Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51000
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 44758, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.16.47.14')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Оповідання

Конкурсне оповідання №4

© Конкурс прозових творів "Нові історії", 09-07-2017
КОЛИ ПРОПАЛО ЛІТО    
Як відомо,Дональд Трамп не підписав угоду з Європою щодо спільного
запровадження енергозберігаючих технології для запобігання
глобальному потеплінню. Ця гумореска - прогноз можливому
майбутньому. Автор                                      
Надворі літо 2050 року Божого – писав в щоденнику Макарій, закутавшись в спальник в примерзлій до льоду палатці.  – Я в Шрі-Ланці. Мертві кити і дельфіни, а також маленькі черепашки пропливають біля берега в крижаному океані. Вчора шукав кокоси, вони всі вимерзли.  Товариші мої пішли назад, в тундру. Кажуть, там є гриби і можна прохарчуватись, а тут тільки лишайники на рисових колись полях.
На тому боці океану в Південній Америці біля кафешки “Макдональдс” сидів  дуже огрядний дядько Чак. Там всі були такі – дядьки, тітки і навіть діти, що, колихаючи жиром, все ж швидко ‘пропливали” повз, демонструючи повну зайнятість і діловий вигляд. Клімат тут був, завдяки численним кондиціонерам, подібний на ранню весну чи пізню осінь до потепління.
  А все ж надворі було літо. Чак, наминаючи величезну, начинену ГМО  ніжку невідомої генномодифікованої тварини, спльовував кістки собі під ноги. Його коефіцієнт інтелекту, який він щоденно перевіряв, щойно перевалив-таки за 80, і Чак був невимовно радий. Комп’ютеризована роботорука, пальці якої швидко клацали по комп’ютеру, вмонтованому в колінний суглоб, знаходила в інеті все нові ігри і забавки.
Чака вже давно не цікавили реальні подорожі. Навіщо, якщо круглодобово з тобою є скайп, а віртуальні друзі є всюди.
– Клац ! – і на тому боці мініатюрного екрану з’явився світловолосий Ден.
– Хелло, Чак! – привітався він. – Чи не прилітала до вас наша чупакабра?
– Я не знаю, вчора дивився новини, там їх багато прилетіло. Ваша чи не ваша вона, не знаю.
– Наша з відтятим крилом. То я відтяв.
– Звідки я знаю – ліниво промурмотів Чак. – Вже тонну кави випив, а все одно спати хочеться.
– Та що це ви там робите? – здивувався Ден. – Ми он гріємось завдяки сонячним батареям і енергозберігаючим технологіям. В нас в Європі навіть літо було! Так що ті, хто вижив після потепління і не замерз після часткового обледеніння, живуть собі, як колись.
Але в відповідь Ден почув тільки ‘Хр,хр”, тож вимкнув телекамеру і пішов полювати на останніх з динозавриків, які вже зникали після Нового напівльодового періоду.

– Ну як вам? -  Взявшись в боки, в притаманній ій чоловічій манері говорила звідкись виникла  вся в чорному Меркель . – Як вам наш ролик, сподобався?

Трамп стряхнув з себе останки сну і потягнувся в ліжку.
– І треба ж такому наснитись? – подував він. Це в 2050, мені тоді буде…чи не буде? Ага, буде, мене ж клонували, я тепер на п’ядесят років молодший став. Кондиціонери…добре, треба більше закупити. І Росія не наснилася, теж добре. Щось там дійсно говорила Меркель про енергозберігаючі системи.

– Дональде! – покликала чоловіка з кухні  баба Меланія. В магазин чупакабру свіжу привезли. Черга стоїть – як за рибою колись. Я нам дві ратички взяла.

Умови конкурсу: http://gak.com.ua/creatives/1/44737
    

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 7

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© Антон Борисенко, 21-08-2017

[ Без назви ]

© Avtor, 21-08-2017

[ Без назви ]

© Катерина Омельченко, 06-08-2017

[ Без назви ]

© Любов , 17-07-2017

Прохання

На цю рецензію користувачі залишили 4 відгуків
© Автор, 12-07-2017

гм

© Уляна Янко, 12-07-2017

"Трамп стряхнув з себе останки сну"

На цю рецензію користувачі залишили 5 відгуків
© Валерій Хмельницький, 12-07-2017

нісенітниця

© 0, 12-07-2017

[ Без назви ]

© ВЛАДИСЛАВА, 10-07-2017

Що це було?

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© 1, 10-07-2017
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.39898490905762 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …