Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 50999
Рецензій: 95738

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 38732, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.118.0.240')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

Життя триває

© ВЛАДИСЛАВА, 06-06-2014

Усе змінилося. Ранок, який раніше починався із безтурботних теревенів по телефону або перегляду музичних кліпів, тепер починається з … війни.
Лячно вмикати телевізор. Одразу зникає ілюзія безпеки. Невже ці кадри реальні, невже все це відбувається на твої землі? Ти віриш у те, що раніше здавалося неможливим, не сприймалося свідомістю. Бойові дії тривають. Нові жертви…
За годину на роботу. Заправляєшся кавою, біжиш на автобусну зупинку, упиваючись красою природи і тишею, спокоєм міста. Спокій – яка ж це благодать! В офісі поринаєш з головою у буденні турботи: шеф влаштував таку невчасну перевірку, колега виставив тебе у невигідному світлі, затримують зарплатню.
Звісно, протягом дня ти ще не раз повернешся у розмовах до війни. І заспокоюватимеш себе думкою, через яку потім себе ж картатимеш: «Дякувати Богу, що у нас, в центрі країни, все спокійно». Серце замиратиме над історіями знайомих, чиї діти там, в екваторі пекла. Ти молитимешся, (соромно зізнатися, до кінця не знаєш жодної молитви),  литимеш сльози перед екраном, з якого показують біль і відчай, набиратимеш на мобільному короткий номер, щоб переказати гроші на армію, лайкатимеш в Інеті патріотичні пости. Ти їм співчуватимеш, але не зрозумієш. В твоєму місті все спокійно. Над твоє головою не літають кулі, ти не чуєш вибухів, не бачиш крові і сліз. Біль, який тебе не стосується, болить лише на половину.
У тебе немає настрою веселитися, але підступна посмішка скористається  будь-якою нагодою з’явитися на твоєму обличчі, відмовишся від розваг, однак подруга образиться, якщо ти не прийдеш на її день народження, плануєш написати щось сумне, а на папір проситься гумореска.
Увечері, після роботи, знову новини. Раніше ти їх ігнорувала, тепер не можеш відірватися від екрану. Раптом твої молитви почуто і нарешті встановився мир. Не почуто.  На сході знову бої. Є поранені і вбиті. Тобі страшно, боляче, однак… Тобі здається, чи ти вже до цього звикаєш? Звикаєш, що в Україні щодня помирають люди? Ніби це норма і так було завжди. Свідомість переключається на якусь іншу хвилю чи ти стаєш товстошкірішою?
Завершуються новини і ти повертаєшся до своєї відносно спокійної реальності. Не працює Інтернет, племінник приніс зі школи двійку, підскочили ціни, немає певності у завтрашньому дні. Війна непомітно відходить на задній план. Життя просто триває…



Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 2

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Ольга , 13-06-2014

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Мессіна, 09-06-2014

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Михайло Нечитайло, 08-06-2014

----------

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Володимир, 08-06-2014

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Олена , 08-06-2014

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Юлія Хотин, 07-06-2014
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.1633188724518 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …