Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51000
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 46534, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.145.186.173')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Бойовик

Анонс конкурсу Гоголівський ярмарок

© Конкурс Гоголівський ярмарок, 13-10-2018
  Пані та панове!
  Буде ярмарок!  Ще досвіту стануть на майдані вози із крамом, зі збіжжям, й з городиною; і всілякого добра навалом: і коні, і гуси, й всіляка животина і навіть старенький цап; грянуть музики, і хильнувши оковитої затанцює гулящий канецпольський дячок; запишаються поважні пані, а статечні господарі у шароварах як  море і запашних свитках вмочать у пиво вуса й настовбичать чуби. Пташками пурхатимуть заквітчані дівчата, а парубки до них залицятимуться й скрипітимуть намащеними чоботами. Людей – юрба, і все виграє, і сяє, й пускає бісики!  Он козаки на конях гречно підбочились й пихкають люльками. А там – циганка вороже, а циган грає на скрипці. А отде – бандурист сліпий заграв веселої – «Гоп, гоп, попадя, повернулась до путя!». Свято! Ярмарок!
А що продають на отім ярмарку? А все що мають, те й продають: добрим людям нічого не шкода!
Ярмарок!
Беріть своє найкраще. Неважливо що саме - покажіть людям свою майстерність. Нехай покупці подивляться, приціняться, поторгуються. Хто добре слово скаже, а хто і купить. Між людьми ходять чутки, що спонсори таки будуть… Але - тсс! Це – таємниця, нікому не кажіть, щоб знали лише ви і я.

    Отож, тема конкурсу:
Вільна. З обмеженням.  Обмеження наступне: у конкурсних творах повинен бути присутнім Гоголівський український дух.

    Роз’яснення.
Микола Гоголь писав російською. Однак вважається українським письменником. Чому? Тому що його твори були просякнуті українським духом, суть якого – любов до рідної землі, до своєї Вітчизни, до української історії і культури.
У конкурсних творах повинно відчуватися, що автор на нашому боці, що він наш, свій,  що твір писав українець з любов’ю до України.
Жанр конкурсних творів не обмежено – проза, фантастика, фентезі, ґоррор – хоч детектив або кіберпанк. Як автор забажає.

   Конкретно про обмеження.
На конкурс приймаються твори, у яких присутня хоча б одна ознака:
- місце дії – Україна.  Зовсім не обов’язково прямо писати, що це відбувалося у Сумах, Чернівцях або Ялті (Крим це Україна). Досить щоб з антуражу випливало, що це українська земля.
або:
- герої (персонажі) – носії українського духу. Наприклад, українці у сталінських концтаборах у Сибіру, чи наша експедиція на планету якусь-там, або якийсь такий Конан-Варвар родом з Сарматії.
або:
- У творі чітко проглядається зв’язок з Україною. Професор повинен бути український (ну, хоча б наполовину); «попаданці» повинні бути українським спецпризначенцями, українськими програмістами чи українськими таксистами; постапокаліптичне метро повинно бути під українським містом, а відьми, упирі, вовкулаки, мавки, дідьки і прочая «кровосісі» - наші, з нашого фольклору й міфології .
або:
- «нейтральні» твори, у яких немає жодної національної чи культурної прив’язки («Старий і море» Гемінґвея). Хоча ні, старий у нашому розумінні – звідкись з-під Миколаєва родом, а море – Чорне, або Азовське… Ну, може… твір про метеликів. Або про кішечку. Єслі шо (так, щоб ніхто не чув) ми скажемо що то українські метелики, а ту кішечку ми особисто зустрічали у Вінниці. Ми ж за вас, ми ж свої люди…
Маємо зауважити, що можуть бути й інші ознаки українського духу. Вони можуть бути хитрими і невловимими, як ті українські корупціонери.  Судді будуть намагатися їх розгледіти, навіть так: наполегливо шукати у ваших творах. В принципі, не звертайте на ті обмеження уваги, пишіть що забажаєте аби  достойно себе показати: якщо ви нормальний, звичайний українець, то тема сама вийде у вашій творчості.  
і:
Нам чужого не потрібно, при всій повазі до зарубіжної літератури. На конкурс не будуть прийматися твори, у яких діють іноземні герої чи іноземці у своїх інтересах чи у інтересах своїх країн. Навіть критично налаштовані опозиціонери, представники глибокого андеграунду  і вічно сумні інтелігенти.
Примітка: на іншопланетних та «іншосвітних» представників обмеження не розповсюджується; «іншопланетні» - можна, підходять.  Аби ті «іншопланетянці» не носили косовороток, шапок-вуханок і не грали на балалайках… З «зеленими чоловічками» треба розбиратися. Шрек, якщо його обізвати «дідьком з болота» і одягнути у сорочку з шароварами – наша людина. Просто "іншопланетянці" зеленого кольору, які висадилися десь на Говерлі – що ж тут поробиш, буває. А от кримським «зеленим чоловічкам» до нас категорично зась.
От так.

Отже – свято починається! Осінній Гоголівський ярмарок-2018 таки відбудеться!  Готуймося, пишемо твори.  Прийом до передномінаційного списку розпочнеться о 20 годині 00 хвилин 28 жовтня 2018 року. І триватиме до 20 години 00 хвилин 11 листопада 2018 року. Терміни наступних етапів буде оголошено після того як дізнаємося про кількість робіт. Буде приблизно днів зо десять  на голосування у групах, ще стільки ж – на фінал, якщо фінал буде.  І – оголошення переможців.
Слава Україні!

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 3

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© Конкурс Гоголівський ярмарок, 28-10-2018

[ Без назви ]

© Оксана, 22-10-2018

Живи українською!

© Конкурс Гоголівський ярмарок, 17-10-2018

[ Без назви ]

© Конкурс Гоголівський ярмарок, 17-10-2018

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Олена , 15-10-2018

Хроніка подій

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Конкурс Гоголівський ярмарок, 14-10-2018

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Avtor, 14-10-2018

[ Без назви ]

© Щєпкін Сергій, 14-10-2018

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Максим Т, 14-10-2018

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Віктор, 14-10-2018
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.2569830417633 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …