Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51017
Рецензій: 95762

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 39067, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.144.48.135')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

І знову про гроші..

© Тетяна Шевчук, 25-07-2014
Гроші - слово, яке  викликає емоції в кожної людини. Адже за допомогою купюр зараз можна здійснити майже будь-яке бажання. Гроші спонукають людину як до праці, так і до злочину, гроші одурманюють , захоплюють , підкорюють людину своїй владі , гроші змінюють, гроші псують..
У нашому матеріальному світі навколо грошей крутяться всі і все. І хоч ми так часто чуємо фразу "щастя за гроші не купиш"  , та на практиці саме в них люди вбачають щастя. Матеріальні спокуси манять до цього паперового щастя , провокують людину відрікатись всіх принципів аби здобути омріяне багатство.
Кажуть, грошей багато не буває. Ростуть статки,  ростуть і бажання,хочеться більше , більше і ще більше,так важко зупинитись і радіти тому , що маєш, так важко  звернути увагу на щось куди цінніше і прекрасніше.І можливо лише на схилі років самотній міліардер , який присвятив себе і своє життя нарощуванню капіталу ,сидячи в найдорожчому рестороні у брендовому костюмі і п'ючи  елітні алкогольні напої, зрозуміє , що був щасливіший тоді , в далекі роки бідної юності. Був щасливіший,коли мав вірних друзів , а не колег по бізнесу, взаємне кохання, а не корисливе , затишну оселю, а не розкішну, коли був щирим , а не хитрим , коли не мав нічого , але мав все, коли був собою.. Та навіть визнавши це, він не зможе нічого змінити , бо можна купити швейцарський годинник , але не час.
У цей тяжкий для України період влада грошей відчувається ще більше, вона витає у повітрі ніби непомітно, але кожен знає , якщо маєш гроші ,тобі дозволено усе. Люди ,яких  визнано злочинцями ,залишаються непокараними, грошові махінації - прихованими,гроші знищують правила, гроші обходять закони, гроші не знають моралі.. Що ж вартує більше  на терезах історії:правда чи мільярди? І де ж взагалі правда, якщо дитина вмирає через нестачу грошей на операцію, в той час як депутат покриває золотом кожен міліметр своєї оселі. Де правда , коли чесні і розумні не можуть заробити на прожиття, а злочинці,кримінатілет без перешкод обкрадають країну, будують нові і нові " межигіря", коли людей вбивають, а влада бездіяльна? Чому правоохоронні органи , які мають працювати на благо нації , натомість за декілька папірців готові продати і державу , і самих себе? І хто дасть відповідь на такі нагальні питання? Дивлячись новини і читаючи газети ,я розумію , що правди  таки немає, її давно втопили в величезному морі обману. Їй на зміну прийшла вигода окремих людей .Чи є справедливість, коли герої , які захищають рідну землю , не мають грошей на їжу та мінімальне озброєння , а діти чиновників та депутатів за державні кошти  відпочивають на найдорощих курортах світу,коли амбіції однієї людини  обертаються горем для тисячі сімей,  жорстокий диктатор, здійснює власні бажання ціною людських життів і доль, а весь світ не взмозі дати відсіч.
Якщо багаті люди так часто стають зіпсутими, то що ж краще бути бідним? Невже дійсно немає якоїсь золотої середини? Гроші - необхідність, і їх можна використовувати на благо, якщо не ставити їх вище моральних принципів в ієрархії пріоритетів. Без них існування в сучасному світі неможливе, тож потрібно завжди відчувати різницю між грошима чесними і безчестими, пам'ятати , що гроші, заробленні на людському горі,щастя не принесуть. Чи стали щасливішими люди, які за пару сотень гривень продались вбивцям? Чи стали щасливішими ті , хто за пару тисяч  заплямували руки кров'ю невинних людей? Чи здобули щастя ті ,хто  за мільйони зрадили народ , здійснили безліч злочинів, знехтували цінністю людського життя ? Справжнього щастя ці гроші не принесуть. Бо народна  ненависть  та заплямоване сумління стануть вічними супутниками таких  людей. Можливо, відсутність совісті зробить їм послугу, звільнивши від душевних страждань, але рано чи пізно кожен отримає по заслугах.
Читаючи вищесказане можна зробити висновок, що гроші винні в усіх бідах і нещастях.Та хіба ж справа в самих грошах? Ні, це лише  папір з номінальним номером. Насправді винні  люди. Люди , які живуть лише заради матеріальних благ , забувши про будь який духовний розвиток, які втопили свою честь десь на дні гаманця..
     Тож гроші - це всього лише гроші. А як вони будуть впливати на наше життя залежить тільки від нас .Саме ми маєм зламати систему безладу в  країні, маєм боротись за безхмарне майбутнє свого народу, від кожного з нас залежить те , яким буде наше завтра. Бо хто ж це зробить,як не ми самі?

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

Не розчаровуйтесь, Тетяно,

© Юрій Кирик, 27-07-2014

[ Без назви ]

© Михайло Нечитайло, 27-07-2014
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.5769131183624 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …