Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95755

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 39965, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.135.209.249')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Анекдотична бувальщина

ЖИТТЯ - НЕ МЕД..

© Володимир Ворона, 01-01-2015
  Пересмішник Сашко, влаштувавшись на роботу в київську СТО, швидко здобув серед нових колег авторитет гумориста. То клієнта „підколе”, та так витончено, що тому начебто й ображатися нізащо, а хлопці потім цілий день сміхом давляться, згадуючи;  то вайлуватого Вітька, з котрим найбільше подружився, розіграє, „як по нотах” – навіть строгий Ґнатович, майстер їхній, у вуса посміхається. Що тут скажеш – талант у хлопця від Бога: людей смішити.
   Якось спекотного липневого дня у заасфальтований двір їхньої, середньої руки, СТО вкотив... розкішний „Bentley”-кабріолет блідо-рожевого, з перламутром, кольору, на капоті – сердечко із стразів Swarovsky і з них же –розсип, мов діамантовий пил, по дверцятах.
   Мов би хтось чарівною паличкою махнув – СТО від подиву завмерла, усе стихло, а коли ще з авто випурхнула й гламурна цяця – то хлопці, немов ошурки до магніту, усі, як один потягнулися у двір. Ще б пак – шоколадна „Барбі”, дев’яносто-шістдесят-дев’яносто, ноги від шиї, на ній, з огляду на спеку, лише білосніжний топ з відкритими плечима і такі ж шортики: нижче нікуди і коротше нікуди, а біляве, досить довге волосся, заплетене разом із різнобарвними стрічками щонайменше у тридцять кісок-дредів, мальовничою копичкою облаштувалося на голові і феєричним фонтаном спадало на плечі – всі роти пороззявляли і стояли, немов бовдури...
   Задоволена ефектом, „цяця” зняла чорні, як ніч, окуляри і з легенькою посмішкою богині краси мовила:
   – Хлопчики, мені на отому світлофорі один мужик сказав, що ліве заднє колесо потрібно підкачати. Ви у змозі це зробити? – з натяком на колективний ступор спитала білявка.
   Єдиним, хто оговтався, був Сашко.
   – Джастив момент! – проспівав він, демонструючи своє віддалене знайомство з англійською мовою і вже через хвилину, тягнучи від компресора шланг із пістолетом, нахабно втупився у плаский спокусливий животик богині.
   – Як у Вас пупок красиво зав’язаний! – він відпустив „цяці” комплімент, від якого Гнатович аж пожух, очікуючи праведного гніву „Барбі”.
   - Не зламай очі, - порадила насмішкуватим тоном Барбі, але по всьому  видно було, що Сашкове залицяння прийшлося їй до вподоби.
   – Щойно з Кіпру? – нахабнів далі Сашко. – Як погода?
   Він запитав це таким тоном, немовби тільки те й робив, що літав на той Кіпр.
   – Із Сейшел – промурмотіла цяця. – Там завжди сонце.
   А Сашка понесло, як свого часу Остапа Бендера. Прилаштовуючи інструмент, він, ніби мимохіть, зронив:
   – Ми тут нову послугу запровадили – підкачка з ароматом... Вам що більше подобається: лимон? Манго? Апельсин?
   Ґнатович, опинившись поряд, непомітно пхнув Сашка ногою, мовляв, ти що, зовсім з глузду з’їхав? Не нахабній! Але Сашко не звертав уже на майстра жодної уваги.
   – А! Хочете, вгадаю – маракуйя! Так?
   – Так! А звідки знаєш? – здивувалася цяця, певно, вже уявляючи, як буде випендрюватися перед подругами такою крутизною – ароматом тропіків у шинах свого кабріолета.
   – То може всі чотири? – пропустив повз вуха її запитання Сашко.
   – У мене з собою готівки мало... Скільки одне коштує? – почала турбуватися цяця.
   – Десять „зелених”,  – зневажливо махнув рукою нахаба.
   – Чудово! У мене ось півсотні, – вона протягнула Сашкові чужоземну банкноту з портретом президента Ґранта і звично махнула: –  Здачі не потрібно.
   Уже за кілька хвилин шоколадне янголятко запурхнуло у свій кабріолет, стрази на якому від гордощів за шини, заповнені божественним „ароматом маракуйї”, сяяли потужніше, ніж діаманти, і помахавши на прощання ручкою:
  – Хлопчики, пай-пай! – покотило у своїх справах далі.

  Що тут почалося!
  – Чувак, ну ти зух!
   – Оце так розвів „чіксу”!
   – Проп’ємо! – пролунала нарешті і чиясь конструктивна пропозиція.
   – Не сьогодні! – запротестував Ґнатович. – Я вас знаю, завтра працювати буде нікому! Не раніше п’ятниці, ясно?
   – Я ще подумаю, – озвався і сам герой: – чи варто мені з такою „німотою” пити? – І вніс, поро всяк випадок, до каси шістнадцять гривень, реальну таксу, аби бути незалежним від громадської думки.

   Два дні він ходив на роботі гоголем.
   А в четвер перед обідом на подвір’я в’їхало велике, чорне і страшне – „Hammer H2”, зупинилося посеред СТО і з нього, немов із НЛО, вийшли спочатку два „сек’юрайті”, а потім, з почуттям власної значущості і об’єкт їхньої охорони – лисий, мов коліно, жлоб у пісочного кольору літньому костюмі, фіолетовій сорочці і краватці, що переливалася золотими блискітками.
   На СТО стало тихо, немов перед грозою. У Сашка від лиховісного передчуття сперло в грудях.
   – Хто старший? – поцікавився жлоб.
   Улесливі доброзичливці гукнули Ґнатовича. Той притьмом прискочив зі своєї комірчини, стримано привітався. Лисий оцінююче глянув на нього і враз забув, що ця людина існує на світі.
   – Хто позавчора блондинці на „Bentley Continental” колеса маракуйєю підкачував? – повернувшись направо, спокійно і неголосно звернувся лисий до персоналу СТО, що збившися в купку, стояв під стіною боксу.
   Гнітюча тиша була йому у відповідь.
   Раптом зліва від нього щось захирчало і лиса голова на бичачій шиї здивовано повернулася на дивний звук. То Ґнатович, уявивши, що сек’юрайті зараз вихоплять свої „Узі” чи „Беретти” і викосять усіх до ноги, спробував вимовити щось задля їх спасіння, але з тієї його потуги нічого певного не вийшло.
   Голова знову повернулася до натовпу.
   – Ну?! У мене немає часу! – вже трохи роздратовано звернувся до натовпу жлоб: – Вдруге питаю – хто?!
   Інстинкт самозбереження нарешті спрацював і колеги дружно виштовхали наперед Сашка, хоча той, із скромності, щосили цьому опирався.
   – Ти? – Лисий явно втішався із Сашкового переляку.
   – Ну ти реально круто розвів мою „вівцю”, пацан! Я кому не розповім, другий день усі животи рвуть зі сміху! Тримай!
   І витягнувши з кишені заздалегідь приготовлені сто „баксів”, протягнув їх напівживому Сашкові. Той, уже попрощавшися до цього з життям, не одразу й допетрав що й до чого, але банкноту слухняно взяв.
   Жлоб сів у чорне „НЛО” та й поїхав, а Сашко ще якийсь час стояв, мов знятий з хреста, і життя дуже повільно поверталося у його оболонку.
   СТО чманіла. СТО не знаходила собі місця. СТО кричала, сміялася, плескала Сашка по спині і вже домовлялася влаштувати в суботу робочий день.
   Коли нарешті Сашко повернувся з „того світу”, першим, що від нього почули, було:
   – Дулю вам усім з маком, а не могорич! Випхали на смерть!! А якби ті жлоби мене вбили?!!

                                                  (Далі буде)

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 4

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Анізія, 03-01-2015

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Viktoria Jichova, 02-01-2015

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Михайло Нечитайло, 01-01-2015

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© ВЛАДИСЛАВА, 01-01-2015

Що бувальщина - це точно!

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Юрій Кирик, 01-01-2015
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.4400072097778 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …