Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51003
Рецензій: 95748

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 47327, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.216.121.55')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза інструкція

Як воювати з комарами

© Арсеній, 14-06-2019
Боєць! Комар — ворог сильний, небезпечний, підступний і гарно натренований. Проти нього треба застосовувати різні тактики. Якщо ви під час бойових дій чи пошуку місця для пікніка / рибалки збились з маршруту і забрели в місцину, порослу рослинністю, чи на берег заболоченої річки, найкраща тактика в цьому разі — не вступати в бій, а оперативно здійснити екзфільтрацію, тобто відступ, і сховатись від комариних авіанальотів в гарно захищеній будівлі чи в транспортному засобі. У такому разі ви зазнаєте найменших втрат — особовий склад, цілком ймовірно, отримає кілька ушкоджень у незахищені ділянки шкіри, однак боєздатність не втратить.
Однак якщо до укриття оперативно відступити немає змоги і командування дало чіткий указ "не відступати і посмажити шашлики у найближчі дві години", доведеться прийняти бій. Відразу зазначимо, що ви матиме справу із супротивником, який переважає вас і кількісно, і якісно, він краще підготовлений, ніж ви, окрім того, це буде бій на ворожій для вас території. Як діяти? По-перше, подібні операції потребують ретельної підготовки. Перед наступом випишіть на складі чи попросіть у мами захисний костюм із цупкої тканини, чим цупкішою буде тканина, тим краще, хоча це не гарантує стовідсоткового захисту, однак доволі ефективно. На жаль, подібна тактика має і свої недоліки - костюм обмежує рух, і купатись у ньому неможливо, хоча це залежить від того, скільки ви "фронтових". Як свідчать документи, ведення бойових дій у формі типу А (шорти, спеціальна футболка з базарю "Абубас" і тапочки), з використанням захисних гелів, спреїв та інших засобів спецзахисту не показують достатньої ефективності - комарі на одні засоби взагалі не звертають уваги, інші захищають нетривалий проміжок часу. Цивільний одяг також не надасть потрібного захисту, бо атакуючі сили комарів знаходять слабкі місця (наприклад, стики між шнурками і отворами для них в кедах) і завдають точкових, болючих ударів або ж просто прокушують спортивні штани.
Однак якщо на кону важливе завдання - рибалка під час єдиного за місяць вихідного - ви можете десантуватись на ворожу територію у будь-якому одязі і не використовувати ніякого захисту. Вам доведеться мужньо терпіти та відбивати всі атаки противника і повернутись на базу, коли рівень ушкоджень досягне критичного рівня або просто стемніє. Місію буде виконано, однак на вас чекає довгий період реабілітації. Рани, якщо їх не лікувати, загоюватимуться більше тижня, особливо складно буде в перші дні. Однак найбільшого негативного впливу матиме психологічний ефект. У ветеранів війни з комарами спостерігають "комарині флешбеки" - серія галюцинацій, яка виникає здебільшого з настанням темряви, коли здається, що десь поряд чути характерне дзижчання, хоча насправді там нікого немає.
У деяких інструкціях для максимального збереження боєздатності радять не здійснювати вилазки без нагальної потреби, тобто сидіти вдома. Однак комар - ворог, як уже зазначалось на початку, хитрий і підступний, також гарно навчений. Від здатен вести бойові дії не лише на власній заболоченій території, а і також у глибокому тилу ворога. Зазвичай, з настанням сутінків, комарі засилають у людські оселі свої ДРГ - від трьох до десяти одиниць. Коли увімкнене освітлення, ворог ховається і чекає моменту, коли ж стає темно, йде, летить в атаку. Комарі працюють як у групах, здійснюючи нальоти подвоє-потроє, з різних місць, або ж посилають одного, який налітає з різних боків, доки інші дзижчать під стелею, створюючи залякувальний, психологічний ефект. Відбивати атаки можна по-різному. Якщо ж поряд немає спеціальних засобів, можете застосувати військову хитрість, відкривши для нападів найвразливіші ділянки шкіри і, при фіксації наближення ворога, бити наугад. Також можна вичекати момент, потім різко ввімкнути світло і здійснити зачистку приміщення за допомогою згорнутого в трубочку "Телескопу".
Найбільша активність ворога спостерігається в теплий період - з травня по серпень і навіть по кінець вересня. Можливі напади в інші місяці, але вони точкові і суттєвих втрат не завдадуть. З комарами можна воювати і навіть перемагати їх. Для цього прочитай цю інструкцію і передай іншому.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© , 15-06-2019
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.8233368396759 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …