Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95756

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 42101, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.138.122.4')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Трилер

У пітьмі

© Марія Берберфіш, 08-01-2016
– Привіт! – весело мовила Софія до Ганни. – Нарешті я до тебе дісталася!
– Хай! – озвалася та. – А хто тебе підвіз?
– Мама, – відповіла дівчина, знімаючи джинсову курточку. – У неї нова автівка.
– Може, чаю?
– З радістю. Дякую.
– А потім прогуляємось, якраз до міні-маркету зазирнемо, – протягнула Ганна.
– Непогана ідея, – підхопила гостя. – Щоправда, цей приватний сектор, особливо уночі, залишає бажати кращого, – додала, ковтнувши чаю.
– В мене є ліхтарик, – заявила хазяйка.
Софія пила «Бесіду» й замислено дивилася у вікно. Ганна почала збиратися. Витягла з шухлядки шарфик.
– Слухай, вибач, але давай іншим разом сходимо, – мовила гостя. – Я втомилася. Не хочеться нікуди йти.
– Ну, прогуляймося трохи! До міні-маркету й назад, – наполягала Ганна.
– Може, завтра? – не здавалася Софія.
– Ми ж були домовилися! Яка ти нудна!
– Що? – сторопіла дівчина. – Так, значить, про мене думаєш?
– Вже й образилася! Отже, я маю рацію, – заявила Ганна.
– Припини, будь ласка, – озвалася Софія.
– Ти не в себе вдома! – відрізала хазяйка.
– Може, ще й виженеш мене?
– Йди! Давай! Он двері!
– Та яка муха тебе вкусила? – спантеличилась гостя.
– Не розумієш? А дарма. Геть звідси, – процідила Ганна.  
Стиснувши в руці свій повністю розряджений мобільний, Софія озирнулася навколо. Здригнулася. Вулиця приватного сектору ледве проглядалася в нічній пітьмі. «Що ж робити? Треба йти… Як тут люди живуть? Жоден ліхтар не світить!» – думала дівчина, напружено вдивляючись у місцеві хащі. Вона швидко пішла в напрямку далеких висоток. За спиною щось хруснуло. Знов. Софія озирнулася. Затремтіла. «А раптом хтось… У тих заростях…» – промайнуло в її голові. Дівчина позадкувала. Перечепилася і впала. Швидко піднялася й побігла до все тих же багатоповерхівок. Ледь не задихаючись, вона знов озирнулася. На мить зупинилася. І помчала далі. «Скоріше б вибратися звідси…» – думала Софія.
Більш за все дівчина зараз хотіла опинитися вдома, у світлій і теплій квартирі на дев’ятому поверсі. Так швидко вона ніколи досі не бігала. Обабіч пролітали приземисті силуети приватних будинків та густі зарості дерев і кущів. Софія тремтіла, мов у лихоманці. Втомлені ноги боліли. Серце калатало страшенно. Було важко дихати. Раптом дівчина почула шум попереду. Зупинилася. Завмерла. Наче остовпіла. І побачила, як із-за хащ вийшов якийсь чоловік.
– Допоможіть! – заголосила, зрадівши. – Мені потрібен телефон! Будь ласка!
– А що таке? – озвався той.
– Я гостювала в знайомої… Ми посварилися, а мій мобільний розрядився, – задихано тараторила Софія. – Мені дуже треба викликати таксі.
– Розмріялася! – чоловік ухопив її за плече.
Незнайомець висмикнув у дівчини клатч і штовхнув її на землю. Але Софія відібрала свою сумочку й кинулась тікати від злодія. Чула, як він біжить за нею. З останніх сил мчала до вже більш-менш близького освітленого проспекту. Серце било набатом. Ноги підкошувались. «Ще трохи… Ось-ось…» – крутилося в голові. Діставшись багатоповерхівок, побачивши перехожих і відчинені крамниці, Софія озирнулась. Злодій більше не переслідував її. Зупинилася. Відсапалася. І пішла на зупинку маршруток. Менш, ніж за півгодини, дівчина вже була вдома.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 3

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Шон Маклех, 13-01-2016

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Михайло Нечитайло, 12-01-2016

Далі буде?

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Микола Мисковець, 10-01-2016

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Олена , 09-01-2016

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© ВЛАДИСЛАВА, 08-01-2016
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.89156699180603 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …