Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95756

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 4511, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.134.104.173')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза продовження

Хто сказав

© koka cherkaskij, 18-04-2007
..... За мить з нього хутко висипали «мальчікі по визову, круглосуточно і савершенно бєсплатно» і, притримуючи фуражки (вітряний ранок видався) попрямували до під’їзду…
... - Зачекай, - сказала Юля, - у мене є один знайомий у Гідрометеоцентрі.
Вона швиденько набрала якийсь тільки їй одній відомий номер. Коли там зняли слухавку, Юля затараторила у трубку :
- Коля, це я, критича ситуація, термінов запускай варіант "Нью-Орлеан".
- Добре, Юлю, - відпові Коля, - вмикаю, до речі, що ти робиш 18-21 квітня ?
- Як то "що" ? - щиро здивувалася Юля. - Звичайно ж, збираюся відвідати Другий Весняний Київський книжковий ярмарок, котрий проходитиме в Експоцентрі "Спортивний" Національного університету фізичного виховання і спорту України", вул. Фізкультури, 1, ст. метро "Республіканський стадіон. А що ??
- Та так, нічого, - знітився Коля. - У мене просто є зайвий квиток на презентацію нової книжки Ольги Мігель , котра відбудеться в актовому залі кіровоградського державного педуніверситету 20-го квітня, початок о 14 годині, але бажано прибути раніше.
- Правильно казати - "в актовій залі". - поправила Колю Юля.
- Ну добре, нехай - в актовій залі, - погодився Коля. - Ну, то як ?
- Я подумаю, - відповіла Юля.
Тим часом на вулиці здійнявся страшенний вітер, просто таки торнадо. "Мальчики по визову" ще не встигли добігти від "бобіка" до входу у під"їзд, як жахливими поривами вітру з їхніх мужніх голів було зірвано усі фуражки.
- Кашкети, - поправила мене Юля.
Ну добре, нехай кашкети, - погодився я.

Історична довідка 1. Коли з голови "омонівця" вітер зриває кашкет - то є найвища ганьба для цього підвиду держслужбовців. "Омонівець" без кашкета - це вже не "омонівець", - так вважають "омонівці", і це справедливо. Таку історичну довідку спеціально для відділу критики та рецензій ГАКу надав пан Олесь Бережний, відомий експерт у галузі мілітарних наук.

Отож, не встигли ще озброєні до зубів омонівці добігти до входу у під"їзд, як велетенське торнадо позривало з їхніх , як я вже казав, голів  ,  позривало торнадо , значить, з голів їхніх  кашкети,  і позакидало це капосне торнадо  їх, кашкети оці омонівські ,  на найвищі тополі в Оболонському районі м.Києва.

Історична довідка 2. Київ - це таке велике місто на правому березі Дніпра, що аж деяка частина міста змушена була розкинутися також і на лівому березі Дніпра . Дніпро - це така річечка, котра протікає з одного кінця України в інший.  На берегах Дніпра розташовано багато українських і неукраїнських міст. Наприклад, Варшава  розташована на правому, а Москва - на лівому березі Дніпра.  Київ і Дніпропетровськ розташовані на обох берегах Дніпра.  Також на обох берегах Дніпра розташовані Дніпродзержинськ, назване так на згадку про ката українського народу Дзержинського,   і  Дніпрочеркаськ . А Україна - це така спеціальна страна, чисельність населення котрої коливається від 52 мільйонів до 46 мільйонів, і в котрій щороку відбуваються якісь вибори ( тричі на рік), а також  кілька революцій. Міністром надзвичайних ситуацій цієї країни є Нестір Шуфрич, котрий також за сумісництвом очолює  "Черкаську  Мнясну Кумпанію"

Повз ці тополі саме проїжджав на своєму новому лімузині новообраний мер міста Києва пан Черновецький.
- Що за неподобство - кашкети на тополях ? - роздратовано спитав сам у себе пан Черновецький.
- Це погіршує зовнішній вигляд столиці, - відповів сам собі пан Черновецький.
- Що ж, тоді мабуть доведеться терміново виділити із міського бюджету кошти для негайного вирішення цієї проблеми, - припустив пан Черновецький.
- Так, -погодився пан Черновецький, - і я гадаю, що буде цілком достатньо суми у п"ять тисяч п"ятдесять гривень.
- Так, - погодився з паном Черновецьким пан Черновецький, - але треба врахувати коефіціент за висотні роботи і за терміновість, а також за відповідну кваліфікацію. Адже не кожен шапкозакідатєль може кваліфіковано знімати кашкети з високих тополь.
- Що ж, я погоджуюся з Вашими доводами, - погодився пан Ченовецький.- Скільки ж тоді ?
- На жаль, "знімач кашкетів з високих тополь" - це дуже рідкісна професія, такі спеціалісти на вагу золота, я б навіть сказав більше - на вагу іридію, тому, гадаю, потрібно приготуватися до суми у шість-сім, а може, й вісім мільйонів.
- Доларів ? - схопився за серце пан Черновецький.
- Ні, звичайно ж, не доларів, - заперечив пан Черновецький. - Що таке долар зараз ? Долар зараз ненадійна валюта. Я мав на увазі , звичайно ж, наше рідне українське євро. Ми ж прагнемо до Євросоюзу, чи не так ?
- Так, - погодився пан Черновецький. - А тендер будемо проводити ?
- Звичайно ж, будемо, - підтвердив пан Черновецький, - як же без тендера ? Без тендера зараз ніяк. Тендер, мушу вам сказати, - це тендер . Якщо тендера нема - то нема не лише тендера, але й грошей. Тому тендер потрібний. Конче необхідний тендер.
- А хто ж тоді буде брати участь у цьому тендері ? - знічено запитав пан Чеоновецький.
- Ну як - "хто" ? - здивувався пан Черновецький. - Я буду брати участь у цьому тендері. Ну і ви, звичайно. Двох осіб цілком достатньо. А ви як вважаєте ?
- Я гадаю, що ви маєте рацію, - погодився пан Черновецький і потис пану Черновецькому руку.
Обидва співбесідники повернулися у камеру ( відео) і хором продекламували :
- Збережемо рідний Київ для прийдешніх поколінь !

Тим часом осоромлені омонівці, без кашкетів, покидавши у розпачі зброю на асфальт, робили панічні спроби залізти назад до свого "бобіка" і втекти якнайдалі від цього небезпечного будинку, де у кожній квартирі під кожним ліжком лежать один-два трупи стареньких бабусь виробництва Харбінського народного заводу м"якої китайської іграшки, м. Харбін , КНР.
- А давай на них скинемо презерватив з водою ! - радісно запропонувала Лєна Юлі.
- А давай ! - погодилася Юля. - Але давай твої, бо мої учора закінчилися.
- І мої теж закінчилися, - сумно сказала Лєна.- О, згадала ! Знаєш, учора у суворовському училищі така класна дискотека була !
- А-а-а... Ну, тоді давай комусь подзвонимо, чи що ? - запитала Юля.
- Давай, - погодилася Лєна.- Давай на Київстар, давай ?
- Давай.
Юля набрала якийсь випадковий номер, і у трубці почула наступне :
- Ні-ні, заявки на участь у тендері більше не приймаються !

Юля і Лєна, взявшись за руки, вистрибують  з вікна 8-го поверху. Поки вони летять вниз, звучить пісня дуету "Тату" " Нас нє догонят".

Історична довідка 3.  " Нас нє догонят" - назва літугруповання, яке створили деякі дописувачі сайту ГАК. Ця назва названа таким чином, тому що творчим кредо цих дописувачів є дописування на ГАК таких творів, котрі інші дописувачі ГАКу просто не доганяють.

З.І. Цей твір початково був написаний як рецензія "Угу" на твір  "Хто сказав "мняу"?" , автор: Дмитро Мамонтов. Перенесений у розділ твори з тих міркувань, що автор Дмитро Мамонтов  не образився ( тобто - одобрив) і написав наступний відгук :
" Ого. (це відповідь на "угу" :-)) дякую за таку суперову рецензію, читав із задоволенням, особливо про мера і кашкети :-) а можна питання: а чому не Марина, а саме Лєна? :-) (чим вам подобаються чи не подобаються ці імена?)" ( див. http://gak.com.ua/review/6851 )

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Афігенна (не)прихована реклама виставки!

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© , 19-04-2007
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.83449912071228 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …