Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 50998
Рецензій: 95738

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 47359, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.138.113.188')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза конкурс. жахи

Літній конкурс мініатюр. Твір №1. Плесо. Автор Дарія Кононенко

© Уляна Янко, 29-06-2019
Небо було білим, земля пекла ноги навіть через підошви сандаль, а синоптик по радіо бадьоро повідомив,  що «температура плюс тридцять». Що ще робити в таку погоду. Коли помідори спеклися на своїх гілочках, в теплиці з огірками не було вже нічого зеленого, а жахливі кліщі, якими лякали Василя у школі, не втримали такого і вмерти, якщо вірити інтернету? Тільки купатись! Але до плеса кілометр, але на велику, але по такій спеці. Чи треба? Все одно вода така сама, як і повітря. Але ж вода. Але ж озеро. Але ж чого там боятися, там же люди поруч?
  Це вигадки, з підручника. Їх не буває. Тай й то не озеро. Копанка, яку минулого року викопали. Пісок хурчить під колесами. От якби десь назбирати грошей, та прийти в магазин, та купити МТБ на двадцять швидкостей, а не оце старезне, якому років більше, чим самому Василеві. Але ж –  тут колись було озеро, в якому навіть рибу не ловили. А те колись було давно, років двісті назад. Ніхто там не купався, рибу не розводив. Тільки обходили. Чому так? Ніхто не знає. І коли воно висохло, років п’ять уже як, то якось всі зраділи, хоча навпаки треба. Смачна там вода була, але кудись пішла. Тепер нова копанка і те саме, старі люди жахаються. Чого? Вірніше, кого? Хто живе в воді? Це вигадки, засторога, щоб люди не топили дітей в озері.
Ось і плесо. Чорна солодкувата вода. Мабуть земля така, торф чи як там писали в газеті. Одяг летить на чорний облізлий велосипед і вода булькає під тілом. От тільки – хто копав ту копанку? Що світиться на дні і чого тіло тягне?!  Тут же дорослій людині по плечі! Тягне в вир, якого не може бути? І жовті очі з того  виру глип та глип. Голодні очі. І вир тягне, тягне донизу.
Плесо ніжиться на сонці, як клапоть чорного оксамиту. Спека. Добре. Їжа приходить сама, гарна їжа, ще б так поїсти до зими.  А наступного літа дітки виростуть.    

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

Касет на 20 зірок не буває

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© , 02-07-2019

[ Без назви ]

© , 30-06-2019

[ Без назви ]

© , 30-06-2019

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Щєпкін Сергій, 30-06-2019

[ Без назви ]

© , 30-06-2019

Коротко і містко. Але загадково, хочеться продовження.

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Уляна Янко, 29-06-2019

Твір №1

© Уляна Янко, 29-06-2019

Твір №1

© Уляна Янко, 29-06-2019
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.40718388557434 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури
Реклама: Все главные новости украины и мира.

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …