Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50943
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 46347, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.207.240.205')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Казка для дорослих

#рак

© Хоккуїст, 21-08-2018
На рибалці Денис та Семенович дискутували про все на світі, в тому числі і про речі які зовсім не дотикалися до їх професійної сфери чи тієї ж рибалки. Як правило, більше розповідав Семенович: на правах старшого та досвідченішого, а ще і тому, що був по натурі дуже балакучим. Денис часто його підшпилював за довгий язик: «От чим добре з вами, Семеновичу на рибалці, то це тим, що не треба думати, що сказати». «А я б на твоєму місці добре подумав, перед тим як старшого за віком і за посадою на кпини брати», – вдавано злився Семенович.
– Бачив об’яву в п’ятницю? В дитини Смішнових рак мозку. – Семенович чомусь змінив тему розмови.
– Бачив, здав трохи грошей, – відповів Ден. Запанувала мовчанка.
Врешті, Дена прорвало:
– Але ж усім зрозуміло, що все це марна справа. Не помре ця дитина в п’ять років – помре в шість чи сім. Хіба це принципово щось змінить? Ми вдаємо, що співчуваємо, робимо вигляд, що допомагаємо, жертвуючи якісь символічні суми які нічого не вирішують. А лікарі роблять вигляд, що лікують. І лише рак конкретний і відвертий, ніякими співчуттями не страждає і тупо вбиває людей.
– Атож... Вкурвлює, що минає рік за роком, десятиліття за дисятиліттям, а віз, чи якщо хочеш рак, і нині там. Продадуть Смішнови авто та квартиру, наберуть кредитів та боргів – виїдуть з дитиною за кордон – і всі ці гроші плавно перетечуть в кишені медичної мафії.
– От ти і сам пояснив, чому нема прогресу в лікуванні раку. Це нікому не потрібно. Бізнес і так процвітає, гроші течуть рікою. Ніхто ж не скаже Смішновим «Забийте на дитину. Не тратьте гроші. Помре – ще одну народите!»
– Я пам’ятаю був ще пацаном, коли моя бабуся від раку помирала. Вона знала, що в неї пухлина – але оперуватися принципово не хотіла, казала «Хай краще ті гроші внукам лишаться». Родина її пресувала трохи, щоб лікувалася, але бабуся була непохитною.
– В старших людей таке є. Хрін їх в чому переконаєш. От згадати б хоча б нашу крайню дискусію про локалізацію клієнтських даних. Я тебе так і не переконав зробити по своєму.
– Ну, не такий вже я старий. Тому приклад невдалий.  –  заперечив Семенович. – Але я не можу сказати однозначно, що бабуся помилялася не лікуючись. І, так, інколи старші люди проявляють неймовірну впертість. Але дай закінчити про бабусю. Прожила вона з тою пухлиною довго, років шість чи сім. Може й більше. Померла в 75. І тільки на останні кілька місяців хвороба вклала її в ліжко. Потім лікар казав, що в старому організмі рак не так швидко росте та й від самого виду пухлини то залежить. Фарс почався, коли її почало боліти, а лікар «швидкої» не мав права чи не хотів видати знеболювальне з морфієм, бо вона не була на обліку як онкохвора. А коли померла – в заключенні написали «від серцевого приступу». Мабуть, в районі смертність від раку й так пробивала статистичну стелю, крім того вона ж не була на обліку, тобто лікарі вчасно не виявили онкохвору і «засвічувати» цей випадок їм було не вигідно. Ці нюанси мені теж лікарі пояснили.
– Задзеркалля...
– Якби ж! Це досі наша найреальніша реальність. Я довго думав над цією ситуацією. З одного боку – лікарі підораси. Хоча якесь інше знеболююче вони прописали і воно теж біль знімало. Не кажучи вже про їхню статистику. А з іншого боку родина і сама бабуся теж не все зробили для того аби потім мати претензії до медицини.
– Може й так... Взагалі, я не розумію, чому про рак у нас говорять пошепки або й зовсім стараються оминути цю тему. Ніби бояться накликати на себе.
– Є таке. Якщо про рак не говорити і не писати, то ніби його й нема. І світ прекрасний. Та й не тільки з раком така ситуація. Найкращий спосіб боротьби з зайвою вагою – не зважуватися.  Найкраща боротьба з гіпертонією – не міряти тиск.
– З гіпертонією цей метод не завжди ефективний бо як «притисне» то нехтування як рукою знімає.
– Питання в іншому – як цю інфантильність людську перерости. Як навчити людей слідкувати за своїм здоров’ям: контролювати вагу, проходити регулярні обслідування, щоб той же рак виявити на ранній стадії? Як правильно харчуватися? Як втовкмачити, що алкоголь це зло.
– Про «алкоголь-зло» каже людина яка за кілька годин до цього випила півпляшки віскі.
Але дружню дискусію перервало тихеньке дзеленчання дзвіночка:
– Дене, в тебе клює! – Семенович миттєво перемкнувся в режим «рибалка»...

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 3

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Avtor, 24-08-2018
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.75987100601196 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …