Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50953
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 44530, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '54.81.157.133')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Сатира й гумор

НІЧНА БІБЛІОТЕКА

© Володимир, 18-05-2017
З повідомлення центру громадських зв´язків МВС
«Віднедавна будинки розпусти почали маскувати свою діяльність під невинними, на перший погляд, вивісками масажних салонів, саун, клубів дозвілля тощо»…

З оголошення...
"Запрошуємо заможних чоловіків відвідати першу у нашому місті нічну бібліотеку"…

До приміщення "бібліотеки" заходить ботанічного вигляду студент, явно плутаючи призначення останньої. Його зустрічає відверто вбрана господарка закладу:
- Доброго вечора, солоденький! Бажаєш відпочити?
- Привіт! (поправляючи окуляри)... Так, знаєте, давненько я не читав чогось цікавого, закортіло. Маю величезне бажання провести вечір у товаристві цікавої книжки.
- О-о-о!.. Як ти цікаво висловлюєшся! Якось так незвично...
- Бо я - великий поціновувач хорошої книги. Можна сказати – затятий бібліофіл!!!
- Бібліофіл?..  Ах, ось воно як тепер називається! А так по тобі одразу і не скажеш. Як я одразу не розгледіла?!
То ти бажаєш стати постійним, так би мовити, "читачем" нашої...гм... «бібліотеки»?  Чи так зайшов - разово почитати?
(У студента запалилися очі).
- Це все залежить від добірки ваших книжок. Я будь-що не читаю...  
- О-о-о, розумію...  У нас величезний каталог, як ти кажеш, "книжок". На будь-який смак і вподобання. Постійне оновлення "книжкового фонду". Всі "книги" у прекрасному стані, чимало надходжень із зарубіжних "бібліотек". Ну, ти розумієш... Дешевих "палітурок" не тримаємо!  
- Просто чудово! Я в захваті! І читальна зала у вас є?
- Хо-хо! Звичайно! Цілодобова "читальна зала" підвищеного комфорту, із джакузі та баром. При виборі двох і більше "книжок" - безкоштовно!
(У студента поволі відвисає щелепа)...
- Ней-мо-вір-но! Джакузі - у бібліотеці!!!
- А що тут дивного? Прагнемо рухатись у ногу з часом! Щоб наші "читачі" отримали максимальне задоволення від процесу "читання".
- Добре, дуже добре! Обов´язково скористаюся...
А як щодо читання вдома?.. Я, знаєте, більше люблю в домашніх умовах, на улюбленому дивані...
- Як я тебе розумію! Немає проблем, солоденький! Тільки у нашій  "бібліотеці" працює сервіс доставки "книжок" додому - правда, це трішечки дорожче... Працівники "бібліотеки" доставлять за вказаною тобою адресою замовлену "книжечку", а після "перечитування" заберуть назад.  
- Який сервіс! Фантастика!  
- Окрім того, якщо тобі тут, на місці, сподобається котрась із "книжечок" - можеш забрати її додому просто зараз.
- Неодмінно! Я в шоці!.. Ви знаєте, якщо книжка дійсно гідна - я готовий перечитувати її по декілька разів поспіль!!!
- Який ти невгамовний!!!
- Та-а-к! Якось мені в руки потрапила «Лоліта»! Після мене її перечитало пів-гуртожитку, всі мої знайомі! Зачитали до дір!!!
- А ось цього робити не можна категорично! Хочу одразу попередити – з «книгами» потрібно поводитися максимально акуратно. "Книги" повинні повертатися до "бібліотеки" у тому ж стані, в якому ти їх отримав. Не можна їх кидати, шарпати, роздавати направо-наліво! Це не якісь там дешеві «палітурки»!!! Після тебе їх також захочуть отримати в належному стані.
- Так… Звісно… Розумію.
(пошепки)... А є у вас якісь ексклюзивні видання, раритети?
- 0-о-хо-хо!!!.. Здається я тебе недооцінила, пустунчику!
- Я ж казав - бібліофіл!!! (з гордістю) Активно читаю з 12 років!
- Нічого собі! Бачу – тебе будь-чим не здивуєш! Ну що ж... Саме для тебе є ексклюзивне надходження з німецької "бібліотеки". Просто супер! Готичний стиль, червона палітурка...  Таке відчуття, ніби не ти - а вона тебе «читає»!
- Ого… Невже так буває? Це щось новеньке! А що іще є?  
- Ну, ось є на медичну тематику (гортає каталог)... Африканські мотиви... А ось це - супер! Правда, вже замовлена нашим постійним читачем. Найновіше надходження -  «нечитана», ще в обгортці! Проте, сам розумієш - ексклюзив відповідно й коштує!!!
- Скільки? (облизуючи губи)
Господиня шепоче на вухо ціну  
- Нічого собі! Та за такі гроші я на вулиці знаєте скільки книжок куплю?! Читати не перечитати!!!  
- Воля твоя, муркотику... Як знаєш... А, взагалі, щось зацікавило? Що тобі до вподоби?
- Знаєте... Як би це правильно сказати... Я досить вимогливий читач. В мене дуже специфічні смаки. Для прикладу – в дитинстві я міг до ранку пролежати з «Вершником без голови». Пізніше я просто кайфував від «Проклятих і вбитих». Але істинною насолодою було – це «Вбити пересмішника»!!!
- Кого убити??? Збоченець!!! Маніяк!!! Бібліофіл чортів!!! Ми - порядний заклад...  
- Не зрозумів!.. Що не так?!.. Я порядний читач, з досвідом! Та, зрештою, я зараз покажу вам свій читацький квиток!!!
(починає гарячково копирсатися в штанах)  
- Не треба!!! Васю!.. Колю!.. Охороно! Тут збоченець!!!
У приміщення влітають дві горилоподібні особини та попід руки тягнуть ботаніка на вулицю.
- Як ви смієте!.. Хто ви такі?!.. Тут же написано "Бібліотека"!!!.. Але ж написано...  
- На казино теж "Інтернет - клуб" написано і що з того? Давай, дуй звідси, бовдуре! Вали!... Щоб ноги твоєї тут не було!!!
(регочуть)
Фінал.



Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 7

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Олена , 24-05-2017

ггг

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Уляна Янко, 22-05-2017

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Avtor, 22-05-2017

пречудово !

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© George, 22-05-2017

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Аркадій Квітень, 19-05-2017
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.67369699478149 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …