюк заходить в операційну. Підтягнутий та рішучий. Його зустрічає схожа на валькірію медсестра.
- Що у нас сьогодні? - цікавиться Данилюк.
- Поранення в груди та гомілку, - відповідає помічниця. - Пробиті легені. Зламана кістка. Велика крововтрата.
Хірург повертає бліде обличчя. Медсестра порівнює його очі з воротами на склад втоми.
- Однією ногою в могилі, - тихо додає вона.
Через дві години, хірург Данилюк скрипить старим стільцем в кімнаті відпочинку. На складі втоми в його очах видно свіжий вантаж. Він притиснувся спиною до холодної стіни і згадує залишену в могилі ногу. А заодно врятоване життя. Дуель цього разу виграна. Хоча і поразки трапляються. Підходить схожа на валькірію медсестра. Пропонує каву. Данилюк недовго подумавши відмовляється.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design