Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51000
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 47512, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.116.13.113')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Наукова фантастика

Під сяйвом зірок 10

© Сергій Рєпін, 28-08-2019
Фарра-171
Блискавка покинула орбіту Краяли-517 і тепер прямувала до планети Фарра-171. Зі слів лорнійки Малії вони знали, що там навколо сонця обертається відразу чотири населені планети – більш широка «зона життя» навколо зірки дозволяла їх там розмістити.
– Населені планети морі розміщені по одній на орбіті, планети мейзі – по дві, аторі – по три, лорні – по чотири, трінів – по п’ять, кріонські планети – по шість навколо одного світила. Це матриця, стандарт створений Міасом ще в незапам’ятні часи. Іноді бувають винятки. Дуже рідко, але бувають. І майже обов’язково навколо населених систем іде пояс штучних водних карликових планет. Часто такими водними населеними світами є супутники зовнішніх газових планет – пояснювали екіпажу Блискавки Лана і лорнійка Малія.
Обидві жінки добре потоваришували з Сурі, Малією, Юною, Сузі та Інгою і за ці вісім днів, які вони летіли вони були майже нерозлучні. Одного разу навіть відбули чергування на містку.
– Фарра-171 – четверта планета, – сказала лорнійка Малія, – планети лорні мають стандартну гравітацію, яка на 20 відсотків перевищує гравітацію планет аторі.
– В Зоряній Федерації оперують знайомими для нас величинами – відсотками, мірами вимірювання кутів, відстаней – спитав Влад.
– Швидше навпаки. Це доказ того що громадяни Зоряної Федерації багато разів бували на Землі і з допомогою Міаса навіть непомітно впливали на її історію, розвиток наукових знань, технологій, соціальний устрій.
Планета Фарра-171 мала три супутника повністю покритих водою, була за розмірами і силою тяжіння ідентична Фреї. На планеті переважали синьо-зелені та фіолетові кольори. Коли команда висадки телепортувалася на планету, то дійсно планета була покрита рослинністю синьо-зеленого кольору та великою кількістю фіолетових квітів. Квіти були різноманітної, будь-якої чудернацької форми, розмірів, одиночні або зібрані у суцвіття. Квіти були повсюди: в траві, на деревах, кущах, на поверхні водойм, і навіть на поверхні морів та океанів у прибережній зоні коливалися у хвилях квіти підтримувані міцним стеблом і міхурцями заповненими повітрям або якимось газом.
Міста лорні мали в основі знайому шестикутно-стільникову архітектуру що й міста аторі, але на відміну від них шестикутні споруди були не рівними рядами, згруповані по сім, а самі міста являли собою в основі шестикутну формацію там де дозволяв рельєф.
– Так сталося, що моя подруга керує цим містом і я вже домовилась з нею про зустріч з вами. Місцевий муніципалітет має два десятки зорельотів, серед них є кілька кораблів другого і навіть третього покоління. Думаю у них виникне бажання відвідати ваші світи – поінформувала їх лорнійка.
Малія завела Влада Марчука, Сурі, Тімо, Макса, Нессу і Умберто до яскравої різнокольорової споруди у формі правильного шестигранника.
– Телепортуємось на третій рівень, Массія нас вже чекає.
Вони зайшли в шестикутну кімнату, але з прямокутними вікнами, які виходили на гарний парк з мальовничою шестикутною водоймою. Господарка цього кабінету була жінкою-телепатом. Погляд її смарагдових очей просто зачаровував, як і гарна привітна посмішка.
– Мир вам, ми раді бачити вас на нашій планеті і особливо в нашому місті, яке ми називаємо Трилорна – першою привіталася вона, – моє ім’я Массія, Малія мені розповіла про вас, потім я знайшла про вас інформацію в базах даних Міаса. Ми розраховуємо, що вам сподобається наша планета, а ми зможемо встановити зв’язки з вашими світами.
– Дякуємо за добрі слова, ми також розраховуємо на те, що наша зустріч стане початком дружби наших світів, – відповів Влад Марчук.
Массія перевела погляд на Влада, кілька секунд вивчаючи його.
– Чим ви мені подобаєтесь, так це тим, що ви можете говорити за всіх і швидко приймати рішення.
Влад зрозумів, що лорнійка дала зрозуміти, що не чекала, що саме він буде відповідальним за експедицію. І раптом Влад відчув її думку: – відсутність інсектоїдних генів робить ваших чоловіків сильними і деяких з вас здатними до лідерства, як наприклад тебе, і в той же час дуже вразливими, через легкість встановлення двостороннього телепатичного зв’язку і через можливість керувати вами силою думки.
– Я часто передавала думки людям, але не могла маніпулювати ними і несподівано виявила, що з біонітами, які мають інсектоїдні гени це неможливо – втрутилась Сурі прочитавши їхні думки.
– Просто Малія розповіла мені про вашу зустріч з членами таємної організації Фларі на Краялі-517. А тепер те, про що ви не знаєте. Кріонка Сурі, відразу після зустрічі з вами відправила обох своїх учениць на кріонський крейсер, а сама сіла на невеликий корабель третього покоління який належить Фларі і попрямувала до найближчої нейтронної зірки. Скоро вона скористається розташованим в ній порталом і через два місяці вона вийде на орбіту Фреї. У вас є діти, одна з них дівчинка на ім’я Тая. Кріонку зацікавив той факт, що лише одна спіраль її ДНК містить інсектоїдні гени. Це буде спроба завербувати її до Фларі. Я сама колись належала до Фларі, деякі зв’язки зберегла, тому коли Малія повідомила про те що сталося в біосферному парку Краяли-517 я навела деякі довідки і про все дізналася. У мене є таємниця, яка пов’язана з Фларі.
До кімнати зайшла дівчинка-підліток. Зовні вона мала плямисту шкіру як і у самої Массії і здавалася її маленькою копією, настільки вона була схожа на неї. Але райдужна оболонка її очей була двокольорова – всередині яскраво-смарагдового кільця виділялося яскраво синє.
– Лія, моя донька. А ще наполовину аторі, а наполовину лорні. Результат генетичних експериментів Фларі. Кріонка Сурі дуже хотіла знайти дівчинку-телепата виду аторі. Тому всупереч забороні Міаса її відділ пішов на заборонений генетичний експеримент, який мав на меті вивести такий індивідуум штучно. Я тоді була ще зовсім юною, коли потрапила до Фларі. Так сталося що я деякий час зустрічалася з хлопцем-аторі. Стосунки між представниками окремих видів звичайне явище, але вони як правило нетривалі. Дізнавшись про цей зв’язок, Сурі таємно перепрограмувала наші нанороботи. Міас, ще в незапам’ятні часи ввів у нанороботи сплячі програми, які давали можливість представникам різних видів мати спільних дітей, але вони були деактивовані. Міас стверджує, що він в далекому майбутньому активує ці програми нанороботів, коли настане час. Сурі активувала ці програми наших нанороботів. Несподівано для себе я виявила, що завагітніла. Проте Міас швидко зрозумів, що сталося. Сурі перевели на нижчу посаду у Фларі. Мені дозволили покинути Фларі і оселитися на Фаррі-171. Дитину я вирішила зберегти. Так народилася Лія. Вона має одну нитку спіралі ДНК лорні, а іншу аторі. Виявилось, що вона може і повинна одночасно вживати аторійську та лорніанську їжу. Має ков темно-бордового кольору.
Дівчинка привіталася з усіма присутніми. Раптом вона підійшла до Сурі і взяла її за руку.
– Я відчуваю з нею якийсь зв’язок, такий же як із тобою, мамо.
– Звичайно, вона аторі-телепат.
Влад відчайдушно думав, як попередити Таю, Таїс, Емму Макдональд та імператора про небезпеку.
– Я зроблю запит, щоб ваш корабель приєднали до мережі Галактичного зв’язку Міаса, а поки-що скористаємося точкою доступу в цьому будинку – прочитала його думки Массія.
Вони миттєво телепортувалися в якусь сферичну кімнату з блакитними стінами.
– Спробуємо викликати імператора Фреї, – сказала Массія.
Кілька хвилин нічого не змінювалось, і раптом блакитні стіни навколо перетворилися на знайому їм кімнату зв’язку імператорського палацу на Фреї. Негайно в кімнату зайшла імператор Іріс.
– Влад, Сурі, невже це ви? Розповідайте, мені дуже цікаво, що ви там бачили – зраділа вона.
Пробіг промінь світла і поряд з імператором виникло зображення фотоніта Таїс. Влад і Сурі розповіли їм про те що сталося і про небезпеку для їхньої доньки.
– Ваших дітей треба кудись відправити. На жаль у нас немає зорельота. На Теї кріонка їх теж швидко знайде. Я можу сама пересуватись у просторі але для дітей потрібен зореліт – миттєво зорієнтувалася Таїс.
– Скоро до вас прибуде зореліт під керівництвом жінки-вченого з планети Манс Зарри – повідомила Сурі.
– От і добре – зраділа Таїс, – ми відправимо Таю і Андрія на Землю. Там зараз перебуває гігантський зореліт Міаса для переселенців на планету Терра-2 в іншу Галактику. Я побувала на Землі. На Терру-2 в Галактику Медуза відправляються колишні члени екіпажу Акули Ден Елісон та Стелла Гарднер, я познайомилася з ними, вони щойно побралися і це їх весільна подорож. Ми відправимо дітей з ними на Терру-2. Вони відбудуть на кілька днів раніше ніж кріонка прибуде на Фрею. Потім я зв’яжуся з колишнім імператором Нією, вона зараз мімікрит, керує Тором, Нія вишле зореліт, який забере дітей по прибутті на Терру-2 і привезе до її Тора. Там вони будуть в безпеці і недосяжні для Фларі. Із Заррою я встановлю зв’язок прямо зараз.
З цими словами Таїс зникла з кімнати. Залишилася лише імператор Іріс. Вони познайомили її з Массією і кілька годин розповідали та показували їй про все що бачили у глибокому космосі. Массія ж хотіла якомога більше дізнатися про Фрею. Наприкінці розмови знов з’явилася Таїс, вона повідомила, що поспілкувалася із Зарою та Нією. Зарра відвезе дітей на Землю і передесть Дену та Стеллі, яким Таїс вже також повідомила. Зореліт з Тора вже вилетів в напрямку Терри-2. Міас схвалив їхні дії. Одночасно, за наказом Міаса, Нія вислала зореліт із Тора на Фарру-171 забрати доньку Массії, Міас підозрює, що кріонка, всупереч його забороні не облишила своїх намірів, а лише ретельно стала їх приховувати.
– Найімовірніше, що кріонка, дізнавшись, що діти для неї недосяжні спробує завербувати для своїх цілей когось із фреян-телепатів, але це вже повністю дозволені Міасом дії – додала Таїс.
В кімнату майже вбігла Емма Макдональд.
– Влад, Сурі, Несса, Умберто, яка я рада вас бачити. З палацу мене повідомили, що ви на зв’язку, я викрала електрокар щоб доїхати до палацу.
Коли вони нарешті вийшли з кімнати зв’язку на Фаррі-171 була вже глибока ніч. Попрощалися з Массією подякувавши їй за все що вона зробила.
– Завтра у нас в Трилорні день відпочинку, ми з чоловіком запрошуємо вас відпочити з нами на узбережжі – запросила Массія.
Коли вони повернулися на Блискавку, то виявилося, що вже зореліт приєднали до мережі зв’язку Міаса. На екрані з’явилися королева Іріс та Таїс. Таїс повідомила, що мала розмову з Міасом і він дав їй дозвіл діяти в цій зоряній системі від його імені. Більше немає потреби відправляти дітей на Терра-2. Кріонка Сурі вже не становить небезпеки. За дозволом Міаса вона залишиться на Фреї, допомагатиме Таїс будувати космопорт. Її зореліт буде вилучено і він літатиме між Землею і Альфа Центавра, поки в наших світах не навчаться будувати власні кораблі. Також Іріс і Таїс повідомили, що з ними зв’язалася колишній імператор, а нині мімікрит Нія і повідомила, що вона відкликала зореліт до Терри-2, але свій шлях до Фарри-171 продовжить, але змінить плани, взявши на борт сім’ю Массії хоче відвідати Фрею. Також має намір відвідати свою рідну Фрею колишній імператор, а нині синтетоїд Ліна.
– Ліна – це мати імператора Іріс. Померла 208 років тому – пояснила Сурі.
– Так, це моя мати. Тепер виявляється її свідомість перенесена в тіло синтетоїда і вона зараз королева однієї із Сфер. Міас дозволив привести Сферу на орбіту Проксіми Центавра – імператор Іріс не могла приховати свого хвилювання.
– Тепер всі колишні фреяни зможуть відвідати свою рідну планету – сказала Таїс.
– Цікаво, а ми зустрічали фотонітів, мімікритів і синтетоїдів на відвіданих планетах – задумливо спитав Влад.
– Впевнена, що зустрічали, але вони зовні нічим не відрізняються від біонітів, але їх може виявити Сурі, оскільки не зможе читати їх думки – відповіла Таїс.
– Вірно, я кілька разів помічала, що у декого із розумних істот на відвіданих планетах я не можу зафіксувати думки.
Дізнавшись, що їх діти в безпеці, Влад і Сурі остаточно заспокоїлися і тепер наступного дня збиралися відвідати планету. Частині команди належало провести не лише день на планеті, але й уперше провести там ніч. А наступного дня вирушили на планету 12 членів команди Влад, Сурі, Арне, Малія, Тімо, Лана, Несса, Умберто, Клео, Юна і Макс Циммерман з Інгою. Решта команди вирішили відвідати інші частини планети і не залишаться там вночі.
Місце, куди вони потрапили це був великий острів посеред океану. Він являв собою щось на зразок великого курорту. Острів був оточений великою кількістю дрібних островів і величезним гарним живим рифом.
– Колись на Землі існував Великий Бар’єрний риф, він захищав узбережжя Австралії, але з цим рифом його навіть не можна порівнювати – згадав Макс Циммерман.
– На Фреї є коралові острови оточені подібними рифами, але вони також не йдуть в жодне порівняння з рифами Фарра-171 – додав Влад.
Массія лише ледь посміхнулася і запросила їх на один з острівців. Сюди вона прибула зі своїм чоловіком-аторі, про якого вона розповідала їм у своєму офісі і вже знайомою їм дівчинкої напівлорні-напіваторі, єдиною в Зоряній Федерації, як вона вважала. Їм на цілу добу належав цей острівець. День був досить спекотний, найважче його переносила Несса, а також Тімо, Інга, Умберто, Макс. Зате, коли вже звечоріло і стало трохи прохолодніше всі ожили. Вони багато розповіли Массію про Землю, Фрею і Тею і в свою чергу Массія багато розповіла про свою планету, а також про інші планети де побувала.
Влад, Сурі, Арне, Малія, Массія і її чоловік на ім’я Тарі сиділи на теплих брилах вапняку вкритих щільним, але м’яким мохом. Дівчинка вже спала в будиночку зробленому з матеріалу, який нагадував очерет. Між брилами хлюпотіли теплі хвилі. Два місяці яскраво освітлювати все довкола.
– Меня ця ніч нагадує мою першу ніч на Фреї, ми тоді також зупинилися на острові посеред океану – згадав Влад.
– Я також подумав про це – додав Арне.
Вони розповіли Массії про те, що скоро до них прибуде корабель мімікритів Нія і запропонує відвідати Фрею.
– Нія вже зв’язувалася з нами, ми погодилися на її пропозицію відвідати Фрею – відповіла Массія.
Інші члени команди набравшись сміливості купалися в морі. Помітивши, що Тімо і Лана попливли до групи невеликих острівців бар’єрного рифа, Массія гукнула їм:
– За рифом не плавайте, це не зовсім безпечно!
Риф, на здивування Тімо виявився не гострим і колючим, як земні коралові рифи, а складався з гладеньких утворень які не кололися, не дряпалися і не різали шкіру. І всюли рослинність схожа на мох і безліч фіолетових квітів різного розміру.
– Риф утворений безліччю різноманітних дрібних організмів – пояснила Лана, – в школі ми проходили курс лорнійської біології, а в Академії розбирали її більш детально.
Тімо спробував зірвати одну квітку, але це виявилось неможливим, рослина ніби була зроблена з надміцного пластику.
– Рослини океанів лорніанських світів здатні витримувати потужні шторми, вони лише зовні здаються тендітними, рифи також пристосовані витримувати потужні хвилі – пояснила Лана.
Тімо нерішуче, лагідно спробував обійняти Лану. Помітивши його нерішучість вона раптом міцно і рішуче притиснула його до себе.
В цей час Клео, Юна, Суарес, Несса, Макс і Інга весело перемовляючись купалися в невеличкій лагуні з теплою водою. Згодом до них приєдналися решта крім Тімо і Лани.
– На жаль на Землі нічого подібного вже давно не залишилося – з сумом констатувала Інга.
Дочекавшись Тімо і Лану всі почали виходити з води ступаючи по містках та доріжках з матеріалу схожого на бамбук і розходитися по своїх будиночках.

Далі буде.....

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.41722202301025 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …