Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95756

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 41996, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '13.58.252.8')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Казка для малят

Кришталева Сова

© ХЮ, 16-12-2015
На старості літ один вчений, професор, вирішив пожити самітником, серед природи і звірів. Він збудував невеличку дерев’яну хатку в лісі і поселився туди.
Лісові звірі познайомилися з вченим, потоваришували з ним і стали частенько навідуватись до нього в гості. Тим паче, що у дерев’яній хатці професора було дуже багато цікавинок: велосипед, що міг їздити без коліс, маленька скринька, яка уміла розповідати казки, чашка, в середині якої завжди був теплий чай. І усі ці прилади вчений зробив своїми руками. За таку здатність винаходити нові незвичайні речі лісові мешканці стали називати вченого - Винахідник.
Так от, невдовзі по тому, як вчений-професор оселився у дерев’яній хатці, у лісі з’явилася дуже дивна птиця – Кришталева Сова. І день і ніч вона сиділа на одному й тому ж місці з широко розплющеними очима. Звірі не знали: мертва це птиця, чи жива. Бо якщо жива – тоді чому ніколи не спить, не їсть і не п’є? А якщо – мертва, тоді чому розмовляє? А розмовляти Кришталева Сова уміла дуже добре. Все вона говорила так розумно, так доладно, що заслухаєшся, на будь-яке питання знала відповідь.
Звірі полюбили  і поважали Кришталеву Сову за її розум.
Єдиний, хто не любив Кришталеву Сову був Крук.  Бо коли в лісі з’явилась Кришталева Сова, то усі почали іти за порадою до Кришталевої Сови, а раніше ходили до нього і приносили  йому за це  дарунки. Тепер звірі забули дорогу до його гнізда і капелюха перед ним не скирдували, як раніше при зустрічі. І став думати Крук: як зробити так, щоб звірі не вважали Кришталеву Сову такою розумною. І в голові його визрів підступний план. Вирішив Крук знайти в книжках дуже хитрі запитання, зібрати усіх звірів і при них запитати Кришталево Сову про найскладніші на світі речі. «Ото вже сміху буде, як ця премудра Сова не зможе відповісте на жодне запитання» - думав з радістю Крук.
Півроку Крук читав книжки – в день і в ночі. Знайшов там 50 найважчих запитань. Скликав Крук усіх звірів лісу і почав задавати Кришталевій Сові премудрі запитання. Питає одне, друге – п’яте, десяте, п’ятдесяте, і на все Сова знає відповідь. Похвалили лісові мешканці Кришталеву Сову за її знання, посміялись над Круком та й порозходились по домівках.
Лише Крук залишився нерухомо сидіти на гілці і сумно дивитись вниз.
Коли мимо дерева проходив Винахідник і питає:
- Крук, чого ти сидиш такий сумний мало не плачеш?
- Та як же може бути таке, що ця Кришталева Сова усе-усе знає?
Посміхнувся винахідник крадькома в сиві вуса. Зняв з гілки Кришталеву Сову, відрив на її тільці якісь дверцята – і з тіла Сови виділися якісь дротики і механізми.
-Ти вже, мабуть, здогадався, Крук, що Кришталева Сова – це насправді комп’ютер, - сказав Винахідник.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 3

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Галина, 30-12-2015

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Михайло Нечитайло, 22-12-2015

Правильний напрямок...

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Микола Цибенко, 18-12-2015

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© ВЛАДИСЛАВА, 17-12-2015

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Олена , 16-12-2015
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.71631693840027 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …