Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50953
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 49883, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '34.230.68.214')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Антиутопія

Masza I Stucny Intellect (текст латинкою)

© Станіслав, 23-08-2021
Masza i cioho weczora zawisla pered snom beelia computera. Wona baczite w Internet bahato beelse neegz ii suseed po radiansekei szeestenadciatepoverqivci Misza, neegz wikladaczka w skoli Sofia Pawlivna, beelse neegz insi i baczite inakse. Wona, zdaetsia ij, baczite maiboutene, czisti woulici, weliki pomiti weekna.

Dlia beelsosti wciteliv, dlia beelsosti odnolitkiw computer ce pristrei dlia wbittia czasu, gadget, abo neceekavy instrument bez jakoho ne obeitisia. Computer mogna po twarinnomu nenawiditi, adge ludi ce tegz twarini. Tomu i piszute tak sarkasticno, cineecno, tomu i obiednuutsia w groupi-zhrai, zhrai meregeviqx radicaliv, hateriv, w pererwaqx rozhlaidauci puqnastiqx kotikiv.

Ta i neqai - Masza ne taka.

Vona pisze w Meregi pro sweetle, vona pozitivna i comentue contructivno. Principovo - vona princpova. Skeeleki molidiqx ukrainciv maute principi? Ii dopisi zbiraute 3-10 wpodobajok. Vona i taki jak vona na dni reitingiv socialeniqx meregz i poszukoviqx maszin.

Ne kognoho dnia Masza czitae nowini. Abi Masza proczitala nowini technologei to znala, szo cioho dnia Facebook zapustiv nowy algoritm reitingiv.  Stucny Intellect wirvavsia z pisocnici laboratorei i staw realenstiu! Ale qto ciu nowinu poczuv? Inertne suspeelestvo rozhliadalo puqnastiqx kotikiv, zasinalo peeslia piwa, telebaczennia wzahali "zarozumnu" novinu proignoruvalo.
Z korobok siliconoviqx ofisiv rozum Meregi cioho dnia peremistivsia u wlasne silicon. Te, pro sco poperedgali progresivni filosofi, czoho bojalisia jaiceholovi radniki avtoritarniqx liederiv... Stucny Inellect staw "the thing" - reeczcu u sobi. Z nedoroblenoho avtowidpovidaca staw keruvati prioritetami, ratingami, spoczatku u finansaqx, ale wge douge skoro w beelsz tonkei sprawi - w socialeniqx meregaqx.

Tisiaci analogoviqx twarin - troliv (ludi gz bo twarini), sco roztowstili beelia ecraniv na swoiqx fabrikaqx w Olhino i dowkola sweetu, sco dosi tak profeseino wdavali z sebe na dohodu robotodavciv za dourniv, stali wraz neescivno neefectivnimi. Voni, qto tak zawziato peretworuvali w Meregi ludseki discusii na smeettia, skerovuvali i paralizuvali rozwitok scialeniqx mereg teper maute szukati nowu robotu.

Rinok troqi zaliqomanilo. Indeksi dergawniqx pidpriemstv i Weejsekowo Promuslivoho Compleksu nerwovo zatrusilisia. Stucny Intellect dawno pereqopiv bankivseku analiticu. Ale naweete czislovim super-processoram poki wagko sprognozouvati reakciu "analogovoho" Kremlia i militantiv po swietu. Douge skoro, za tygdene - dekieleka tygniv boude-jaka convenceina weina wtratite swei spokienweecny sens - zaharbannia i utrimannia teritorei. Bez controlu souspeelenoi doumki, maneepulacei na reewni sensiv utrimannia zaqopleniqx teritorei stae nerealenim. Bez informaceinoi peedtrimki be mauite sensu wsi aviaceini udari i tankovi prorivi. Zawtra generali rwatimute na sobi wolossia, ne treba bouti osobliwoho rozumu, scob zrozumiti - abo weina prosto zawtra, abo practicno neekoli.

Masza wimknula computer. Na ecrani obramlenomu wiszivkou sideev zeleny wedmedik i posmiqavsia Maszi. Ecran zhas, stav seero-temnim z sleedami wcorasnioho pilu. Dese w navusnikaqx prodowguvali speevati Odin W Kanoe. Koli Masza uwimkne swei computer nastoupnoho razu wona boude mati 151-nu tisjaczu "wpodobajok" peed ostannim jak zazwiczai troqi zarozumilim dopisom. Stucny intellect, rozraquvavsi za mite wsi oczikuvani perspectivi ludstva  postawiv ii, takiqx jak vona poperedu reitingiv, a znaczite i poperedu wsioho swietu.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Вікторія Штепура, 01-09-2021

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© , 28-08-2021
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.80277109146118 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …