Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 47421, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '44.222.225.12')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Наукова фантастика

Під трьома сонцями 15

© Сергій Рєпін, 24-07-2019
Конференція
З моменту прибуття Блискавки з Проксіми Центавра минуло майже півроку. Люди все більше заглиблювалися у вивчення технологій Інсектоїдів та Міаса. Модулі в ядрах Фреї, Теї та обох сонць повністю активувалися. Мережа Інсектоїдів поступово регенерувала ніби живий організм. Виявилось, що під палацами королев знаходились нейтронно-ядерні реактори і з прибуттям Блискавки Таїс і Міас почали їх відновлювати, і ось настав час коли вони один за одним запрацювали. Тепер люди мали величезний запас енергії і скоро її повинно було стати ще більше – Міас відновлював також сингулярний реактор під імператорським палацом. Загальну зустріч було вирішено провести в палаці імператора Іріс в Офірії. Першими в столицю прибули люди з Червоної гори та королеви і ряд старійшин. Тепер, після того як всім землянам було введено нанороботи, вони вже могли не остерігатися гамма-радіації і не було потреби перебувати всередині гори. Поступово люди з Червоної гори розселялися по всій планеті. Влад і Сурі оселилися в місті Таола. Напередодні зустрічі вони почали перші пробні польоти на літаках сконструйованих інженерами Червоної гори. Два одномоторні літаки здавалося висіли високо над планетою. Під ними була безкрая поверхня моря Лотосів.
– Увага, я Малюк один. Висота 15 кілометрів, швидкість 900 кілометрів на годину. Цей електродвигун просто диво. Інженер Моріс та його люди попрацювали добре.
– Малюк один, я вас бачу на радарі. 15 градусів ліворуч і ви ляжете на курс до Таоли – відповів йому Арне.
– Я Малюк два, після дирижаблів ця машина дуже швидкісна, – втрутилася в розмову Сурі, – спробую набрати ще висоту, схоже це ще не межа можливостей літака.
– Малюк два, перевір кисневу маску і запас кисню, далі повітря буде надто розріджене.
Влад вслід за Сурі спрямував свій літак вгору. Приблизно через півгодини він припинив підйом, зрозумівши що він досяг стелі.
– Висота 31 кілометр, Сурі, повертаємось додому!
Два невеличких літаки почали полого знижуватись, швидкість швидко зростала.
– Тисяча кілометрів на годину, корпус з композитних матеріалів почав нагріватися, Сурі, скинь оберти двигуна.
Через три години два літаки зробивши коло над Таолою пішли на посадку.
– Малюк два, не забудь увімкнути автопілот.
Як тільки обидва літаки завмерли на гранітних плитах поряд з дирижаблями, до них з усіх боків збіглися люди. Влад і Сурі опинилися у них на руках.
– Ну які ваші враження, – спитав інженер Франсуа Моріс.
– Двигуни надійні, працюють стабільно на всіх висотах. Енергосистеми Інсектоїдів дають можливість отримувати енергію дистанційно, а це означає, що паливо в якості зайвого вантажу та батарей брати немає необхідності. Дальність польоту необмежена. З нетерпінням чекаю випробування вашого пасажирського літака. Впевнений, він складе конкуренцію кораблям і майбутньому швидкісному поїзду Рутнера.
– До речі, – Франсуа поколивавшись кілька секунд продовжив, – ми разом з доктором Рутнером зробили одне важливе відкриття. Комунікації під всією планетою, там були сплячі законсервовані нано-, мікро-, та міні роботи. Ми виявили, що вони оживають коли крізь них пропустити струм. З появою Таїс і Блискавки вони отримали енергію з сингулярного реактора Блискавки і всі ожили, почали розмножуватися реплікацією. Але найважливіше відкриття зробив доктор Нагумі, його група виявила, що якщо з цих мініатюрних роботів стерти невідомі вторинні програми, залишивши первинні і записати на них основну інформацію про ті чи інші механізми, їх параметри в нормі, при умові взаємодії з бортовими комп’ютерами, то вони починають постійно ремонтувати та підтримувати їх в ідеальному стані. Саме такий механізм виявляється діє на дирижаблях, та інших механізмах аторі, тому вони фактично і є вічними. Правда вони використовують електроенергію, але тепер ми маємо більш ніж вдосталь дейтеріду літію і побудуємо термоядерних станцій скільки необхідно, я вже не кажу про енергосистеми Інсектоїдів.
– Тепер можна будувати кораблі, літаки, автомобілі, поїзди використовуючи цю технологію. Ви просто молодці.
– Саме це ми тепер і зробимо, крім того ми модернізуємо всі наші системи в Червоній горі – і змінивши тему розмови, доктор Моріс нагадав – не забули, що сьогодні відпливає корабель до Офірії?
– Так, ми з Сурі зараз відправляємося додому та відбуваємо в Офірію. Через три години ми будемо в порту.
Через три години вони вже були на борту великої гарної швидкісної яхти, яка чекала їх на озері поблизу Таоли. Прилади нічного бачення дозволяли безпечно провести судно вночі з озера, вниз по течії ріки, через Море Лотосів. Вранці вони вже пливли через прокладений течією ріки прохід у суцільному зеленому килимі гіацинтів, різнокольорового латаття та лотосів. За дві доби вони подолали безкрайній простір прісноводного моря, ще дві доби пішли на те щоб піднятися руслом ріки до озера на берегах якого розкинулось найбільше та одне з найгарніших міст планети – Офірія. Вони прибули в палац якраз тоді, коли в нього почали прибувати гості з Теї. Всі королеви Фреї та старійшини селищ та містечок були вже тут, на їхніх очах в космопорту здійснили посадку транспортери з теянського корабля Дана. Серед теян Влад побачив вже знайомих йому командора Родрігеса, Ванессу Келлі, Нессу, верховну жрицю Храму Світла Майру, і якогось високого, міцного і білявого як усі теяни чоловіка середніх років. Влад побачив як Несса щось йому сказала.
– Капітан Влад Марчук, ось нарешті я тебе побачив, Несса багато про тебе розповідала. Моє ім’я Медіон – сказав той, вже голосно.
– Вітаю вас на Фреї, Великий вождь Медіон.
– За цей час я побачив скільки ваших технологій, ще не встиг багатьох із них зрозуміти, постійно бачу щось нове, соромно зізнатись, але відчуваю себе дурнем – поскаржився той.
– Вождь Медіон призначив половину своїх радників та помічників з числа землян, вони допомагають йому розбудовувати державу, творити закони, займаються розвитком науки, освіти і багато чим іншим – пояснила Несса.
Раптом по фасаду імператорського палацу пробіг спалах світла і на ньому, ніби на величезному екрані виникло зображення імператора Іріс.
– Шановні та поважні гості! Вітаю всіх в столиці Фреї місті Офірія. Від сьогодні ми будемо приймати рішення, які вплинуть на долю не лише наших світів, але і на долю Землі і можливо на долю безлічі планет про які ми зараз нічого не знаємо. Запрошую вас пройти до мого палацу.
Так само як і палац королеви Леї в Таолі, палац імператора за останні місяці також радикально змінився всередині. Він перестав нагадувати нутрощі великого вулика, в ньому з’явилися прямі коридори, чотирикутні кімнати та чотирикутні вікна. Мільярди нано- і мікророботів активованих Таїс, отримавши енергію до невпізнанності змінили споруду, вона стала більш ошатною, світлішою і яскравіше забарвленою, стіни дуже нагадували екрани плоских моніторів, на них тепер могло транслюватися будь-яке зображення. Гості займали свої місця на лавах у великій овальній залі з похилою підлогою. Приміщення дуже нагадувало залу засідань якогось земного парламенту чи поважної міжнародної організації. Навпроти сотень гостей у Президії зайняли місця імператор Іріс, двадцять королев Майра, Медіон, командори Емма Макдональд і Умберто Родрігес і нарешті перша королева Таїс. У величезній залі сиділи старійшини селищ, вожді племен Теї та Фреї, та багато інших важливих для своїх людей осіб. Першою слово взяла Таїс.
– Наближається той час, коли ви всі познайомитесь з новими, небаченими для вас знаннями і технологіями, а мандрівки до далеких світів стануть для вас звичайною буденною справою. Ваші суспільства будуть інтегровані в єдину Зоряну Федерацію. Безліч гостей з далеких світів також будуть прилітати до вас. Взамін Міас та інші світи зможуть скористатися вашим індивідуальним досвідом існування і повірте, унікальними знаннями і технологіями, які ви зараз не сприймаєте серйозно як цінність. Мережа Перших Посланців швидко відновлюється і удосконалюється і скоро буде приєднаня до мереж Міаса та Зоряної Федерації. На повне відновлення мереж і систем знадобиться до 10 років. Корабель Блискавка також трансформується під людську фізіологію, його присутність в цій зоряній системі необхідна для відновлення модулів та мереж обох планет. З приєднання до загальної мережі необхідності в присутності Блискавки не буде, і тоді корабель відправиться у подорож. Першим пунктом призначення стане Земля. А зараз ми обговоримо поточні проблеми.
Потім підвівся інженер Рутнер.
– Наша група склала проект побудови залізниці для швидкісного поїзда, яка буде сполучати три континенти, починатиметься від Червоної скелі і огинаючи Море Лотосів через три континенти до столиці.
– Дуже цікава ідея, – озвалась імператор Іріс, – ми вже її обговорювали і вона отримала підтримку королев та старійшин.
– Ще є нові пасажирські літаки інженера Моріса, ми вже почали проектувати мережу повітряних портів, а в Таолі і в Офірії аеропорти вже почали використовувати, також спущені на воду в Таолі і Офірії перші кораблі на одному з яких ми сюди і прибули – повідомила Емма Макдональд.
Умберто Родрігес в свою чергу коротко розповів про ситуацію на Теї.
– На Теї деякий час доведеться обмежитися лише повітряним сполученням, оскільки на відміну від Фреї світ не є єдиним і немає знань і технологій відомих фреянам, а планета населена сотнями невеликих племен, які розмовляють різними мовами і часто ворогують між собою. Лише в останні роки, вождь одного з найбільших племен Медіон завоювавши значні території почав створювати щось на зразок держави. Зараз ми допомагаємо цю державу зміцнити і розвинути.
Конференція тривала кілька днів. За наполяганням Міаса і Таїс всім учасникам були зроблені ін’єкції нанороботів. Виявилося, що теяни і фреяни переносять її значно легше ніж земляни. Доктор Марта Мурчук припустила, що це через те, що ДНК теян і фреян в свій час була очищена від шкідливих мутацій ще стародавніми Інсектоїдами. Після введення нанороботів люди відмітили, що в них значно покращилось самопочуття, зір, слух, пам’ять, втома наступала значно пізніше, а час необхідний для відпочинку скоротився. Таїс повідомила, що в майбутньому вони зможуть обмінюватися інформацією напряму з Міасом.
Інженери розповіли гарну новину про те, що скоро їм вдасться відновити і модернізувати за допомогою Таїс і Міаса старі кораблі Інсектоїдів. Виявилось, що ці кораблі використовують енергію нейтронного ядра і здатні літати зі швидкістю світла. Для міжзоряних перельотів цього було недостатньо, але дозволяло здійснювати швидкісні перельоти між трьома зоряними системами. Саме присутність Блискавки давала можливість запустити нейтронні реактори на цих кораблях та під палацом. Скоро можна буде долати відстань між Фреєю і Теєю за кілька годин. Під кінець конференції відбулася давно очікувана подія – запуск сингулярного реактора під імператорським палацом.
Коли Влад і Сурі поверталися готель, вже сонце давно сіло. Але інше продовжувало яскраво освітлювати стародавню Офірію. Небо поступово затягувалося хмарами, які час від часу прошивали блискавки і долинав гуркіт грому. На одній з вулиць вони побачили досить цікаву трійцю – Таїс, Глорію і білявий стрункий чоловік – Майк колишній штучний інтелект Флорії, а тепер як і Глорія перетворений на фотоніта.
– Доброго вечора, – привітався він, – все-таки наважився скориставшись мережами Міаса подолати шлях від Теї сюди, Таїс переконала що це можливо.
– Поки що Майк і Глорія можуть здійснювати лише короткі подорожі, хіба що на зорельоті, пройдуть століття, перш ніж вони зможуть самостійно подолати відстань у світлові роки – пояснила Таїс.
– А ти наскільки далеко можеш мандрувати самостійно – поцікавився Влад?
– На будь-яку відстань в межах галактики, яку ви називаєте Чумацький шлях. Вільно мандрувати по Всесвіту я зможу лише після мільйона років існування у формі фотоніта. Тоді я стану частиною Міаса, але збережу індивідуальність.
– Тобто, фактично ти безсмертна?
– Вірно, але не лише я, ви всі тепер безсмертні. Сурі проживе тисячу земних років в тілі біоніта, ти – приблизно п’ятсот років, ваші діти – також тисячу років. П’ять століть ти будеш існувати у вигляді біосинтетоїда – це проміжна форма між біонітами і фотонітами, це необхідно для отримання тисячолітнього досвіду буття. Потім десять тисяч років у вигляді синтетоїда, сто тисяч років як мімікрити, і мільйон років як фотоніти.
– А чому ви оперуєте одиницею відліку взявши за основу земні роки, а не якісь інший проміжок часу?
– Тому, що Міас оперував ними ще на початку свого існування, коли починав свою діяльність на Землі, звичайна сила звички. А звичка зберігається дуже довго, навіть зараз через безліч тисячоліть королевами біонітів предки яких були інсектоїдами, є виключно жінки. Давайте поговоримо по дорозі до готелю, фотоніти на відміну від вас не можуть намокнути, до початку дощу ви будете на місці.
Всі п’ятеро попрямували вулицею проігнорувавши яскраві вагончики трамваїв, які розвозили гостей.
– Я не читаю ваші думки, здатність до телепатії мають лише біоніти, я їх втратила в той момент коли моя свідомість перемістилася в тіло синтетоїда і отямилася я за тисячі світлових років від Фреї. І саме тоді я дізналася, що існує величезна мережа Міаса. Це був початок появи і становлення величезної Зоряної Федерації. Інсектоїди вимирали, і Міас не зміг знайти іншого способу їх врятувати, як перемістити їхню свідомість у штучно створені тіла. Тисячі років ми створювали штучні світи, біосфери, переміщували свідомість Інсектоїдів у штучно створені тіла та розселяли їх по Всесвіту. Зараз існують мільйони населених планет. Сотні тисяч підготовлені до колонізації, але на них є лише штучно створена екосистема і ще немає розумних істот. Земля зараз переживає важкі часи. Люди намагаються вирішити проблеми перенаселення, екологічні проблеми, спалахують міжнародні конфлікти. В майбутньому вони будуть лише загострюватись. Настане час і Блискавка візьме курс на Землю. І ваше завдання вчинити так як вчинив з інсектоїдами Міас, з тією лише різницею, що ніякого насильницького переселення в нові тіла не буде. Всім людям треба імплантувати нанороботи, перетворивши їх на біонітів і розселити із Сонячної системи на підготовлені Зоряною Федерацією і Міасом до колонізації планети в різних кінцях Всесвіту. На Землі повинно залишитися не більше мільярда людей. Планети Сонячної системи будуть тераформовані і також стануть новим домом для землян і безлічі гостей з усіх кінців Всесвіту.
– Таїс, а ти з нами не полетиш?
– Ні, я хочу залишитися тут. Замість мене з вами на Землю полетить Глорія. А після відвідин Землі і набравши на ній частину екіпажу, Блискавка під твоїм командуванням візьме курс за межі безполітної зони, перший пункт призначення – планета на орбіті навколо Червоного карлика заселена Морі, за півтори тисячі світлових років звідси. Її називають Манс. З неї ви почнете знайомство з оточуючим Всесвітом, поки що лише в межах Галактики Чумацький Шлях, а згодом і за її межами. Після відвідин Манса, ви подальший курс Блискавки визначатимете самі.
Почали падати перші краплі дощу, але вони вже були перед входом до готелю. Таїс зупинилась біля входу.
– Але пам’ятайте, в Безполітній зоні крім Фреї і Теї існує ще кілька планет використаних Міасом як лабораторії та полігони для своїх експериментів. Саме тут були створені штучні тіла для Морі, Мейзі, Лорні, Трінів і Кріонів і боюся на них першими може наштовхнутися друга експедиція із Землі. Через чотири роки після старту Глорії і Флорії земляни запустили ще два кораблі під назвою Нептун і Посейдон до планетної системи зорі яку називають Епсілон Ерідана. Саме тут Міас створив Морі і Мейзі. Приблизно через тридцять років експедиція прибуде в пункт призначення. До побачення! Піднімайтесь поки не промокли.
Справді, дощ став досить щільним. Промайнули три спалахи світла і три фотоніта розтанули в повітрі. Влад і Сурі прослизнули крізь прозорі двері всередину.
– Владе, у мене є для тебе новина.
– Яка?
– У нас буде дитина.
Влад підхопив дружину на руки і так вони зайшли до ліфта.

Далі буде...

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.68904209136963 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …