Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 4946, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '54.224.70.148')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Щоденник

Жителі апокаліпсису ІV. Олег Сірий

© Олег МАРИЦАБО Серый, 20-05-2007
Ptalajam & Prota que Biblia Duha Sv´iatogo [Всія Землі і Небес]. Ті, хто нічого не читають (наприклад, свою Душу) і нікого не слухають (до прикладу, Бога Творця), скоро помруть. Золотий Вік буде лише для тих, кому не треба золото. Вони самі – істинне золото. Коли бути кінцю, як не зараз? Коли бути початку, як не після кінця? Зараз! Тепер слухайте Великих: „І же Боже дай нам Днєсь, буде Вам Утішник – вже є свобода вибору волі навіки вічнії!” Буде вам мир, любов і благо, бо на землі Дух Святий, який говорить від імені всіх – у словах його дія і в дії слова його – мовчання.
Євангеліє від Іоанна: „3:3 Ісус сказав йому у відповідь: істинно, істинно говорю тобі, якщо хто не народиться вище, не зможе побачити Царства Божого... Не дивуйся тому, що Я сказав тобі: ви повинні народитися вище. Дух дихає, де хоче, і глас Його чуєш, а не знаєш, звідки приходить і куди йде: так буває із усяким, породженим від Духа. 14:15 Якщо любите Мене, дотримуйтеся Моїх заповідей. І Я вблагаю Батька, і дасть вам іншого Утішника, да пребуде з вами вовік, Дух Істини. 14:26 Утішник же, Святий Дух, Якого пошле Батько в Моє ім'я, навчить вас усьому і нагадає вам усе, що Я говорив вам. 15:26 Коли ж прийде Утішник, Якого Я пошлю вам від Батька, Дух Істини, Що від Батька виходить, Він буде свідчити про Мене. 16:7 Але Я істину говорю вам: краще для вас, щоб Я пішов; тому що, якщо Я не піду, Утішник не прийде до вас; а якщо піду, то пошлю Його до вас, і Він прийде, викриє світ про гріх, праведність і суд: про гріх, що не вірують у Мене; про праведність, що Я йду до Мого Батька, і вже не побачите Мене; про суд же, що князь цього світу засуджений... Коли ж прийде Він, Дух істини, то наставить вас на всяку істину: тому що не від Себе говорити буде, але буде говорити, що почує, і майбутнє сповістить вам. Він прославить Мене, тому що від Мого візьме і сповістить вам.”
Євангеліє від Марка: „13:4 ...скажи нам, коли це буде, і яка буде ознака, що все це має відбутися? Відповідаючи їм, Ісус почав говорити: бережіться, щоб хто не спокусив вас, тому що багато хто прийде під Моїм ім'ям і буде говорити, що це Я; і багатьох спокусять. 13:24 Але в ті дні, після тієї скорботи, сонце померкне, і місяць не дасть свого світла, і зірки спадуть із неба, і сили небес похитнуться. Тоді побачать Сина Людського, прийдешнього на хмарах із величезною силою і славою.”
Євангеліє від Луки: „17:20 Питали в нього фарисеї, коли прийде Царство Боже, відповідав їм: не прийде Царство Боже звичайним чином, і не скажуть: от, воно тут, або: от, там. Тому що от, Царство Боже усередині вас. Сказав також учням: прийдуть дні, коли побажаєте бачити хоча б один із днів Сина Людського, і не побачите; і скажуть вам: от, тут, або: от, там,- не ходіть і не ганяйтесь, тому що, як блискавка, що блиснула від одного краю неба, блищить до іншого краю неба, так буде Син Людський у Свій день. Але колись слід Йому багато постраждати й бути знедоленим цим родом. І як було в дні Ниючи, так буде й у дні Сина Людського: їли, пили, женилися, виходили заміж, до того дня, як увійшов Ной у ковчег, і прийшов потоп і погубив усіх.”
Апокрифічне Євангеліє від Фоми: „27 Ісус сказав їм: коли ви зробите двох одним, і коли ви зробите внутрішню сторону як зовнішню сторону, і верхню сторону як нижню сторону, і коли ви зробите чоловіка й жінку одним, щоб чоловік не був чоловіком і жінка не була жінкою, коли ви зробите очі замість ока, і руку замість руки, і ногу замість ноги, образ замість образа,- тоді ви ввійдете в [Царство]. 43 Настануть дні – ви будете шукати мене, ви не знайдете мене. 117 Учні його сказали йому: У який день Царство приходить? [Ісус сказав]: Воно не приходить, коли очікують. Не скажуть: От, тут! - або: От, там! - Але Царство Батька поширюється по землі, і люди не бачать його.”
Апокрифічне Євангеліє від Марії Магдалини: „11 Сказавши це, блаженний попрощався з усіма ними й сказав: "Мир вам! Мій мир, придбайте його собі! Бережіться, як би хто-небудь не ввів вас в оману, говорячи: "От, сюди!" або "От, туди!" Тому що Син людини усередині вас. Випливайте за ним! Ті, хто шукає його, знайдуть його.”
Апокрифічне Євангеліє від Ессеїв: „І Ісус відповів: „Щасливий ви, що голодно до істини, тому що я насичу вас хлібом мудрості. Щасливі ви, що стукаєте, тому що я відкрию вам двері життя. Щасливі ви, що хочете скинути владу Сатани, тому що я приведу вас у царство ангелів нашої Матері, де Сатана не має сили.” І в здивуванні вони запитали його: „Хто наша Мати й хто її ангели? І де її царство?” „Ваша Мати у вас, і ви в ній. Вона носить вас: вона дає вам життя. Саме вона дала вам ваше тіло й настане день, коли ви повернете його знову їй. Щасливі ви будете, що прийшли довідатися її і її царство, якщо сприймете ангелів Матері й підкоритеся її законам. Істинно говорю вам - хто зробить це, ніколи не побачить хвороби. Тому що сила Матері перевершує все. І вона руйнує Сатану і його царство, і править всіма вашими тілами й всім живучої. ...Того, хто дотримується законів Матері, того сама Мати буде також тримати. Вона зцілить всі хвороби його, і ніколи він більше не захворіє. Вона дасть йому довге життя й захистить від хвороби кожної – від вогню, від води, від укусу отрутної змії. Тому що Мати ваша дала вам народження і вона підтримує життя у вас. Вона дала вам ваше тіло, і лише вона одна в силах зцілити вас. Щасливий той, хто любить Матір і хто мирно прильнув до її грудей. Тому що Мати ваша любить вас, навіть коли ви відвертаєтеся від її. І наскільки ж більше вона буде любити вас, якщо ви знову звернетеся до неї. Істинно говорю вам, надмірно велика її любов, вище гірських висот, глибше морських глибин. І тих, хто любить Матір, вона ніколи не залишає. Як курка захищає своїх курчат, левиця – своїх левенят, мати – своєї новонародженої дитини, так і Мати Землі охороняє Сина Людського від будь-якої небезпеки й від будь-якого зла. ... Істинно говорю вам, коли Син Людський відрине Сатану, що живе в ньому, і припинить виконувати волю його, у ту ж саму годину з'являться ангели Матері, щоб служити йому із всіх своїх сил й остаточно звільнити Сина Людського від влади Сатани. ...И подих ваше, кров ваша, плоть ваша будуть єдині з подихом, кров'ю й плоттю Матері Земний, і дух ваш зможе стати єдиним з духом вашого Батька Небесного. Тому що, воістину, ніхто не може досягти Батька Небесного крім як через Матір.”
Апокрифічне Євангеліє від Іоанна (Євангеліє Миру): „І потім будуть сини Людей, подібно щирим братам, дарувати любов один одному, любов, що вони одержали від їхнього Небесного Батька й Земної Матері, і вони всі стануть утішниками друг для друга. І тоді зникне із Землі все зло й усе горі, і тоді на Землі будуть любов і радість. І тоді буде Земля подібна до небес, і наступить Царство Божиє.”
Коран: „24:24 У той день, як будуть свідчити проти них їхні мови, їхні руки і їхні ноги про те, що вони робили. B той день повністю віддасть їм Аллах по їхній щирій вірі, і вони довідаються, що Аллах це – ясна істина. 36:65 Сьогодні наклали Mы печать на їхні вуста, і будуть говорити Hам їхні руки й будуть свідчити їхні ноги, що вони придбали. 25:11 Так, вони вважають неправдою Ту, хто прийде, а Mи приготували тим, хто вважає неправдою Її,- вогонь. 54:1 Наблизилася Та, хто прийде, і розколовся місяць! Але якщо вони бачать знамення, то відвертаються й говорять: "Чаклунство тривале!" І порахували вони неправдою та пішли за своїми схильностями, а всяка справа – установлена.” І перегуються пророцтва у словах і очах моїх – я виплакав свої сльози, тому немає їх. Але є Ви, і Він, і я між Вами. Тому слухайте ви далі. „В наш час (Хиджри) Аллах пошле в світ (мир) Надбуття (Хазрат Махді). Він прийде для того, щоб підняти все релігії на один п'єдестал слави і буде вважати їхньою єдиною релігією. Він прийде зі Сходу зі Знаменням Царства Свого. Той, хто Його шукає, Його побачить. Він буде зціляти від всіх хвороб і на Ньому буде мудрість всіх пророків. Люди із усього миру зійдуться, як хмари, і впадуть, як дощ, у Його ніг або в Його житло. Усе, що ви не попросите в Аллаха, Він з вами. Він буде давати дарунки легкі по вазі. У багатьох його послідовників буде пляма на чолі. У нього буде густа корона волосся до плечей. Махди з'явиться, коли мир (світ), повний лих, загрузне в матеріалізмі; проявлене ж у якостях духовних, втілених у Корані, фактично зникне. Більшість порахує Прихід Його несерйозним галасом. Він виявить людям Прямий Шлях до Бога, а відношення Його до всього буде братнім, начебто Він всіх добре знає. Він не буде засновувати нову релігію, але стане вчити Істинам, що лежать у підставі всіх релігій, тому що в Нього буде загальна Мудрість всіх Пророків, і оскільки Він буде любити всіх Пророків і Святих, знання й сутність всіх религий буде в Серці Його. Він буде передавати Духовність людям зранку і ввечері у бесідах, інтерв'ю і даршанах, звільняючи їх від рабства його.” І я вам кажу, будуть Суфії! І кожній по вірі вірності буде стелений шлях! І, до речі, всі, хто не побачать Господа Тепер – стоять надалі від Господа, ніж може бути Хтось. Лише ті, хто бачать його тепер – Ближче до Нього стоять!
Бачення Богоматері. Єлизавета, черниця із Шоноя (Schonau, Німеччина) жила в 12 столітті. З дитинства в неї були бачення Ісуса, ангелів, Богоматері: „У переддень різдва я побачила, як наяву, надзвичайно яскраве сонце, у центрі якого була Діва, прекрасна й захоплююча на вид. У Неї було довге волосся, на голові – корона із сяючого золота, у правій руці – золота чаша. Сонячне світло висвітлювало Її з усіх боків, відбиваючись від Її на наш будинок і далі – на весь світ." Святий ангел Господень у наступному баченні сказав Єлизаветі: "Діва являє собою святість природи (sacred humanіty) Добродії Ісуса. Сонце, у якому сидить Діва, це Божественність, що володіє й висвітлює природу Рятівника." За порадою свого наставника, Єлизавета запитала, чому природа Ісуса показана у формі Діви, а не чоловіка. Апостол Іоанн у баченні відповів: „Господь побажав бути в цій формі, тому що вона більше підходить для пророкування Його Матері.”
Свята Біргідда. Жила в 14 столітті у Швеції. Наступне пророкування зроблене перед тим, як Шведський король пішов у Хрестовий похід (і програв). Пророцтво помилково відносили до часу минулого, бо все воно вже нележить до часу теперішнього – немає часу: „Прийде час, коли язичники будуть настільки набожні, що християни будуть їхніми скромними слугами, а Святі Писання будуть виконані – буде одна череда й Один Пастух, одна віра й одне чітке знання Бога. Багато хто, кого покличуть, будуть непридатними, а пустеля буде цвісти і язичники будуть співати: Слава Батькові й Синові й Святому духу!" В іншому баченні Марія говорить Біргідді: "Я – Мати Бога... Я – Мати всіх, хто має Божественну радість... Я також Мати справедливості у світі, що Мій Син плекав з такою вірністю. І, як материнська рука завжди готова прийти на захист серця свого сина від будь-якої небезпеки, якщо хтось намагається заподіяти йому зло, Я завжди готова захистити праведність миру й звільнити всіх від будь-якої духовної небезпеки. Мене кличуть Матір'ю Милосердя... милосердя Мого Сина зробила Мене милосердної. Його милосердя наповнило Мене жалем.”
Іоаким дель Фіоре. Італійський містик і теолог. Розвив доктрину, відповідно до якої наступить ера Святого Духа, після важких пошуків і великих нещасть для людства. Ми та Великі Брати і Сестри називаєму цю Нову Епоху Ерою Водолія і ракурсом Тельця, про що говорить Іоанн Єрусалимський.
Іоанн Ієрусалимський. Бачення золотого століття: „У тисячоріччі, що випливає за цим тисячоріччям, люди, нарешті, відкриють свої очі. Вони більше не будуть закріпачені у своїх головах і своїх містах, але будуть здатні бачити від одного кінця Землі до іншого й розуміти один одного. Вони будуть знати: те, що приносить страждання одному, заподіює біль іншому. Люди утворять одну величезну істоту (Єдиного Господа Бога Творця), у якому кожен буде малюсінькою частинкою (без якої нічого б не було). Всі разом вони утворять серце цієї істоти. Буде загальна мова, на якій будуть говорити всі, і так, нарешті, виникне славне людство ...тому що прибуде Жінка, щоб царювати в найвищому ступені; Вона обумовить хід майбутніх подій і накаже свою філософію людині. Вона буде матір'ю цього тисячоріччя, що випливає за нашим тисячоріччям. Вона буде, після епохи диявола, випромінювати ласкаву ніжність матері. Вона буде, після епохи варварства, втілювати красу. Тисячоріччя, що випливає за цим тисячоріччям, перетвориться в епоху осяяння: Люди будуть любити один одного, усім ділитися, мріяти й мрії будуть здійснюватися... ...Так людина одержить своє друге народження. Духовний початок буде володіти масою людей, які будуть об'єднані в братерство. Так буде проголошений кінець варварства. Це буде епоха нової сили віри. За днями неуцтва на початку тисячоріччя, що випливає за цим тисячоріччям, підуть дні радості: людина знову знайде праведний шлях людства, а Земля знову знайде гармонію.... Будуть дороги, що з'єднують один кінець Землі й неба з іншим; Ліси знову стануть густими, пустеля знову буде зрошена й вода знову буде чистою. Земля буде схожа на сад: Людина буде піклуватися про кожну живу тварину й вона очистить усе, що забруднила. Людина буде розуміти, що вся Земля – це її будинок і людина буде зі здоровим глуздом думати про завтрашній день. Вона буде знати все на Землі й свій власний організм. Хвороби будуть виліковуватися до того, як вони виявилися і всі будуть лікувати себе й один одного. Людина зрозуміє, що вона має допомагати самій собі стояти рівно; і після днів схованки й жадібності людина відкриє своє серце й свій гаманець для бідних; Він (і буде він – вже є) визначить себе хоронителем людського виду й так, нарешті, почнеться нова ера. Коли людина навчиться віддавати й ділитися, Горькі (Божі) дні самітності будуть полічені. Він знову буде вірити в духовний початок, а про варварів буде нічого невідомо... Але все це відбудеться після війн і пожеж. Все це виникне з попелу спалених вавілонських веж (Вавілон буде спалений). І знадобиться сильна рука, щоб навести порядок серед хаосу, і поставити людину на правильний шлях. Людина довідається, що всі створення є світло, що приносять; і всі створення потрібно поважати. Людина, протягом всього життя, буде жити більше, ніж одне життя й довідається, що світло ніколи не гасне...” Протягом  століть "Таємний реєстр пророцтв" Іоанна Ієрусалимського вважався забороненим текстом. Іоанн Ієрусалимський був монахом-бенедиктинцем, що з 1100 року біля двадцяти років жив у Єрусалимі, представляв моральне й пророче керівництво ордена Тамплієрів. В 1307 реєстр Іоанна Ієрусалимського був конфіскований у Парижу разом з усією власністю ордена Лицарів Храму, щоб служити доказом передбачуваного "пакту диявола" Лицарів Храму, що обвинувачувалися "солдатами диявола" й "лицарями зла".
Згідно з астрологічними пророцтвами Плутон ввійде в сузір'я Стрільця приблизно в 2000 році (вже увійшов, до речі), вказуючи період Духовного відродження на початку Епохи Водолія. У цю епоху між людьми встановиться фундаментальне розуміння глибокої духовної цінності. Релігії надзвичайно простим шляхом повністю перетворяться в Єдину Віру і Символ Віри. Буде Єдина світова Релігія, що базуватиметься на прямому інтуїтивному (окрилено духовному) зв'язку людини із Творцем (вже базується). Нові духовні лідери прийдуть, щоб навчити фундаментальних законів, що керують всім життям у Всесвіті. Нова світова релігія об'єднає всі найвищі поняття великих релігій минулого (і майбутнього) із всебічним, науковим розумінням основних сил (і енергій) життя. Вічна місія життя!
Великий мудрець Кака Бхуджандар. Згідно його вченню, після 1922 року народиться великий Маху Йог. Цей Маху Йог буде реінкарнацією Святого Духа і буде персоніфікувати всі сили Бога. В 1970 році почнеться трансформація людської свідомості й Калі Юга скінчиться, щоб поступитися місцем Крута Юзі. Раніше шукачі Істини повинні були практикувати відданість (Бхакті), знання (Гняна) або Йогові Патанджалі, щоб досягти радості Звільнення (Мокші). Потрібно було пройти через дуже суворі обмеження, щоб домогтися пробудження енергії Кундаліні. Але милістю цього Маху Йога шукачі зможуть як пізнати радість Звільнення за життя спонтанно, так і бачити велике пробудження Кундаліні. Спочатку одна людина з мільйону досягне Йоги Звільнення, потім завдяки цій Йозі все людство переможе смерть. Завдяки цій новій Йозі людська істота буде здатною пізнати радість Брахмана, не входячи в Самадхі (не залишаючи остаточно свого тіла). „Більше не потрібно буде не залишати своє тіло, не приймати нове народження. Реалізованим Душам не потрібно буде більше піклуватися про їжу, одяг, житло. Фізичні й ментальні хвороби повністю будуть переможені й лікарні зникнуть. Потрібно буде жити сімейним життям, щоб опанувати цю Йогу. Старість піде й Реалізовані Душі одержать небесне тіло. Послідовники Маху Йога, які опанують цією Маху Йогою, зможуть літати у своєму тілі. Це тіло, тонке тіло енергій, не буде піддано ні вогню, ні зброї. Його можна буде бачити людським оком і воно зможе легко переміщатися у цілому Всесвіті. Це відбудеться не тільки в Індії, але й у всьому світі. Духовна спадщина Індії буде збережена й країна буде прогресувати в духовному напрямку. В остаточному підсумку всі нації зберуться на конгрес, щоб покласти кінець абсурдним війнам (на чолі з Першим Сином, Великим Господом Богом Творцем Всевишнім). У великому місті відбудеться конференція, що будуть вести не політики, а йоги. Людство зрозуміє та усвідомить важливість безкорисливого служіння. Нові наукові відкриття будуть сприяти зустрічі науки й релігії. Існування Бога й Атми будуть доведені наукою і, таким чином, наука й духовність будуть об'єднані. У цій новій ері, перетвореною цією новою Йогою, кожний буде мати свій відповідний соціальний стан, відповідно до своїх здібностей і значенню. Тому що потреби цього суспільства будуть задоволені повністю, не буде необхідності в грошах. Суспільство буде здоровим, вільним від страху, тому що не буде більше ні бідних, ні багатих.”
Індуїзм. Коли приписання Вед і встановлені закони майже втратять свою силу й кінець ери Калі Юги буде близький, частина тієї божественної суті, що живе у своїй духовній природі в особистості Брахми, і яка є початок, і кінець, і яка охоплює все суще, спуститься на землю. Вона з'явиться в особі Калкі, що народилась у родині знатного браміна й наділеного всіма надлюдськими здатностями. За допомогою своєї надзвичайної сили він зруйнує все варварське й злодійське і переможе всіх тих, хто творить беззаконня. Він відновить справедливість на землі, і душі живучих наприкінці ери Калі Юги пробудяться й стануть чистими як кришталь. Людина, що перетерпіла подібну зміну під могутнім впливом цього часу, стане як насіння для майбутніх поколінь і покладе початок народженню раси, що буде додержуватися законів ери Криту, ери Чистоти. Коли у світі зникає шляхетність Дхарми (дхарма – моральність, порядність, чесність), у той час Вішну реінкарнується і проповідує універсальну й всемогутню цінність праведного життя, відновлюючи дхарму. Утішник у ведах іменується Калкі (Калькі, Матрея, Майтрейя). Індуїзм не забув описати як прихід Спасителя, так і „золоте століття”. В індуїзмі описується те, що повинні пережити послідовники Калькі (Майтрейї, Утішника, Махді...). В індуїзмі описується внутрішня, сакральна сторона. Адже оголосити себе рятівником може будь-який фокусник і шарлатан. Говорити про кінець світу може будь-який люципер, диавол, сатана чи антихрист (так було, є, але більше не буде), але рятує тільки Бог і Господь Бог! Реальний досвід, описаний в індуїстських трактатах, раніше був доступний лише деяким. Однак із появою останньої аватари Вішну (Калькі) він має поширитись і стати доступним абсолютно всім людям. Ось як описують Майтрейю і Його внутрішній стан Учителі.
Шрі Рамана Махарші, великий індійський святий. „Це Сахадж Самадхі (сахадж самаді). У цьому стані ви залишаєтеся спокійними під час діяльності. Ви усвідомлюєте, що ви просуваєтеся вглиб себе й не підпадаєте під вплив того, що говорите або думаєте. У вас немає ні занепокоєнь, ні роздратувань, тому що ви усвідомлюєте, що вашому его нічого не належить і що все зроблено чимось, із чим ви перебуваєте у свідомому союзі.”
Тукарам, найвідоміший індійський поет 17-ого століття, теж описує з'єднання із Всевишнім. „У морі радості – хвилі радості, у радісному тілі радість. Як описати те, що нахлинуло? Іти нікуди не потрібно – так радісно тут. Із плоду стають примхою матері, а бажання матері – переливаються в тіло плоду. Форму заливають й одержують шукане, так само відчуття радості випивається в рот віршами.”
Кабір, відомий поет, теж писав про стан духовного пробудження. Хто легко з'єднався з Пікі (Всевишнім), той зрозумів, що таке сахадж. Віддав свою душу, одержав душу Добродії, без душі Всевишнього немає душі людської. Моя душа розчинилася в душі Всевишнього, як всесвіт розчинився в ефірі й вогні. Душа оселилася між небом і землею та стала тонкою. У спогляданні Добродії вона знайшла щире знання й тепер ніколи не розстанеться з ним.”
Падмасамбхава. Про кінець світу (останні часи, апокаліпсис, армагеддон), які на вулиці тепер, але не в домі (в Бога і Любові немає кінця світу – лише початок). „Храмове майно розтаскають, виречення й речі святих розпродадуть. Святині тіла, мови й думки розграбують, призначать ціну й продадуть. У храмах поставлять коней і корів і зберуть там нечистоти. У той час у серця ченців проникнуть царі демонів, у серця тарничів – злі духи, у серця бонців – вогняні духи, у серця чоловіків – демони-самці, у серця дітей – злі чорти, у серця жінок – демони-самки, у серця шляхетних черниць – страшні вампіри, у серця дівчаток – чортиці; одним словом, у серце кожної людини влаштується злий дух. Ознаками цього буде наступне:
[Люди] будуть носити різні непарні одяги. Шляхетні духівники стануть наряджатися, черниці – красуватися в дзеркалі. Охороняючи себе, люди будуть уповати на зброю, у їжу підмішувати отруту. Мудреці й учителі стануть навчати дурному. Правителі перестануть бути хазяями свого розуму. Люди втратять сором, жінки втратять владу над тілом... Щороку  [буде розноситись] звістка, і люди стануть надівати нові прикраси й одяг. Простолюдини приймуться викладати навчання. Жіночі мови наповняться зарозумілістю. Брехуни будуть давати благословення. Ошуканці займуть місце великих споглядальників. Базік і краснобаїв наречуть мудрецями. Чоловіки будуть порушувати клятви й пишатися цим. Раби стануть управляти державою, а царі перетворяться в рабів. Жорстокі кати вийдуть у начальники. Жахливих грішників будуть вважати народними захисниками... Прості люди стануть одягатися в шляхетний одяг із шовку, а високі духівники – ходити в монгольських платтях. Нелюди, що вбивають людей, надягнуть ясно-червоні накидки духівництва. Люди почнуть учити невірні закляття. Торгівлю й обман будуть приймати за одне і те ж. [Ошуканці] почнуть складати й різні брехливі книги. Накази Будди стануть піддаватися сумнівам. Благі звичаї будуть забуті, кепські справи й дурне поводження стануть звичними. ...Так живі істоти підуть по невірній дорозі. Дотримуючись дурних справ і поводження, вони забудуть всіх колишніх хоронителів віри й перестануть захищати віру й служити їй. Один за іншим будуть випливати погані роки з голодом і холодом. Демониці й злі духи впадуть у страшний гнів. Від цієї хвороби людей і худоби помножиться так, що не можна буде навіть перелічити їхні всі назви, вони поширяться як пожежа. Зненацька стануть трястися [земля], відбуватися повені [вода], виникати пожежі [вогонь], підніматися урагани[вітер]. Храми, ступи і міста зруйнуються в одну мить...
Це буде час, коли в Індії люди будуть помирати з голоду, у Непалі – від заразних та інших хвороб, (в інших країнах будуть) землетруси, заразні хвороби, епідемії, голод, провали землі, обвали, цунамі, у Тибеті на його п'ятьох вершинах з'являться три неприступні фортеці. Це буде час, коли в ущелинах Мон, у житлах ведмедів, будуть ховатися святі, у країні Кхам зійдуть два Сонця, а в Китаї зненацька вмре цар... (скрізь будуть конфлікти й війни, від себе додам – впаде море)... Це буде час, коли віруючі будуть безправні й неспроможні, а невіруючі, що втратили совість, будуть керувати, мудреці й учені ченці стануть старостами, простолюдини ж будуть начальниками, проповідувати й давати благословення. Це буде час, коли, захищаючи чесноти, будуть очікувати вигоду і користь...
І це буде означати, що прийшов час виправляти зруйноване. Тоді повинен з'явитися хтось, що володіє щастям і гарною долею, і залишивши думки про вік, з великим бажанням і переконаністю виправити зруйноване... У майбутньому, по закінченні п'ятдесяти поколінь, коли з'явиться сто одна ознака поганого часу, (велика людина) ... [у силу] благопожелания [одержить] чудесне народження й з'явиться з найчистішого Сонця у верхній стороні... Він буде власником великого розуму, великої сміливості й широких знань... У силу благопобажань, [вимовлених] за старих часів, і благих справ, зроблених [у минулому], він з дитячих років перейметься величезною вірою й шануванням Трьох Коштовностей, храмів та обителів тіла, мови й думки, почуттям милосердя до сліпих і злиденних живих істот, благоговінням перед великою хоробрістю й глибокими думками шляхетних прихильників "Великої колісниці", одержить силу робити грізні справи, прославиться як шалений, лютий і гнівний [захисник віри]; він буде твердо уповати на духи-хоронителів, слухати наказам геніїв – захисників і заступників релігії, служити їм обітницями; він ні на йоту не відступить від Владики, він буде мати силу віри й лютістю [до ворогів]...
Коли всі забажають позбутися від страждань, [з'явиться] ця людина, що одержала благословення від мене, і, охоплений прагненням урятувати людей, не пошкодує ні тіла, ні життя. З великою ретельністю він буде спонукувати всіх живих істот різних країн до чесноти. Тоді потрібно буде всім добропорядним людям повернути свої думки в одну сторону й надати допомогу цій людині. Але всі живі істоти в цей час будуть захоплені демоном помилкових ідей, тому мало хто зробить йому довіру та повагу, таких зі стільки ж, скільки зірок удень. І все ж таки сто тридцять тисяч, здійснюючих білі справи, шість тисяч здійснюючих глибоке моління, сто вісім чоловік, вихованих на [повазі] обітниць, шістнадцять старанних милостиньодавців, [так] сім жінок, [усього]: двадцять три, а також переродження восьми бодхисаттв – вісім учителів, двадцять п'ять віруючих юнаків, п'ять перероджень дакіні, сім отримавших благословення від дакіні, двадцять п'ять жінок зі шляхетних родин, маючих народження людини, розчистять всі перешкоди й труднощі... Він приступиться до здійснення великої справи – відновлення руйнувань. Коли це здійсниться, наступлять гарні часи... Всі перешкоди перед навчанням наставлень і здійснень зникнуть, і воно широко пошириться. Життя всіх святих, що дотримуються навчання, будуть довгі, а справи їх великими (кожен із тих, хто воскресне із Господом Творцем Всевишнім, отримає Вічність)... Покоління ж усіх чорних руйнівників, демонів і злих духів, що принесли спустошення, будуть викоренені. Словом, всі живі істоти, що сприяють відновленню, знайдуть найчистішу плоть і вигляд Бога або людини в трьох родах живих істот і, зрештою, стануть буддами. Всі, хто зробить довіру і повагу цій людині, або зрадіє разом із ним – творцем зруйнованого – потраплять у розряд розсудливих у сімох народженнях. Всі живі істоти, хто побачить очами, почує вухами, запам'ятає в серце цієї великої людини – відновлювача зруйнованого – всі вирвуть із коренем скверну дурних справ, зібрану в 60 000 великих кальпах. Всі ті, хто буде із цією людиною, що робить відновлення зруйнованого, у міру своєї малої або великої поваги, поваги й віри до нього, знайдуть вищі або чудесні здатності та, зрештою, знайдуть своє місцеперебування біля мене, у землях високорозумних. Повну ж міру чесноти цього й Будди трьох часів десяти сторін світла не зможуть перелічити протягом  цілих 100 000 кальп. Адже благодіяння божественної сутності навчання виходять за межі слів.” У мовчанні його слова – так говорить сам Творець.
Буддизм. Про Друге Пришестя Спасителя, Майтрейї. „...з'явиться у світі Блаженний по імені Майтрея – святий, істинно всепрояснений, ідеальний у веденні й поводженні, що прийшло во благо, знавець людей, неперевершений, приборкувач буйних чоловіків, учитель богів і людей. Прояснений, Блаженний – так само як я нині у світі з'явився. Він дасть дхарму прекрасну на початку, прекрасну в середині, прекрасну наприкінці, благу за змістом і вираженням, повну й закінчену, зовсім чисту, (провідну) до брахманскому житія (святих),- так само як я тепер викладаю дхарму прекрасну на початку, прекрасну в середині, прекрасну наприкінці, благу за змістом і вираженням, повну й закінчену, зовсім чисту, (провідну) до брахманскому житія (святих). Він поведе за собою багатотисячну громаду ченців, так само як я тепер веду за собою багато сотень і громаду ченців. („Чаккаватти-сиханада-сутти”, „Сутра про лев’ячий рик царя-чакравартіна”)
Святий Дух (Еон, Лока). Дао, про яке можна розповісти - не абсолютне Дао. Імена, які можна дати – не абсолютні імена. Не має імені є джерело Небес і Землі. Маючий ім'я – Мати всього сущого. Саме це є обіцяний прихід Утішника, Святого Духа, про що говорили Євангеліє. Містик і Мак-Грегор Мазерс, говорять про Локу так: „Зазвичай нам говорять, що Святий Дух – чоловічого роду. Але слово Руах, Дух, жіночого роду, як видно з наступного уривка із Сефер Йеціра, Ахат (жіночого роду, а не Ахад, чоловічого), руах Элохім хіім: Ця Одинична Сутність є вона, Дух Элохім Життя. Коли ми розглянемо Середню Колону у зв'язку з рівнями свідомості, ми знайдемо ще одне підтвердження даної точки зору.”
У мусульманських хадісах (переказах висловлювань із життя Мухаммеда) говориться про те, що в наш час прийде імам Махді, що відновить чистоту всіх религий, давши людям внутрішнє розуміння щирої релігійності та святості – фактично, саме це і має зробити Утішник відповідно до Євангелія. Саме тому Утішник є Махді, а Махді – Утішник. Махді (букв. "Ведучий") можна прочитати як Ма Аді, або Аді Ма, що на санскриті означає "першотворна Мати", Мати всіх матерів. Аді Ма також іменується в санскриті як Аді Шакті, що по своєму описі в точності відповідає Святому Духу. Аді Шакті є Тригунатмікою, тобто перебуває за межами трьох гун – трискладового буття ("минуле, дійсне, майбутнє" або "бажання, дія і реальність"). Згідно Шанкарачарьї, великому філософові Індуїзму, Вона також є Матір'ю цих гун, тобто Матір'ю Трьох – Матрейєю.
Зороастризм. „І з'явиться всеславний Спаситель (Саошьянт) і Оновлювач Миру (Астава-ерета). Спасителем він називається тому, що діє на користь всьому сущому, а Оновлювачем Миру – тому, що забезпечує незруйновність усього сущого. Він зробить протидію злу нащадків двоногих і протистоїть ворожнечі, викликаної віруючими.” (Авеста, Фарвардин-яшт 13.129)
Равиндранат Тагор (Тхакур). „Прийди, Про Арієць і Неарієць, Індус і Мусульманин, Прийди, Про Англієць і Християнин, Прийди, Об Браміна, Очистіть ваш розум і візьміться за руки; Прийди, Про потоптаний, І нехай зникне тягар твого приниження. Не баріться і прийдіть усі ви Для поклоніння Матері Тут, на берегах Бхарату, куди люди всіх рас прийдуть разом.”
Клайв Стейплз Льюис "Великий поділ: мрія". „...Якась процесія наближалася до нас, і світло виходило від  її людей, що становили. Спочатку прибули яскраві Духи, але не ті, що танцювали і розкидали квіти – беззвучно падаючі, легкі квіти, що розгорталися, хоча за законами світу-примари кожна їхня пелюстка важча сотні мір, і їхнє падіння було б подібно гуркоту валунів. Потім ліворуч і праворуч, з кожної сторони лісової просіки, з'явилися юні образи, хлопчики з однієї сторони й дівчинки з іншої. Якби  я міг запам'ятати їхній спів і записати ноти, будь-яка людина, що прочитала цю партитуру, ніколи не стала б хворою або старою. Між ними йшли музиканти й за ними - жінка, на честь якої все це робилося... "Хто ці молоді чоловіки й жінки?" "Вони - Її сини й дочки." "У Неї, мабуть, велика родина." "Кожен чоловік або хлопчик, що зустрічає Її, стає Її сином - навіть якщо це всього лише хлопчик, що приніс м'ясо до чорного ходу. Кожна дівчинка, що зустрічає Її, стає Її дочкою." "Чи не занадто це важко для їхніх власних батьків?" "Немає. Є ті, хто крадуть чужих дітей. Але Її материнство іншого роду. Ті, до яких воно спрямовано, повертаються до своїх батьків, люблячи їх лише більше... Кожна тварина чи птах, які наближалися до неї, отримували частку Її любові. У Ній вони ставали собою. І тепер достаток життя в Христі від Батька Небесного, поширився на них." Я дивився на мого вчителя у здивуванні. "Так" - сказав він - "Це подібно тому, як ви кидаєте камінь у річку, і кола на воді від нього поширюються все далі й далі. Хтозна, де це все закінчиться? Спокутуване людство все ще молоде, воно ще не досягло повноти своєї сили. Але навіть у мізинці великого святого, такого, як ця жінка, досить радості для того, щоб розбудити все на Світі до життя.”
Лао Цзи (Дао Де Цзін). „25 От річ, у хаосі виникаюча, раніше неба й землі народжена! О беззвучна! О позбавлена форми! Самотньо стоїть вона і не змінюється. Усюди діє і немає перешкод. Її можна вважати Матір'ю миру! Я не знаю Її імені. Позначаючи ієрогліфом, назву Її дао. Довільно даючи Їй ім'я, назву Її велике. 52 У миру є початок, і воно – Мати миру. Коли буде збагненна Мати (Велика Мати), буде можна впізнати і Її дітей. Коли вже відомі Її діти, треба знову пам'ятати про їхню Матір. У такому випадку до кінця життя [у людини] не буде небезпеки. Якщо [людина] залишає свої бажання й звільняється від страстей [стає Богом], то до кінця життя не буде в нього втоми. Якщо ж він[Бог] розпускає свої страсті й стає поглинений своїми справами[Бог стає людиною], то не буде порятунку [від лих].”
Маркуз Нобель (нащадок Альфреда Нобеля). „Що ви зробите, якщо є діяльність, яка пропонує космічне блаженство чистої божественної любові, не бажаюча нічого взамін? Що ви зробите, якщо люди вже пройшли еволюцію низьких форм життя, і ми беремо участь в еволюції до більш високого стану свідомості, розвитку нашого мозку й центральної нервової системи? Що ви зробите, якщо виживання самого людства й виживання нашої різної і настільки прекрасної природи залежить тільки від еволюції людської свідомості? Що ви зробите, якщо замість тисяч поколінь, призначених для біологічного розвитку по Дарвіну, еволюція людської свідомості могла б відбутися в плині одного життя? Або за один день?” (із виступу 18.06.1997 в Уілерівскій аудиторії Каліфорнійського університету в Берклі, США)

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Тиша...

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Світлана Кедик, 21-05-2007
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.42256808280945 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …