Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 42731, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.212.242.203')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Притча

Армійська байка

© Сергій Вікторович, 07-05-2016
Рефлексія на твір "Свіжина"

Оперативна нарада в командира роти. В незчисленний раз одне і теж. Особливо нудно  ротному після вчорашнього. Обвів червоними від безсоння очима присутніх, зупинив на мені погляд і каже:
- Ну ви все самі знаєте. Розкажи краще  анекдот, щось із серії про шофера і підполковника.
Двічі мене просити не треба:
« Везе, значить, шофер підполковника на службу.
- Нудно – каже підполковник, - загадай мені загадку.
- Будь ласка! Син мого батька, та не мій брат.
- Дурня якась –після довгих роздумів каже підполковник.
- Та це ж я сам!
Заходить підполковник в кабінет до полковника.
- Щось Ви сьогодні зрання якийсь стурбований? – питає старший по званню.
- Розумієте, загадав шофер загадку, яку я ніяк второпати не можу.
- Ану ж нуж, розкажіть, може разом розберемося.
- Син мого батька та не мій брат.
- Дурня якась – каже полковник після деяких роздумів.
- І я кажу, що дурня, а мій шофер стверджує, що це він.»
Хлопці не сміються, а дивляться на мене, як на приреченого до страти. Один командир роти ледь помітно посміхається підступною посмішкою.
- Як прізвище водія? – чую за спиною різке запитання.
Повертаюся, командир частини! Коли він зайшов, командир роти, як старший офіцер в приміщенні, повинен був дати команду: «Товариші офіцери». Досі не знаю, чому він цього не зробив. Застигнутий зненацька, привчений за два роки до того, що офіцер повинен відповідати негайно без зайвих роздумів, називаю прізвище водія свого екіпажу.
- Прізвище підполковника?
На щастя в той момент не згадав жодного підполковника з нашої частини, і  називаю перше, що прийшло в голову.
- Яким транспортним засобом рухалися?
- УАЗ 469 – я вже потроху приходжу до тями.
- Чому ваш водій на нештатному транспортному засобі возить стороннього підполковника?
- Це було до того, як він став членом мого екіпажу, в учбовій частині – я вже зрозумів, що відбувається, відповідаю чітко і впевнено.
- Звідкіля вам все це стало відомо?
- Зі слів самого водія.
- Наступного разу, коли будете доповідати, чітко вказуйте час і місце події, докладно, а головне, зрозуміло про саму подію та дійові особи, звідкіля отримані відомості. Ні в якому разі не подавайте в різних частинах доповіді  причини і дії викликані цими причинами.  От якби я зараз не розібрався, ви б були суворо покарані. Продовжуйте заняття.
Командир частини вийшов, я витер піт і подумав: «Добре, що не став розбиратися хто кому брат!»

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Михайло Нечитайло, 07-05-2016
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.66800308227539 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати