Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 40596, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.236.226.100')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза шкіц

Хиби підсвідомості або Сон напередодні Великодня

© Аркадій Квітень, 09-04-2015
Василь Степанович, посеред ночі, прокинувся в холодному поту від жахливого сновидіння. Ледь блимнувши заспаними очима, як примара сновидіння розчинилася в темряві нетопленої кімнати. Йому приснилося ніби він, будучи ще хлопчиськом, поцупив приховану мамою на кухні палицю «Брауншвейзької» ковбаси і, сховавшись за сараєм, з жадобою голодної дитини їв, їв, аж давлячись ту ковбасу, навіть не пережовуючи викушені шматки. Палицю він міцно тримав обома руками. Ковбаса була цупкою, як татків офіцерський ремінь і пахла таким блаженством, що він радий був заштовхати її всю до рота водночас.
«Жах якийсь» - подумав бідолаха мотнувши головою ніби зганяючи з себе залишки сновидіння. Та хиби підсвідомості міцно тримали його в своїх обіймах. Він пригадав, що сновидіння скінчилося драматичною розв’язкою від якої серце ще й досі калатало збиваючись на старечу аритмію.
Татко, вгледівши його каверзу, вирвав у нього з рук ковбасу і, несамовито крикнувши: «Ах ти ж бісова душа!» - став гамселити його нею по чім попало, ще й причитаючи немов якусь молитву: «Це ж мати купила до столу на Великдень, та й на гробках, щоб було чим згадати покійних!».
Він, у вісні, вужем крутився ухиляючись від покарання ковбасою доки й не прийшов до тями.
Василь Степанович знову кліпнув очима. «А чому це притютюрилася йому саме та злощасна «Брауншвейзька»? - промайнуло в голові. І тут його осяяв спогад вчорашнього відвідування магазину де він затримавшись біля вітрини розглядав ковбасні вироби ковтаючи невгамовну слину. Саме тоді йому й приглянулася «Брауншвейзька» ковбаса. Він довго вдивлявся в ціну доки з очей не бризнули сльози. «Для кого ж її роблять, суччі діти…» - тоді подумав він. «А з телевізора все бубнять: «Затягніть паски! Затягніть паски!..» - бурчав собі під ніс Василь Степанович. Потім, відірвавши погляд від надокучливої вітрини, він, купив батон соціального хліба, кульок знежиреного молока і почвалав додому.  
«Це хиби підсвідомості» - заспокоїв себе Василь Степанович. Підвівся. Сходив на кухню, випив склянку води, бо в роті пересохло від уявної ковбаси і знову ліг у схолодніле ліжко.  

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 2

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Михайло Нечитайло, 13-04-2015

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Юрій Кирик, 11-04-2015

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Олена , 10-04-2015

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Viktoria Jichova, 09-04-2015
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.75457501411438 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …