Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 50996
Рецензій: 95738

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 4029, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.133.160.156')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза На КОНКУРС

Життя

© Валерія, 09-03-2007
—Привіт, друже!
—О, проходь-проходь. Оце так несподіванка. Кого-кого, а Вас не чекали.
—Та ми й самі не планували, але ж як не зайти до добрих людей?
—Ну розповідай, як життя?
—Працюю все там же. Проте тепер я головний менеджер. Заробляти став більше, але ж і витрачати...Жінці купи те, купи се, дочці...ех. та то все приємні клопоти, вони ж у мене найдорожчі. А донечка, молодець, на чемпіонаті з плавання ось перемогла—потішила старого.ти ж бо як тут? Чим зараз займаєшся?
—Викладаю. Так, так. У місцевому університеті—інформатику. Треба ж знаннями ділитись. Покоління зараз гарне, охоче вчиться, допитливе. Із такими приємно мати справу. Бач, повернення до нормального життя вилилось у жагуче бажання жити повноцінно, по-справжньому, надолужувати час. Молодь може й особливо не втрачала того часу, проте від батьків, певно, передалось. Так, жити стало набагато краще, особливо в порівнянні з ТИМИ часами.
—Вірю. Хвала Господу, що все те скінчилось. Століття! Без малого століття тривала та безглузда ворожнеча.
—Не знаю чи безглузда...
—А куди ми просунулись? Куди ви просунулись? Хіба не те ж саме пропонувалось кілька десітків років тому?
—Воно-то правда. Та, певно, люди були не ті. Мойсей ваш теж сорок років ходив по пустелі—чекав відповідного часу, коли будуть нові люди. Хто його знає? Може нашим країнам теж потрібно було пройти той шлях до розуміння, до готовності.
—Ех... Прикро ж, прикро! Стільки ненависті породили ці роки, стільки злості. Чи могло бути все інакше?
—Могло. Якби Ізраїль влаштували б в Кенії. От тоді було б все по-іншому. Геть зовсім по-іншому.
—Не знаю, чи б євреї туди потягнулись. Все-таки тут історична батьківщина.
—Можна посперичатись.
—Не будемо. Ні, Ізраїль в Кенії—це дикість. Як комусь могло таке спасти на думку?!
—Ідея не позбавлена здорового глузду. Проте добре, що того не сталося. Інакше ми б з тобою не зустрілись.
—І то правда. Слухай, не пам’ятаю я в тебе цього килима. Давно купив?
—Торік. Гарний, е? Жінка обирала. І вміє ж знайти, щоб і якість, і ціна.
—Вони уміють. То особливий дар. А що твій хлопчина? Виріс вже?
—Здоровий дядько, красень. Працювати рветься. Я йому: „Повчися, синку, поки час”, а він спішить. Куди спішить? Навіщо?
—Молодь—що ти зробиш? Все їм треба негайно, одразу й повністю. А ще ж ціле життя попереду. Життя, маю надію, спокійне, тихе, мирне.
—Так, вони—щасливе покоління. Стоять на початку нової ери. Це ж ціла ера в історії Близького Сходу відійшла в минуле.
—Не тільки Близького Сходу—всього світу. Для нас то дійсно важлива ця частинка. Проте, поглянь, в цілому світі панує мир. Ірак зажив спокійно, Афганістан—тихенько там. Південна Азія, Індонезія, Балкани. Нарешті мир. Нарешті тихе життя.
—Слухай, адже ж дійсно. Якось, Палестина моя мені так боліла, що я того всього не помічав. А то виявляється—глобальний процес.
—Глобальне потепління—так я б сказав. Потепління міжнародних стосунків. Ось і у мене на душі потеплішало, як про вес це подумав. Як добре, що я до тебе зайшов.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

а хіба в Кенії?

© Антон Санченко, 10-03-2007

Як то кажуть, нєасіліл

© Кока Черкаський, 10-03-2007
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.70956087112427 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …