Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51000
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 46582, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.190.219.65')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Казка для дорослих

Конкурс

© Конкурс Гоголівський ярмарок, 26-10-2018
- Чи треба нові написані на конкурс твори самому публікувати у Гоголівській академії?
Ні, не треба. Відсилайте листом на адресу конкурсу. Потім, коли конкурс закінчиться, опублікуєте, якщо захочете.
- А якщо твір вже опубліковано на сторінці ГА – то його треба видаляти?
Ні, нічого не треба видаляти. На сайті «Гоголівська академія» люди бачать, як правило, лише першу сторінку  стрічки,  і якщо Ваш твір десь на 88 або 163 сторінці, то повірте, про його існування  не забули лише Ви, і, може, декілька Ваших друзів.  Просто подумайте, чи варто конкурсуватися під псевдонімом – може хто дійсно впізнає, чий це твір насправді, і буде трішки кумедно.
- Чи треба видаляти текст на інших ресурсах, коли я буду направляти його на конкурс?
Ні, не треба.
- Я не можу знайти у себе файл, з якого колись завантажував твір на ГА чи на інший ресурс. Як мені переслати на конкурс твір, який існує, наприклад, тільки на ГАківській сторінці?
Створюєте у себе файл doc або docх. І йдете у Всесвітнє павутиння, на сторінку де знаходиться Ваш твір. Затискаєте ліву клавішу миші і виділяєте весь текст синім кольором, потім наводите курсор на виділене і натискаєте праву клавішу, обираєте «копіювати» і натискаєте ліву клавішу «так». Копіюйте лише текст, без назви і, зрозуміло, рецензій! Потім переходите у свій документ, націлюєте курсор і натискаєте на «вставити». Тобто, просто копіюєте текст собі у файл. Не забудьте зберегти зміни. Все,  у вас вже є файл у потрібному форматі.
- Як відправити твір на конкурс?
Скопіюйте нашу електронну адресу gogoljarmarok@gmail.com . Відкрийте свою пошту, натисніть на кнопку «написати листа», пошукайте, вона таки є. Вставте скопійоване у віконце «адреса». У віконце «тема» напишіть слово «Твір». Можна так «ТВІР». Далі у самому листі напишіть ім’я автора і назву твору, наприклад, Андрій Петренко, «Чорний ліс». Можна вказати жанр, наприклад, «фантастика», «проза», «гумор» тощо.  Додайте (обов’язково!!) файл з твором,  і натискайте на кнопку «Відправити».
- Як додати файл з твором до листа?
Внизу форми електронного листа є така кнопочка, називається «додати файл». От на неї треба натиснуть, і висвітяться всі ваші файли. Оберіть потрібний, і натисніть «відкрити». Десь там поруч з’явиться назва Вашого файлу, який додано до листа. Все, можна відсилати.
- А що робити, якщо у мене немає  «Microsoft Word»?
Створіть файл із розширенням .txt, наприклад, у Блокноті, або у будь-якому іншому текстовому форматі, хоч у .php.  Відправте нам. Ми розберемось.
- Як порахувати кількість знаків?
Відкрийте свій файл у форматі Microsoft Word і подивіться у лівий нижній кут монітору (у мене - «Windows 10»).  Там, у передостанній строчці причаїлися слова «Сторінка 1 із 1», «Число слів: …», «українська». Тиснути треба лівою клавішою миші на «Число слів: …». Посередині сторінки з’явиться табличка, де, крім іншого, буде написано, скільки знаків з пробілами є у цьому вашому файлі.
- Що робити, щоб зменшити кількість знаків?
1. Видаліть з тексту назву, ім’я та прізвище автора,  епіграфи (все це буде у супровідному листі).
2. Підніміть текст клавішею «Backspace» уверх на першу строчку, щоб попереду тексту не було порожніх строк (там, де була назва). Видаліть всі пропуски строки всередині тексту.
3. Перейдіть до закінчення тексту і подивіться, чи є після тексту порожні сторінки. Якщо є – видаліть їх клавішею «Backspace», підвівши курсор до останньої крапки тексту.
4. Перевірте пробіли між словами – і якщо там є по декілька пробілів – видаліть.
5. Видаліть відступи перед абзацами ( у ГАку автори домовилися між собою що пишемо без пропусків)
6. Виділіть курсором весь ваш текст і скопіюйте його. (Саме так, а не клавішею «виділити все», бо захопите залишкові теги виправлень). Вставте скопійоване у новий файл. Для конкурсного тексту бажано зробити новий чистий файл, бо docх-файли, у яких вже було щось написано і потім видалено, можуть зберігати до 13 Кб тегів видалення. Отож, подивіться, щоб у файлі, у який ви збираєтесь розмістити ваш твір було 0 Кб.
Коли все те не допоможе – доведеться проводити хірургічне втручання й різати текст. То, звісно, на ваш розсуд, однак прийміть пару невеличких порад старого конкурсанта. Поміркуйте, що  у вашому тексті «хліб», а що – «варення», тобто що основне, без чого розповідь неможлива, а що - другорядне, солодке, «красота». «Красоту» - описи погоди, природи, закручені важкі метафори,  недоречні уточнення, складні порівняння можна сміливо вирізати взагалі, і, повірте, від того текст тільки виграє.  У важливих описах залиште тільки суттєву частину, основне, позбавившись од недоречних деталізацій. Передивіться діалоги. Поміркуйте, яка там, у діалозі,  основна репліка. От її залиште, а все інше,  на кшталт «Привіт. Як здоров’я? Як справи? Як тобі погода сьогодні?» і відповіді на них замініть словами «вони зустрілися і поговорили», або краще взагалі нічим не заміняйте, бо те і так зрозуміло. Проаналізуйте канву, хід дії. Вирішіть для себе, чи варто подавати у тексті те що героїня, наприклад, заходила до магазину, спілкувалася з подругами телефоном, піднімалася у ліфті або відкривала двері ключем (якщо текст - детектив, і все те важливо – то «стискати» треба дуже обережно).  Ну й таке все інше,  за незмінним принципом – «хліб-варення». Успіхів вам!
- Як я можу дізнатися, чи дійшов мій твір до адміністратора чи ні?
Коли ви натиснете на кнопку «Відправити листа» то з’явиться віконце, де буде написано, що лист успішно відправлено. Це означає, що ви правильно написали конкурсну пошту, ваш сервер її «відчув», встановив зв’язок і ваш лист вже з’явився у мене у вхідних. Далі періодично натискаєте на отаке посилання http://www.gak.com.ua/authors/46844, або знаходите через пошуковик «сайт Гоголівська академія», «автори», «Гоголівський ярмарок», і там, у розділі «Твори», шукаєте свій твір. Він з’явиться з позначкою «Передномінація ГЯ-2018». Натисніть на назву твору, і ви зможете його прочитати і подивитися до нього коментарі-рецензії, у тому числі від передномінатора конкурсу.
- Чи можу я відправити два твори?
Ні. Один твір від одного автора.  Якщо у вашому листі буде два або більше творів, то ми візьмемо перший.  Отож, краще залиште другий свій твір на іншу спробу, якщо перший буде відхилено передномінатором.
- Що робити, якщо твір не прийнято на конкурс за «обмеженням теми»?
Напишіть нам листа на ту ж конкурсну адресу gogol.jarmarok@gmail.com .  У листі вкажіть автора твору, назву твору, причину відмови, слово «апелюю до» і ім’я одного з суддів: Ірина Червінська, Руслан Бєдов або Олена Мальчик – хто вам більше до вподоби. І на протязі трьох діб під попередньо відхиленим конкурсним твором з’явиться остаточний вердикт вже від судді, до якого ви апелювали – допущено твір до конкурсу, чи ні.
- Що робити, якщо твір відхилено «за низьким рівнем грамотності»?
- Виправити помилки і направити знову точно так само як попереднього разу. Нагадуємо – три спроби. Якщо третій раз відхилимо за тією ж причиною – все, або надсилайте інший твір, або спостерігайте за подіями на конкурсі як незалежний критик і рецензент.
- як голосувати і оцінювати твори?
Про те, і багато про що інше напишемо у другій частині огляду, яки вийде перед голосуванням.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 2

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© Максим Т, 08-11-2018

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Avtor, 04-11-2018

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Avtor, 30-10-2018

Незрозуміло

На цю рецензію користувачі залишили 4 відгуків
© Надія, 28-10-2018

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Avtor, 26-10-2018
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.7786238193512 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …