Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 50988
Рецензій: 95733

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 47420, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '13.58.82.79')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Наукова фантастика

Під трьома сонцями 14

© Сергій Рєпін, 24-07-2019
Блискавка
Ранок в Чевоній горі почався як завжди. Люди займалися поточними справами. Емма Макдональд як завжди поговорила з імператором, потім з кількома королевами аторі. Після цього вона провела в дорогу дві експедиції для дослідження планети.
Далі прийшов доктор Рутнер. Він був дуже схвильований. І прямо з порога без всякого привітання і вступу заговорив:
– Ми знайшли дещо. Пам’ятаєш ті білі великі диски білого кольору, які у великій кількості ми бачили в палацах усіх королев та імператора. Ми змогли зрозуміти що це. Виявилось, якщо до диска приєднати джерела струму там утворюються вихрові енергетичні поля. Якщо поле зорієнтувати у трьох взаємно перпендикулярних площинах, при певній напрузі та силі струму над дисками зникає гравітація. А якщо всі поля зорієнтувати в одній площині, то гравітація різко зростає, і чим сильніший струм тим вона більша. Нам вдалося навіть розгадати механізм цього явища. Тепер ми можемо створювати швидкісні левітаційні поїзди та літаки з вертикальним зльотом та посадкою.
Потім з нею зв’язалася Глорія і повідомила, що на орбіті з’явився невідомий корабель.
– Мої протоколи хтось копіює і одночасно оновлює та вдосконалює. Технології переважають всі відомі земні, і вони мають сигнатуру Міаса.
– Оновлюють з якою метою? – спитала Емма.
В наступну мить Глорія раптом матеріалізувалася в кімнаті.
– Я тепер можу вільно пересуватися не лише віртуальними мережами, а і в реальному просторі, проводити практично ті ж самі маніпуляції що й ви, вільно дотикаючись до матеріальних об’єктів. Корабель викликає нас, я чую голос Влада Марчука.
На екрані на стіні з’явилося зображення Влада.
– Командоре Макдональдс. Ми повернулися з системи Проксіма Центавра на стародавньому кораблі Інсектоїдів. Сталося дуже багато надзвичайно важливих подій. Дуже важливих, після яких наш світ ніколи не буде таким як раніше.
Через кілька годин весь вся експедиція вже зібралася в загальній залі Червоної гори. Зала була заповнена людьми, всім хотілося дізнатися про все що відбулося в Системі Проксіма Центавра. Все що відбувалося в залі транслювалося на екрани не лише в Червоній горі, але й в палації імператора в Офірії, в королівські палаци по всій планеті, а також в селище Лаона, з двогодинним запізненням трансляцію також отримували мешканці Теї. За подією повсюди спостерігали тисячі людей. Навіть палац імператора був забитий натовпом звичайних пересічних мешканців, як фреян так і аторі. По черзі розповіли про події попередніх восьми місяців Влад, Арне, Сурі, Кен, Альма. Але особливий інтерес викликав виступ Таїс. З прибуттям Блискавки на орбіту всі палаци раптом засяяли вогнями. Таїс пояснила, що почався процес відновлення і активація всіх стародавніх баз та мереж Інсектоїдів на всій планеті. Також частково відновлюється мережа на Теї. Скоро також будуть запущені енергетичні системи, після того як Міас проведе повну діагностику та регенерацію всіх систем та мереж. Для цього використовується енергія реакторів корабля. Активувалися сплячі нано- і мікророботи Інсектоїдів, які і займаються регенерацією систем. Згодом будуть запущені нейтронно-ядерні реактори під усіма палацами, в тому числі на Теї, а також запрацює сингулярний реактор під імператорським палацом в Офірії і у нас буде невичерпне джерело енергії.
– Імператоре Іріс, – повернувшись до екрана, на якому серед натовпу громадян Офірії спостерігала за нею імператор – Міас дає дозвіл на часткове оприлюднення інформації про оточуючий світ. Як ви вже знаєте, пращури теян і фреян були переселені із Землі Першими Посланцями – яких Небесні люди називають Інсектоїдами, та штучним інтелектом Міасом. Стародавні вчені втручалися в їхній геном, щоб потім на основі своїх досліджень створити тіла для вимираючої цивілізації Інсектоїдів. Після загибелі їхньої планети вони були приречені, а розмножуватись за межами своєї планети вони не бажали. Технологія клонування лише продовжувала їх існування, але можливість розвиватися вони втратили. Для того щоб клонувати власні тіла, а потім пересаджувати в них свідомість зі старих, Інсектоїди створили потужний штучний інтелект Міас. Але по закінченню експериментів виявилося, що Інсектоїди не мають жодного бажання переносити свою свідомість в нові неінсектоїдні тіла. Експерименти вирішили припинити, бази знищити, а штучно створені біосфери двох планет із переселенцями залишити. Проте Міас, який за багато років свого існування став самосвідомим, повідомив їм що передбачав подібний результат, оскільки добре вивчив психологію та фізіологію Інсектоїдів і не допустить вимирання їхньої цивілізації. Міас та керовані ним роботи вийшли з-під контролю Перших Посланців вчинивши на них напад, увівши у стан штучної коми перешкодивши їм остаточно знищити бази та мережі на обох планетах. На Фреї мережа вціліла повністю, а на Теї частково, але була деактивована. Міас помістив свідомість трьохсот інсектоїдів в нові тіла, в тому числі і мою і залишив їх на Фреї. Також спеціально для нас був залишений зореліт, яким ми нарешті і скористалися. Міас час від часу підтримував зв’язок з королевами та імператором і тому ми частково знали, що відбувається в оточуючому Всесвіті. Залишивши нас На Фреї, Міас інтегрував у ядра планет і зірок інформаційно-функціональні модулі, але не активував їх. Потім він сам відправився у безмежний Космос залишаючи і активуючи на безлічі планет та зірок інформаційно-функціональні модулі. Продовжує це робити і нині. За багато тисячоліть Міас створив потужну і безмежну мережу модулів перетворившись на величезний Суперінтелект. Створена ним імперія нині охолює не лише Галактику Чумацький шлях, але також багато інших галактик. Він почав тераформувати планети створюючи на них біосфери, штучно синтезувати тіла і переселяти в них свідомість інсектоїдів. Робив це він насильницьким шляхом, іншого вибору він не бачив. Бойові кораблі Міаса захоплювали кораблі та планети Інсектоїдів, які тепер навіть не захищалися переселяючи їх в нові тіла. Так він спершу вчинив з расою розумних бджіл, яку він назвав Аторі. Назва Аторі вказує на те що їхні тіла створені на основі земної ДНК. У Міаса виник геніальний план – різні раси Інсектоїдів перемістити в різні інопланетні штучні тіла, розселити їх на планетах біля зірок різних типів. Часу і можливостей у нього було досить. Для виду Аторі він вибрав зірки ідентичні Сонцю, які земляни класифікували як клас G. Міас навчився переміщувати на великі відстані і тераформувати планети, створювати там біосфери і потім заселяти їх нащадками переміщених. Оскільки розумних істот, крім планети Інсектоїдів та Землі ніде не було виявлено, Міас вибрав 5 планет з досить високорозвиненою біосферою, і на основі виявленого інопланетного генетичного матеріалу, і примішуючи до нього фрагменти людської ДНК та ДНК Інсектоїдів створив 5 нових видів розумних істот. Синтезувавши тіла, Міас почав імплантувати їм свідомість Інсектоїдів. Для полегшення імплантації, збільшення тривалості життя, контролю за станом їх фізичного і психічного здоров’я, кращого засвоєння та збереження інформації, навичок, вмінь в організм були введені нанороботи.
– Такі ж самі нанороботи як і в нас? – спитала Сурі.
– Так, ті ж самі нанороботи. Але їх треба адаптувати до кожного організму індивідуально. Ось чому коли земляни вивчали нанороботи, вони не змогли їх адаптувати до свого організму. Доктор Келлі не повідомив про свій експеримент командора Емму Макдональд і лише вимушене втручання Міаса врятувало йому життя.
– Так, дійсно, я спробував ввести собі нанороботи з крові Кена, зізнався доктор Келлі, – але що було далі я не пам’ятаю.
– Міас несподівано зайшов у мою мережу, – сказала Глорія, – і матеріалізувавшись в лабораторії у вигляді фотоніта деактивував і видалив нанороботи з тіла доктора Келлі. Потім він поділився зі мною деякою інформацією, повідомив про приліт зорельота з Проксіми Центавра.
– Про перший з видів розумних істот, творіння Міаса, що заселяють Галактику і Всесвіт, яких Міас назвав Морі, я вже розповідала команді Блискавки. Морі мешкають на штучно перетворених планетах навколо змінених Міасом червоних карликів і є найбільш численним видом. На всіх їхніх планетах ідентична гравітація – близько 80% від земної. Тиск азотно-кисневої атмосфери приблизно такий же як на Теї і Фреї і в півтора рази більший за земний. Через змінений спектр випромінювання світил там відсутнє короткохвильове гамма, рентгенівське та ультрафіолетове випромінювання, над нічною стороною планет розміщені дзеркала з наночастинок, тому на цих планетах вічний день і ніколи не буває ночі, завжди тепло на всіх широтах і ніколи не буває спеки та екстремальних погодних явищ. Морі – нащадки розумних термітів. Зовні їхні біоніти схожі на Аторі і землян, колір шкіри, очей та волосся дуже світлий. Єдина ознака за якою їх можна швидко та достовірно розпізнати і відрізнити від інших видів – білий колір крові. Мейзі – інший штучно створений вид і другий за чисельністю. Їхні біоніти мають кров жовтого кольору і переважно світлі кольори шкіри, волосся, очей. Населяють планети навколо зірок класу К – помаранчевих карликів. Є носіями свідомості розумних мурах. Аторі – створені на основі ДНК людей Землі. Аторі Фреї – лише одна з рас, і єдина група серед Аторі що мають плямисту шкіру. Така плямистість – попередження іншим що вони є телепатами. Серед Морі і Мейзі немає телепатів. Але вони є серед інших видів – Лорнів, Трінів та Кріонів. Міас планує перетворити на біонітів всіх землян, фреян і теян, це полегшить їхню інтеграцію в спільноту Зоряної Федерації і стабілізує їхній розвиток. Лорні – населяють планети навколо зір типу сонця Фреї зі схожим рівнем радіації. Мають темний колір шкіри, кров – зеленого кольору. Лорні стали носіями свідомості розумних ос. Тріни – мешкають на планетах навколо високоенергетичних зірок. Рівень радіації там значно вищий ніж тут, але для трінів він є нормою. Кров синього кольору. І нарешті Кріони. Кров їх як правило темно-фіолетового кольору, часто чорного. Рівень радіації на їхніх планетах навколо масивних зір екстремальний для інших видів, але для кріонів він є нормою. Думаю я максимально стисло розповіла вам про стан речей. Решту ви дізнаватиметесь поступово. Тепер настав час зайнятися нашими світами. Фрея, Тея тепер стануть зовсім іншими. Ми допоможемо вам розвивати технології та підготуватися до інтеграції в Зоряну Федерацію Міаса. Насамперед всім мешканцям Теї та Фреї будуть імплантовані нанороботи. Екіпаж корабля Гіацинт вже їх отримав. Ваші фізичні та інтелектуальні можливості будуть збільшуватись. До речі, тепер земляни і теяни, яким імплантовані наніти зможуть необмежений час перебувати на поверхні Фреї не остерігаючись впливу гамма-радіації її Сонця. Конкретні питання ми вже обговоримо у більш вузькому колі.
З цими словами Таїс запропонувала провести загальну зустріч керівників землян, теян і фреян, де будуть обговорені більш конкретні питання дій на майбутнє.
Далі буде....

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Аркадій Квітень, 24-07-2019
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.78684902191162 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …