Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 38929, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.133.109.211')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

S.O.S. «КОНСЕРВНА БАНКА»

© Ганна Фельцан, 03-07-2014
Прокляття! Я маю свій дорогоцінний час і не меншовартісний  манікюр  приносити в жертву цій сто разів клятій консерві! Жалюгідно… При таких обставинах мене б і предки-язичники не зрозуміли б. Хоч мамусю згадаю, вона ж мені кільканадцять разів на день як мантру повторяла: «Вчися готувати, бо хто б твоїм чоловіком не був, але їсти він точно хотітиме». А мені подібне як горохом в сітну, куди ж мен,і з моїми ж амбіціями, чоловіку тричі в день комплексне харчуання влаштовувати, а потім гарненько, в заляпаному фартуху, прибирати за ним кожну крихітку, і чемно слідувати за своїми лоботрясами вчити їх граніт їсти. Спасибі, звісно, та, може, якось в іншому житті.  
А зараз:  два дипломи (один червоний, одни майже червоний), аспірантура, коханка-робота. Проте не завжди приходилося жити в цьому феміністичному хепі-енді,  де Попелюшка послала під три чорти всіх і все, з’їхала на орендовану  квартиру, знайшла роботу, знайшла вдалу роботу, з’їхала на власну квартиру. Були, а як же без них, і недовіра навіть найближчих, і неприхований жаль в очах вагітних подруг, і  бабусині: «хай хоч перед смертю на внучат подивлюся», і сотні повторень: «зараз і так все куплено». А тепер буває тільки: «вії нарощувати вміє, та ще би хоч крихти мозку», а з цього вже випливає: « та це все через ліжко» і знову ж таки: «куплено». Але подібна заздрість навіть підбадьорює.
Звичайно, чоловіки в моєму житті траплялися. «Прийшов, відмітився, пішов» - їхня інтерпретація загальновідомого вислову. Проте як бути сексу? В цьому питанні я більше схожа на чоловіків, ніж деякі чоловіки. Але бували періоди, коли я в кожному новому вбачала свій сенс, свого героя , який тримає мене за руку, щоб я остаточно не впала в безодню (любов до Голівуду). Благала про порятунок, закривши очі, вже чітко бачила наш весільний танок, своїх бабусь, які тримають на руках внучаток, та й саму себе, посивівшою і щасливою… А потім опритомнювала, ніби від ляпасу, і не могла збагнути, від чого, чи від кого це вони мають мене рятувати? Та й  хіба вони в змозі?
Ммммм… не виходить. Або я зараз лусну, а бо ця сто разів клята банка! Мамусю, ну не навчена  я готувати! По правді, це би вже було занадто! Мають же мати й ці, господарочки в заляпаних фартухах, хоч чимось себе втішати, типу: «Бач, я і пиріжечки ( з капустою, печінкою, вареною цибулею і, взагалі, з будь чим, що можна в тісто впхнути), і борщик, і ще сто п’ятсот тисяч страв  за «Великою куховарською книгою» можу приготувати, а ти що? Що ти? В офісі з червоними губами будь-хто може весь день просидіти! І я б могла, але я сім’ю вибрала, сім’ю! (до речі, якщо ви нічого не досягнете, просто твердіть, що ви вибрали сім’ю, як в Біблії пише)Ще й з шефом вона точно спить! (аякже) ». Про заляпані фартухи, може, мені просто віднести цю банку до сусідки знизу, хай її напівп’яний чоловік спробує відкрити? За одно я і їй ведмежу послугу зроблю, матиме час полаяти своїх нікчемних дітей. Хоча…є ще ідейка!
–Алло! Насте, знімай свій заляпаний фартух і ходімо в ресторан! За мій рахунок, звісно ж , я ж не за «дякую» весь день в офісі з червоними губами просижую.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© ВЛАДИСЛАВА, 03-07-2014
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.0016489028931 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …