Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51025
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 4698, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.149.214.32')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

Недільний ранок

© Оксана, 08-05-2007
  Травень. У травні повітря Західної України не повинн опахнути морем. Я відчинила балкон і зрозуміла, що то морем пахнуть люди, їх машини, одяг та асфальт. Такого ще не було з початку того, як я вилізла з берлоги. Зазвичай у свою берлогу я залажу в березні, оскільки тихо ненавиджу цей місяць. Він мене робить депресивою і злою. Тому мені краще ховатись від людей у нірці не висовувати носа.
   А сьогодні не тільки повітря було іншим. Усе було не таким. Сонце світило занадто яскраво, люди ходити для такої погоди занадто сумними, дерева шелестіли якось голосно, а небо було глибоко голубим. Це віщувало про те, що буде ввечері холодно. Цього факту не можна знайти у жодній книзі чи у прогнозі. Бо це прогноз стану душі. Мало бути холодно.
   Я закрила двері на балкон. Стало моторошно від того, що на вулиці занадто гарно, а люди ходять занадто сумні, як для такого стану природи. А ще кажуть весна... Запалила під чайником газ, буду пити каву. Це найулюбленіша моя робота зранку - пити запашну каву, дивитись, як люди бігають туди-сюди,  метушаться і кудись поспішають навіть у неділю. Усі такі заклопотані тільки для того, аби завтра жити трішки краще, аніж учора. Навіть десь смішно.
   Неділя повинна бути сімейною, зі спільним сніданком і обговоренням планів родини на тиждень. Тепер вона така модерна, що навіть почала пахнути морем майже серед гір. Це глобальшіне, ніж усесвітнє потепління. Це жахливіше, ніж падіння метеориту. Це робить нас рабами наших бажань та мрій. Усі ми раби. Рабство, тільки рабство пахне морем.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Оксанці про море

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Петро Дайволю, 10-05-2007

на щастя, морем пахне не тільки рабство :)

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Тед Лещак, 08-05-2007
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.433669090271 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …