Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51000
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 43491, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.190.156.80')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Казка для малят

Лисенятко і зірочка

© ХЮ, 28-10-2016
Лисеня Рудько вилізло з нори і побачило при вході ялинку.
- А чого вона у відерці? – здивувалось руденьке.
Мама відклала у бік лопату, повернулась до сина і пояснила:
-Не можна ялинки зрубувати. Якщо бездумно нищити дерева, то так і лісу не стане, ніде буде нам жити. А тому зелену красуню ми викопали і пересадили до цього горщика. А після свят повернемо її на місце.
Угу! – кивнув тато і додав: -  А зараз ми з мамою біжимо на лови, а ти за той час причепури нашу «гостю».
І як тільки лиси чкурнули між дерева, руде маля взялось до справи. Під снігом відшукало шишки, у білки позичило лісові горішки, у їжачка взяло маленьких червоних яблук. А сорока, що якраз пролітала мимо, навіть повісила на одну з гілок блискучу стрічку, яку днями поцупила десь у місті. Отож, до вечора ялинка перетворилась на справжню лісову красуню. От тільки одна біда – нема чого на верхівку прикріпити. Та й далеко  - не досягне Рудько ніяк.
Похнюпилось лисенятко, голову схилило.
Аж тут рип-рип - хтось по снігу іде. Рудько глянь: а то дідусь - сива борода, кожух синій, а за плечима – лантух, з якого стирчать ляльки, машинки, мандаринки.
-Чого журишся, руденьке? – лагідно спитав незнайомець.
-Та ось нема що на вершечок почепити! – і лисеня кивнуло у сторону «одягнутого» деревця.
Чоловік з мішком за плечима всміхнувся у сиву бороду, а тоді звів очі вгору і крикнув:
-Янголя, ану кинь мені зірочку!
У ту ж мить з неба зірвався маленький вогник і упав дідусеві на долоню. Старенький махнув рукою і зірка опинилась на «чубчику» дерева.
-Дякую! – вигукнуло руденьке на радощах.
Але дідусь кудись зник, наче не було його ніколи.
Невдовзі з полювання повернулися батьки. Їм дуже сподобалась ялинка і вони похвалили сина. А лисеня, затинаючись від хвилювання, розповіло про дивну пригору, яка з ним трапилась.
-Цей дідусь – Святий Миколай, а зірочка – це тобі подарунок від Святого Миколая, - розкрила таємницю мама-лисиця.
І тої ночі лисеня довго не могло заснути, все вовтузилось, перекидалось з боку на бік. Воно згадувало і про чудо, і про Миколая, і про зірочку. «А все таки добре, що ялинка – справжня, жива, весною я зможу її навідувати» - вже дрімаючи, думав Рудько.
Кілька днів по тому у лісі пішов поголос, що у лисів ялинка з справжньою зірочкою. І звірі з усіх усюд приходили, аби подивитись на неї.



Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© ВЛАДИСЛАВА, 31-10-2016

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Максим Т, 30-10-2016
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.1106548309326 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …