Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50954
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 40180, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.87.133.69')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

Той, що просто дивиться...

© Ласло Зурла, 28-01-2015
Вщент розтрощена зала...  передостанній подих...  зупинка перед підйомом на сцену. Уклін, овації, велетенські букети і... маленька самотня дівчинка в ложі, як поранена пташечка в гнізді. Її сумні очі знаходять в моїх рухах струни, що майже було вмерли, криком голодної чайки виривають з грудей іскру...

Занадто багато виразності... твердість матеріалу, пафос та калейдоскоп вишуканості. Горпина хоче пряників. Микола йде то трактора. Під ним він хильне оковитої, а потім дасть наднормову. Будуть гроші, буде щастя, а за ним і міцна робоча дуля. Від усього передового пролетаріату. Її багато, на весь світ вистачить. Надсучасна новітня мораль. Бригада не хоче чужого. Дліннний засмальцьований рубль тягнеться аж до Магадану. Там він тіряється в снігах та рідних посірілих бєрьозках.

А люди співають, бо в  грудях тепло - всередині турбоатомний двигун зове рятувать всіх пропащих та нудьгуючих від вікової історичної занедбаності. Цей стурбований спів лине понад хмарами аж до Аляски, хоче донести й туди остаточну правду про те, що існує розбрід і класове меню на задоволення, рознарядка на напрямки руху до зірок, які повмикали для людства класики зрівняльного фетишизму.

А потім... а потім все летить раптом кудись в прірву (чорт не спить, йому на Мальдіви не треба)... череда мертвих всевладних всезнаючих поводирів, за ним людський кагал в сліпому екстремально-хороводному танці. Кардинальна зміна світозаломлення.

Зеркало казиться, показує казна-що. Космос розгублено розводить, над нами убогими, свої рукава-галактики в пошуках нової путєводної звізди. О, Боже, де ж їх стільки назбирати?..

Я добре вивчив свою роль. У мене її небагато. Світ в мені, а я в Ньому - і все. А ще... ота жива істота в ложі... Вона не хоче фальші. Вона ще не знає, що всмоктує в себе іллюзію. Одного чудового ранку істота прокинулась в наборі чисел, які взяли собі ось таку кумедну форму.

Дівчинка плаче. Її розчулила моя занадто серйозна гра. Колись вона може дізнається, що справжній я, це той, що просто дивиться...



Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 6

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Михайло Нечитайло, 29-01-2015

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Viktoria Jichova, 28-01-2015

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Олена , 28-01-2015

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Аркадій Квітень, 28-01-2015
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.5364029407501 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …