Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2686
Творів: 51046
Рецензій: 95785

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 42698, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.226.28.197')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Соціальні думки

Небо

© Сергій, 30-04-2016
Чи доводилося вам коли небудь бачити небо? Шановний друже, не поспішайте вважати запитання безглуздим, а відповідь на нього очевидною! Я маю на увазі погляд на суть, а не форму - серцем, а не очима.
Картина чорнилами: ніжноблакитні як очі немовляти, і як вони, такі ж привітливі, щирі; в них є і захват новонародженого і мудрість старця, який багато разів помирав і народжувався знову. Дивишся на нього і здається, що перед тобою автопортрет вічності. На ньому хмари... Зараз вони схожі на старий шар потріскавшоїся і, з часом, трішки посірівшої білої фарби... Здається, що достатньо доторкнутися до них, і вони осипляться вниз, повільно кружляючи в повітрі...
Коли ви спостерігали що небудь подібне?
Я вважаю, що хороший журналіст, як і письменник, повинен вміти дарувати читачам свої очі, а справжній - ще й нагадувати, що у них є свої. Я намагаюсь слідувати другому варіанту, тому не збираюсь нав'язувати свій світогляд, а просто прошу задуматися: коли ви востаннє помічали суть та справжюю красу цього світу, тих людей та подій, що нас оточують, і чи вдавалося вам це насправді хоть раз? Нам даровано життя - це диво! І нам даровано чудесний край, в якому чудеса наповнені життям і бережуть в собі нескінченні джерела натхнення не тільки для творчих людей, а й для всіх, хто просто готовий їх побачити! Можна жити дрібними побутовими проблемами, економічними і політичними складностями, нав'язаними інтернетом та телебаченням блискучими, але пустими ідеалами і вважати себе вінцем творіння природи, при цьому зупинитися в розвитку, відчувати впівсили, бути егоїстом і скаржитися на оточуючих, а можна згадати про душу, продовжити духовний ріст, наповнитися енергією і приносити тим самим значиму допомогу собі і ближнім, тому що просвітлена людина несе в собі світло, яке освітлює світ навколо...
Як же боляче спостерігати, що погляд на рідну землю у більшості українців такий байдужий і поверхневий... Цей біль змусив мене вдатися до призиву: небо над головою це пам'ятка Бога про безмежність; воно є символом того, що  є всередині і навколо кожного з нас; українське небо - це ми! Ми не маємо меж, ми вільні, ми можемо відчувати; своєю любов'ю до рідної землі і один до одного ми здатні створити сильне процвітаюче суспільство, яке не буде забувати про кожного з нас, і буде давати життя цілям і цілі життю... Це не утопія - потрібно просто повірити! А для того, щоб повірити, потрібно зайнятися пізнанням в самому широкому значенні цього слова. Пізнаючи себе - ми пізнаємо інших, пізнаючи інших - пізнаємо себе наново... Пізнавати людей навколо, культуру свого народу, його історію, природні багатства - значить відкритися і зробити в міру своїх сил все, щоб наш край не топив мрії в байдужості, а навпаки - робив їх більш реальними!
Пізнання починається з правильних питань. Інколи вони не мають відповіді... З якого краще почати? Чому б не з цього: "Чи доводилось мені коли небудь бачити небо?"?

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© Михайло Нечитайло, 30-04-2016
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.86351799964905 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …