Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50943
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 47465, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.80.129.195')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Наукова фантастика

Під сяйвом зірок 7

© Сергій Рєпін, 13-08-2019
Фатіона-7
– Капітане, нас викликають з невеликого зорельота, це Зонг Зарри – повідомив Клео, який був якраз на чергуванні.
– Виведи на екран, в кают-компанію, – озвався Влад Марчук.
На екрані з’явилося обличчя білявої жінки-морі.
– Зарра, вітаю вас.
– Капітане, я сьогодні лечу в Безполітну зону, збираюся відвідати, Фрею, Тею та Землю. Якщо у вас є що передати додому, дозвольте телепортуватися до вас на борт?
– Добре, капітане Зарро, можете телепортуватися. Клео, активуй телепорт номер два.
Через кілька хвилин Зарра вже заходила в кают-компанію.
– Тільки я не капітан, просто це мій зореліт.
– Дякую за вашу пропозицію, вона дуже доречна, ми хочемо передати інформацію додому про наші відкриття. Вже через шість місяців там знатимуть що ми знайшли у глибокому космосі.
– Не через шість, а через три. У мене зореліт другого покоління, я скористаюся порталом в найближчій нейтронній зорі, вийду з порталу всього за 400 світлових років від Землі, Фреї та Теї.
– Капітане, вся інформація, яку ви просили скопійована, ми можемо передавати, – повідомив Суарес.
Отримавши завітну теку, Зарра відразу ж попрямувала до телепорта.
– Не буду гаяти часу. Судячи з ваших розповідей транспортник Міаса для переселенців вже прибув на Землю. Може хоча б Фрею та Тею відвідаю першою. Поспішаю через те, що мансійський уряд вже готує корабель до польоту.
Зара ступила на зелене коло і піднявши руку долонею до Влада зникла. Згодом зореліт Зарри зійшов з орбіти і попрямував у темряву космосу. Лише блакитне сяйво двигунів було ще довго видно. Потім зореліт Зонг зник, коли увімкнулися нейтронні двигуни.
А Влад тим часом вже спостерігав, як віддаляється поверхня Манса.
Через три доби Блискавка вийшла з гіперпростору біля зірки типу жовтого карлика. Навколо неї люди відразу ж помітили три планети, які за розмірами та масою були ідентичні Землі.
– Фатіона-7 найближча до сонця з трьох населених планет, – пояснила Таріна
Всі знову з хвилюванням чекали, коли Блискавка вийде на орбіту. Але воно було вже меншим ніж те, коли вони виходили на орбіту Манса. Планета дійсно була дуже схожа на Землю, такий же блакитний океан, материки, острови, озера, моря, ріки. Але контури континентів були зовсім іншими. Атмосферний тиск на Фатіоні був такий же як на Теї, Фреї та Мансі і в півтора рази більший за Земний.
– Капітане, ця ледь-помітна хмара на орбіті це нанощит, він трохи притінює планету від надмірного випромінювання зірки, краще відразу зійти на нижню орбіту – попередила Таріна.
– Тобто, всі ближні планети мають нанощит, а зовнішні нанодзеркала? – спитав Влад.
– Вірно, всі зоряні системи аторі мають по три планети в зоні життя. Внутрішні трохи притінюються, а на зовнішніх нанодзеркала фокусують більше світла і тепла.
Але клімат планет все-таки був тепліший за земний. Різниця температур між екватором і полюсами була значно меншою ніж на Землі, очевидно завдяки більш щільній атмосфері.
– Населення планети близько мільярда чоловік, на всіх планетах аторі приблизно однакова кількість населення, крім новозаселених світів, там людей значно менше, співвідношення площ океану і суходолу також приблизно однакове – добавила Дана.
Влад побачив, що міста і селища на поверхні планети мають в основі шестикутно-стільникове планування, як і міста на Фреї. На орбіті було ще більше кораблів ніж на орбіті Манса.
– Куди будемо телепортуватися? – спитав Влад.
– В місто Оріфа, це столиця Фатіони-7 – відповіли одночасно Дана і Таріна.
– Столицею Фреї є місто Офірія. Звучання трохи нагадує…
– Офірія – місячне, Оріфа – сонячне, первинний варіант мови Міаса, – пояснила Таріна.
Телепортувавшись, вони опинились у великій залі схожій на ту, яку вони бачили на Мансі. Вийшовши з синього кільця телепорта, вони покинули будівлю з білого каменю. Місто дійсно нагадувало фреянську Офірію, але технології Фатіони-7 явно були на тисячі років більш досконалими. Вулиці були засаджені знайомою Тімо із Землі зеленню, ось ряд мандаринових дерев, рододендрони, так добре знайомі із рідного Гельсінкі колони хвойних насаджень. Гори на горизонті утопали в безкрайньому зеленому морі. Над головами кружляли зграї ластівок, хвилястих папуг, голубів. Ніби вони повернулися на Землю далекого минулого. Але архітектура міста та технології нагадували що це далекий чужий світ. Дана і Таріна завели їх в охайну будівлю на вулиці.
– Ми всі так поспішали, що навіть забули підкріпитися, давайте зайдемо сюди – сказала Таріна.
– Це одне з найвідоміших місць на Фатіоні-7, сюди приходять гості з усієї галактики – додала Дана.
Вони зайняли місце за одним із столиків. Столики легко можна було огородити ширмою схожою на одностороннє дзеркало, такими ж були і стіни і можна було бачити все, що відбувалося на вулиці. Раптом повз них пройшли дві жінки у фіолетовій уніформі. Темна шкіра плямиста як і у фреян Других посланців Міаса, але значно темніша, чорні губи, чорні очі, нігті такого ж кольору.
– Кріони, – сказала Дана.
Обидві жінки раптом зупинилися, Тімо помітив що вони дивляться на Сурі, а потім попрямували до них
– Вітаємо вас, можна до вас приєднатися? – спитала одна з них.
– Можна, – відповіла за всіх Сурі, яка також не зводила очей з кріонок.
– Ти аторі-телепат, вперше бачу, навіть не знала про ваше існування, – і очевидно прочитавши у їх свідомості хто вони, жінка сказала – ви з нових планет, які щойно відкрив для доступу Міас, моє ім’я Ріна, я капітан кріонського крейсера, а це мій помічник Турія.
– Крейсер – це військовий корабель? – спитав Влад.
– Так, кріони вважаються найкращими воїнами, але крім кріонів в нашій команді є і представники інших видів. Патрулюємо окраїнні світи, часом залітаємо в Безполітні зони. Нещодавно повинні були залетіти в безполітну зону з рятувальною місією, але скоро Міас повідомив, що експедицію вже врятували, ми вирішили зробити зупинку на Фатіоні-7. У ваших думках ми прочитали, що це зробили ви. Запрошуємо вас відвідати наш корабель.
Відвідати крейсер домовились наступної доби, а поки-що побувати на Фатіоні-7. Наближався той час, коли вони повинні були попрощатися із вченими з Фатіони-7, далі вони полетять самостійно. Дана і Таріна запропонували провести час за містом на березі моря. Море було на диво чистим, таким же як і на Фреї або Теї, Блакитні води, чисті хвилі розбивалися об сніжно-білий берег порослий смарагдово-зеленими лісами. Пальми стіною підходили до білого піщаного пляжу. Тімо і Макс з сумом змушені були констатувати, що Земля подібну цінність втратила сотні років тому. Сурі відразу вловила їхні думки.
– Настане час і ви за допомогою Міаса повернете Землі первинну чистоту.
– Ми винні в тому що сталося з нашою планетою, нам її і відновлювати. За останні півстоліття зроблено чимало, планета стала трохи чистішою, але роботи ще багато – відповів Макс.
Кілька днів команда відверто відпочивала, купалися в морі, що для теян і фреян було звичною справою, а для жителів Сонячної системи було незвичним і дивовижним, відвідували міста і селища планети. Тімо звернув увагу що населення планети має надзвичайно різноманітну зовнішність за кольором волосся, очей, шкіри, більш різноманітну ніж на Землі, і це без врахування інших розумних видів – морі, мейзі, лорні, трінів та кріонів, які складали не менше третини населення планети. Тімо і Макс ще раз переконалися, яка прірва в технологіях, світогляді, у відношенні до свого довкілля відділяє фатіонян і землян.
В один із таких днів вони виділили кілька годин на відвідання кріонського крейсера. Зовні корабель був схожий на решту кораблів Зоряної імперії, така ж плоска форма наконечника списа, довжина понад шістсот метрів. Капітан Ріна та екіпаж зустрів їх гостинно.
– Крейсери це ще не найбільші військові кораблі, найбільшими є лінкори. Лінкор має вдвічі більшу довжину за крейсер. Також є менші за розміром військові кораблі – есмінці, корвети, фрегати, шлюпи. Є малі військові кораблі – винищувачі, штурмовики. Кожен військовий корабель на відміну від цивільного має озброєння – плазмові гармати, анігіляційні торпеди, маскувальне поле, яке робить корабель невидимим у космосі.
– Маючи такий військовий флот ви очевидно з кимось воюєте?
– Ні, війни у нас немає, всі планети Зоряної імперії живуть у мирі. Але військовий флот служить для захисту Зоряної Імперії від нападів космічної раси, яких ми називаємо онги. Онги походять з тієї самої планети що й інсектоїди і Міасу не вдалося переселити їх в антропоморфні тіла. Вони менше постраждали від загибелі планети Цекс ніж решта інсектоїдів.
– Цекс – перепитав Влад.
– Цекс, так Міас називає корінну планету інсектоїдів, яка загинула внаслідок вибуху Супернової.
– Нам Міас навіть не повідомив її назву.
– Звична поведінка Міаса. Онги нагадують зовні земних тарганів. Вони втратили здатність розмножуватися природним шляхом і клонують себе переносячи свою свідомість зі старого тіла в нове. Час від часу ми стикаємося з онгами мандруючи Всесвітом. Онги агресивно захищають свою територію, коли ми випадково в неї вторгаємося. На жаль вони не схильні до ведення переговорів. Але масованих атак на наші світи не організовують, ми також не нападаємо на планети онгів. Сутички з онгами, як правило короткі та запеклі, обидві сторони воліють не розпочинати масштабної війни. Онги – вимираючий вид. Але незважаючи ні на що вони не бажають переносити свою свідомість в антропоморфне тіло.
– Ні Міас ні Таїс навіть не згадали про існування онгів.
– Міас воліє давати мінімум інформації, а решту ви повинні знаходити самостійно. Іноді ми самі не розуміємо мотивів багатьох вчинків Міаса – втрутилася в розмову Турія – наприклад, нам через наші нанороботи і наноімплантанти він навіює, щоб ми порадили вам відвідати планету Валла-223. Це планета аторіанського типу. Тридцять світлових років звідси.
Настав час покинути Фатіону-7. З сумом вони попрощалися з командою Таріни, Тімо з сумом прощався з Даною, розуміючи, що більше її ніколи не побачить. А ось і диск планети на моніторах Блискавки почав зменшуватися і зник остаточно, коли увімкнули нейтронні двигуни. Блискавка взяла Курс на Валлу-223. Через сім днів Блискавка вийшла з гіперпростору в системі жовтого карлика – зірки дуже схожої на Сонце Землі та щойно відвіданої Фатіони-7.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© Аркадій Квітень, 17-08-2019
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.4768271446228 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …