Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 40069, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.16.69.143')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

Слеш

© Ласло Зурла, 17-01-2015
Я підійшов до статечного дядечка. Він стояв на розі Хлібної та Героів Сталінграда. Він був подібним до манекена. Серйозний погляд, модний костюм, яскрава краватка... От тільки манекени не палять, а цей... витонченими пальцями тримав довгу темну сигару, випускав з писка маленькі красиві кільця, милувався ними, робив вигляд людини, що "замочила" собі життя не задаремно. Я б йому дав десь під сорок. Саме таким був Девід Боуві, коли вперше вийшов на сцену в образі менеджера середньої ланки.
Я спитав його:
- Слеш* казав, що у вас є квиток до місяця. Я хотів би його купити. Якщо Слеш не збрехав. Він - мої найкращі ліки від несвідомого дрімання на ходу.
Дядечко з цікавістю глянув на мене зверху вниз.
-Ти не хочеш більше підтюпцем бігти за принадами цього виплаканого світу? А гроші в тебе є? - його очі виблискували жагою до знань.
- В мене є достатньо каратів для зміни "орла" на "решку". Я увібрав у себе увесь пенсійний запас і не хочу жити в лінійно обмеженій реальності. З усіх благ в ній я для себе залишив тільки Роберта Планта. Він, як ніхто інший, колись правдиво заспівав про чорного пса. Собацюра, напевно, вже давно здох, а мрія про місяць перейшла до мого серця, де й тепер успішно живе, щоб нищити моє безнадійне існування - відповів я.
- Дотепно... - розсміявся дядечко.  - Ти кумедний. Тобі там буде добре. Пішли!
..........................................................
Ми зайшли до якогось офісу. В кімнаті був стіл, на ньому ноутбук старого зразка та диван. Дядечко показав на диван рукою. Я ліг на холодну поверхню не знімаючи брудних військових берців. Заплющив очі. Відчув дотик великих холодних навушників. Я непомітно впадав у забуття. Але це був незвичайний сон. Я тут збирався довго жити. Мене цьому навчив Слеш. Я хотів стати його ненормальними пальцями, дати енергію новим божевільним звукам, які потім будуть існувати самі по собі...
  
(Слеш - гітарист американського рок-гурту "Ганз енд Роуз")



Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 3

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Катерина Омельченко, 18-01-2015

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Михайло Нечитайло, 18-01-2015

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Viktoria Jichova, 18-01-2015

Сюрреалізм

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Андрій Вовна, 17-01-2015
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.76403379440308 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …