Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 47631, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.226.254.255')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Наукова фантастика

Під сяйвом зірок 12

© Сергій Рєпін, 26-09-2019
Зарра
Зореліт Зарри стрімко вийшов з гіперпростору поблизу двох зірок в самому центрі Безполітної зони. Зарра відразу ж проклала курс до більшої та яскравішої зорі. Дочекавшись, коли нарешті зникла енергетична сфера нейтронного двигуна вона відразу ж спрямувала зореліт до другої планети. Нарешті величезна сфера вкрита на три чверті водною поверхнею вже зовсім близько. На орбіті навколо Фреї висіли знайомі звичні силуети кількох планетольотів, жодного зорельота не було. Ось і великий сигароподібний об’єкт, з розповідей членів екіпажу Блискавки вона вже здогадалася, що це примітивний корабель Глорія, на якому до Фреї прибули земляни, перетворений нині на орбітальну станцію. Заради цікавості Зарра просканувала корабель. Разом із незнайомою сигнатурою примітивних технологій сканер визначив, що станція модернізована за допомогою вже добре знайомих технологій Міаса. Її відразу ж помітили і на пульті керування перед очима Зарри замайоріли кольорові вогники виклику.
– Виведи виклик на екран – скомандувала Зарра бортовому комп’ютеру.
На екрані виникло обличчя чорнявої жінки зі світлою шкірою та карими очима. Зарра ніби по відкритій книзі прочитала на обличчі жінки цікавість у суміші зі здивуванням, коли та роздивилася Зарру. Безсумнівно, вона вперше бачила морі.
– Це зореліт Зонг із планети Манс. Моє ім’я Зарра.
– Вітаємо вас на планеті Фрея. Моє ім’я Емма Макдональд. Міас поінформував нас про ваше прибуття. Імператор Іріс з нетерпінням чекає вас – відповіла Емма.
Коли зореліт повис поряд із Глорією, Зарра запропонувала Еммі телепортуватися на нього, і ледве вона встигла дати згоду на відвідання корабля, як в наступну мить несподівано опинилася на зорельоті.
– Наші технології значно просунулися вперед і на зорельотах другого покоління на невеликі відстані можна перенестися без допомоги стаціонарних телепортів – пояснила Зарра враженій несподіванкою Еммі.
Емма вперше бачила морі, тим паче так зблизька. Молочно біла шкіра, довге біле волосся, білі очі, навіть з білою райдужною оболонкою. І тут же гарний овал обличчя, вишукана біла уніформа гарно облягала фігуру жінки. Одна привітна посмішка і Емма відчула повну довіру до цієї гості. Зарра також кілька секунд розглядала Емму. Потім дістала плоский прямокутничок зі скриньки і передала Еммі.
– Тут всі дані досліджень екіпажу Блискавки, мені їх передав капітан Марчук, коли ми прощалися на орбіті Манса.
– От і добре, скоро про це дізнаються всі жителі планети, всі давно з нетерпінням їх чекали.
Приблизно через 20 хвилин Емма і Зарра телепортувалися на берег гарного озера поблизу імператорського палацу в Офірії. Імператор Іріс та фотоніт Таїс їх вже чекали. Привітавшись з імператором Іріс, Зарра перевела погляд на Таїс.
– Таїс, невже це ти, давно вже не бачилися.
Жінки радісно обійнялися.
– Вирішила зробити тобі сюрприз і не попередила про те, що я зараз на Фреї.
– Фрея є твоєю рідною планетою, як я про це не здогадалася.
– Міас до цього часу забороняв нам згадувати про Фрею, але тепер заборону знято.
– Давайте пройдемо до палацу, гамма-фон Фреї вдень для морі занадто підвищений, – запросила імператор Іріс.
Вчотирьох вони увійшли до палацу. Іріс дістала шестикутний носій інформації зі скриньки переданої Заррою. І через кілька секунд на об’ємному дисплеї почали пропливати члени команди блискавки, краєвиди відвіданих світів – пекельної планети 7327, Манса та малої планети.
– Як цікаво, Блискавка вже встановила зв’язок з нами через мережі Міаса, але такі детальні звіти я бачу вперше.
Іріс віддала скриньку дівчині-фреянці наказавши віддати її вченим Фреянської Академії, до якої вже давно перебралася частина вчених-землян із Червоної гори. Потім буквально засипала Зарру питаннями про Зоряну Федерацію, Імперію Міаса, екіпаж Блискавки. Коли нарешті основне світило зайшло за горизонт, Іріс разом з Еммою покинули палац, щоб пішки провести гостю до готелю. Готель був спеціально збудований ще тисячі років тому, і був модернізований з допомогою Міаса щоб приймати майбутніх гостей всіх видів Зоряної Федерації. Хоча основне сонце вже зайшло, але Альфа Центавра Б достатньо яскраво освітлювала місто і необхідності у штучному освітленні не було. Зарра раніше вже неодноразово бувала на світах з двома сонцями, і навіть з трьома і чотирма, і тому її увагу більше привернуло не світило та небо, а саме місто Офірія.
– Як ви вчините відносно кріонки Сурі? – наважилася нарешті спитати Зарра.
– Ми з Міасом вже вирішили це питання, – відповіла Таїс, – коли її зореліт прибуде до Фреї він буде конфіскований і тимчасово переданий у розпорядження імператорського Зоряного флоту, зореліт тут зараз дуже потрібний, поки фреяни не навчилися будувати власні, а сама Сурі разом із тобою відвідає Землю на твоєму кораблі, оскільки вона добре володіє цілим рядом земних мов і буде корисною, а потім, коли ти повертатимешся, то забереш її з собою на Манс, де вона буде вільною.
– Думаю це гарний вихід із ситуації, а як просуваються справи із будівництвом кораблів? – спитала Зарра.
– Вчені Фреї і Теї вже вміють відновлювати старі планетольоти і вони вже відновили та модернізували стародавній флот цексіан, скоро ти станеш свідком коли з конвеєра зійде перший повністю збудований планетоліт, для побудови зорельота знадобиться кілька років – відповіла Іріс.
– На кораблі Сурі є новітні наносинтезатори та реплікатори, завдяки їм перший зореліт на Фреї буде збудований набагато швидше – додала Таїс.
Нарешті Зарра опинилася в своєму номері у готелі, на її здивування він був дуже схожий на найкращі подібні заклади в Зоряній Федерації. Єдина незручність – підвищена гравітація планети і готель не був обладнаний регуляторами гравітації, але за час своїх мандрів Зарра багато разів зупинялася на планетах лорні з ідентичною гравітацією і не дуже переймалася. Правда крім цього доведеться задовольнятися штучно синтезованою їжею, оскільки натуральні продукти моріанських світів тут були невідомі. Зарра підійшла до продуктових реплікаторів і була приємно здивована наявністю останніх оновлень асортименту Зоряної Федерації. Було зрозуміло, що місцеві мешканці серйозно і ретельно готуються зустрічати гостей із далеких світів. Потім до її послуг був теплий душ і скоро вона поринула в сон на м’яких та на диво ніжних пуфах які замінювали ліжка в готелі.
Після відвідин столиці планети міста Офірія, наступним пунктом призначення для Зарри стала Червона гора. Літак за годину доправив її до скелі. Емма Макдональд сама керувала легкою двомісною машиною.
– Стародавній вид транспорту, але зручний і ефективний для цього світу – подумала Зарра.
Емма зробила коло навколо Червоної гори перш ніж здійснити посадку на злітно-посадочній смузі. Від селища Лаона до Червоної гори вже було прокладене зручне швидкісне шосе, далі дорога спускала до порту збудованому на острові Бобового озера. На здивування Зарри апарат завис над смугою і зупинився майже там де торкнувся поверхні.
– Ця машина оснащена антигравом? – спитала вона Емму.
– Так, синтез технологій різних епох, але працює добре.
– Мені теж було цікаво, дуже кортить поглянути на гору всередині. Мабуть я побачу там те, що зникло задовго до того як загинув Цекс.
Побачивши, що Емма здивовано поглянула на неї Зарра додала:
– Цекс, це материнська планета інсектоїдів. Загинула під час вибуху супернової. Судячи з твоєї реакції Міас вам не повідомив її назву.
Емма і Зарра увійшли до тунелю. Емма показала їй приміщення, оранжереї, системи забезпечення.
– Переважна більшість населення гори тут фреяни, землян небагато, – помітила Зарра.
– Майже все молодше населення Червоної гори після введення нанороботів покинуло її і розселилися по всій планеті, тут залишилися в основному літні люди, яким через вік не наважилися ввести нанороботи. Натомість тут багато тимчасового населення з фреян та теян. Я й сама тут останнім часом буваю нечасто.
В кабінеті Емми Макдональд вони зустріли літнього вже зовсім сивого чоловіка.
– Зарро, познайомся, командор Андрій Марчук, дід капітана Блискавки Влада Марчука.
– Вирішив згадати минулі часи, раніше це був мій кабінет, – привітавшись відповів Андрій. Він час від часу з цікавістю позирав на Зарру, оскільки як і всі місцеві мешканці не бачив морі.
– Є новини про Влада та команду Блискавки, – сказала Емма.
– Я вже знаю, імператор Іріс переслала мені повідомлення, я щойно закінчив його переглядати.
– Прибула Таїс, і не сама, причому скориставшись телепортом, дивно, – сказала Емма.
Вони вийшли в коридор.
– Ось тут у нас влаштований телепорт, – підійшовши до дверей промовила вона.
Двері самі нечутно відчинилися і вони зіштовхнулися із Таїс і ще однією жінкою, яка зовні нагадувала фреян-аторі, особливо своєю плямистою шкірою. Але очі були темнішими, чорними були навіть нігті. Емма не встигла ще нічого спитати, як заговорила Зарра.
– Сурі, ми тебе не чекали так рано. Ти повинна була прибути значно пізніше.
Кріонка, а це була саме вона, ледь посміхнулася.
– Щоб швидше потрапити сюди я скористалася чорною дірою в системі Саунара.
– Ось що воно. Ти увійшла в портал пульсара після мене, але попрямувала відразу не в Безполітну зону, а до чорної діри, вже скориставшись її порталом попрямувала в Безполітну зону, енергія чорної діри створила потрійний тунель і ти прибула сюди значно швидше, у тебе ж корабель третього покоління.
– Вірно. Ледь я прибула до Фреї, як з’явилася Таїс. Вона мені й розповіла про рішення Міаса.
– Тобто, ти відмовилася від свого наміру? – спитала Емма.
– Звісно, я ніколи не піду проти волі Міаса, адже я два століття служила йому в рядах Фларі. Я допоможу фреянам, теянам і землянам будувати кораблі.
– Ми вже оглянули корабель Зарри, провели профілактику, він цілком справний. Завтра ви відбудете до Землі. Візьмете на борт ще кількох пасажирів. У вас буде суто жіноча команда – сказала Таїс.
– От і добре, а хто полетить з нами?
– Королева Лея та Верховна жриця Храму Світла Теї Майра.
– Отже, якщо все вирішено, давайте сходимо випробуємо як готовий до зустрічі інопланетних гостей ресторан нашого щойно збудованого готелю – запросила всіх Емма.

Далы буде....

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.72194409370422 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …