Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51022
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 39464, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.16.66.206')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Оповідання

Вона зайшла і...

© Ая, 02-10-2014
   - Вона зайшла і одразу стало тісно. Знаєте, є такі люди, які заповнюють собою весь простір. Вона саме така. Ніколи не сидить на місці, завжди кудись поспішає, щось вигадує, - усміхнувся чоловік у білому одязі, який сидів у шкіряному кріслі.
   - Ерік, ваша дружина померла більше десяти років назад. Ви пам’ятаєте це, лише згадайте. Кінець вересня, ви везли її до лікарні. Але там їй не змогли допомогти. В цьому немає вашої провини. Так склалася доля. Та вона більше не може до вас приходити, не може вас перевідувати. Відпустіть її. Вам стане легше, - спокійно промовив сивий чоловік напроти.
   - Я… Я пам’ятаю. Але вона була тут. Ви не подумайте, це не галюцинації. В мене їх вже давно немає. Вона справді була тут. Принесла мені справжню арабську каву, яку я завжди любив. Моя кохана Елізабет. Вона не примара, - надривно крикнув чоловік, вчепившись в ручки крісла так, що побілили пальці.
   - Ви повинні усвідомити той факт, що ваша дружина померла. Зрозумійте це, інакше, ми не зможемо вам допомогти, - чоловік суворо подивився на Еріка спідлоба та записав щось до блокноту, поцяткованому чорним мереживом маленьких літер.
   - Ви не вірите мені. Я не знаю, як переконати вас у цьому, але це правда. Я не вмію брехати, - сумно сказав Ерік зціпивши руки у замок.
   - Ні-ні! Я ні в якому разі не кажу, що ви брешете, просто ви по-своєму сприймаєте дійсність, - наче виправдовуючись промовив лікар.
   - Можна я піду? Я втомився, - жалісно протягнув Ерік потупивши погляд.
   - Так-так, звісно. Ідіть, я буду чекати вас завтра о дев’ятій ранку, - сказав лікар та протягнув руку Еріку.  
   Сутула спина білою плямою розтанула у дверях. Професор Лайтвуд зітхнув та підійшов до вікна. Осінь вже по-хазяйські зайняла все навкруги. Різнобарвне листя вкривало  доріжки, вимощені червоною бруківкою. Смуга похмурого ліса тягнулася далеко за обрій. Сонце несміливо визирало із-за кудлатих, сіро-білих хмар.
   Лікар відвернувся від вікна та сів за стіл. Він працював у психіатричній лікарні вже більше тридцяти років. Чого він тільки не бачив, спочатку йому навіть здавалося, що він сам збожеволів. Зберегти здоровий глузд, коли з тобою хоче поговорити сам Наполеон Бонапарт, а у приймальній єдиноріг б’є копитом та псує недешевий паркет, досить важко. Але професору Лайтвуду це вдалося. З роками він навчився проводити своєрідну межу між роботою та особистим життям. Це значно полегшило його існування. Тому професор вважав себе повністю адекватною та здоровою людиною.
   Поставивши папку з надписом «Ерік Клаусер» до картотеки, лікар вже збирався залишити свій кабінет, коли пролунав стукіт у двері.
   - Відчинено. Заходьте, - відізвався професор.
   Двері відчинилися, до кабінету зайшла висока жінка у яскраво-білій сукні. Волосся темним оксамитом спадало нижче плечей. Жінка приємно посміхнулася та сказала:
   - Я б хотіла з вами поговорити про стан одного з ваших пацієнтів.
   - Про кого саме? – поцікавився лікар.
   - Ерік Клаусер, мабуть, пам’ятаєте такого, - знову посміхнулася жінка.
   - На жаль, чи, на щастя, я пам’ятаю всіх своїх пацієнтів. У яких стосунках ви з пацієнтом?
   - У прекрасних. Я його дружина. Елізабет Клаусер.
   Професор Лайтвуд вважав себе повністю адекватною та здоровою людиною, але лише до цього моменту…

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© ВЛАДИСЛАВА, 08-10-2014

Блискуча новелка!

© Юрій Кирик, 05-10-2014

[ Без назви ]

© Хайдар Козак, 03-10-2014

[ Без назви ]

© Катерина Омельченко, 03-10-2014

[ Без назви ]

© Михайло Нечитайло, 02-10-2014
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.9460699558258 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …