Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 38646, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.235.120.15')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза новелетта

ХУК ЗЛІВА

© Аркадій Квітень, 24-05-2014
   В липні завжди здається, що життя нескінченне, а літня благодать найщедріша. Сонечко сходить рано, а котиться за обрій пізно, тому і день довгий-довженний. Аби не було телевізора то в міській квартирі, пенсіонеру, хоть вовком вий, хоть заріжся, а тому Валерій Прокопович дочекавшись вечірніх новин і впевнившись, що світова криза нас не омине, брав ціпок в праву руку і йшов на прогулянку до міського парку культури і відпочинку.
   Він йшов завжди неспішно, дорогу, навіть на пішохідному перетину, долав з острахом бути розчавленим нетерплячими клятими «шумахерами» - так він звав усіх, хто їздив на іномарках. Ідучи, розглядав молодь, милувався людським приплодом, що іноді верещав у дитячих колясочках. «Бач, не даром такі гроші за малечу зараз платять» - думав про себе він, - «а з нас, раніше, за бездітність податок брали, сто чортів їм в печінку».
   Асфальт, після денної спеки, пихкотів жаром і пилюкою. Хотілося вже присісти, щоб схлинув набряк з ніг, та може доведеться з ким словечком перекинутися, бо вдома, з дружиною вже давно-давнісінько все переговорене, все перетовчене в подружній ступі, а хотілося б почути свіжу думку від молоді, якщо вони здатні про щось думати.
   У парку всі лавочки були зайняті відпочиваючими, в основному молоддю.  Регіт, в перемішку з лайливим суржиком, хвилював Валерія Прокоповича вбиваючи сподівання на спокійний відпочинок. Молодь палила, пила пиво з пляшок, лускала насіння, хрумтіла чіпсами, гойдала свої ще несвідомі чада у пречудних колясках зроблених на китайський манер.
   На одній лавочці двоє парубків сиділо на бильці, а ногами в кросівках човгали по сидінню, щось смішне розповідали, дівчата стояли поруч і верещали від сміху. Валерій Прокопович хотів присісти, послухати молодь.
   - Стоп, стоп старче, тут зайнято, - рявкнув парубок з пляшкою в руці, - та й поїзд наш їде в «завтра», а вам треба на той, що «вчора».
Від гостроти, на його думку сказаного, молодь залилася сміхом. Той хто пив пиво чмихнув так, що оббризкав дівчат, а ті його вкрили образним матюком. Валерій Прокопович не знітився і вже, всупереч парубкам, хотів присісти, коли другий парубок аж визвірився на нього:
   - Кому сказали, ану брись звідціля! Тобі, старий, вже на Калинівку пора (мав на увазі цвинтар) а ти все на дівок зириш.

   Його ліва рука була ударною і ось зараз, майже через півсторіччя умовний рефлекс спрацював блискавично, голова парубка хитнулася назад і потягла за собою сідницю. Зробивши сальто-мортале парубок схопився на ноги, відбіг метрів на десять і щосили крикнув:
   - Старий маразматик, з глузду з’їхав!? - парубок тримався за підборіддя. Молодь, як вітром здуло.
   - Я тобі зараз покажу хто маразматик, - Валерій Прокопович замахнувся ціпком у пустоту. Навкруги хіхікання стихло в очікуванні розв’язки непорозуміння. Свідки баченого дивилися в його бік.
   Валерій Прокопович важко зітхнув, потів промовив сам до себе: «А якими ж повиростають ті, котрих пускають на світ Божий заради грошей?»
Прогулянка була невдалою, він пошкутильгав додому. Позаду шушукались відпочиваючі.
   - Напоролися хлопці на Попенченка.
   - А хто це?
   - О, цей дідок-сила. Колись, казав мій предок (мовив парубок з зачіскою під бокс) він, у семи десяті роки, був чемпіоном України, всі знали його знаменитий хук зліва.
                  

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Олена , 26-05-2014

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Михайло Нечитайло, 25-05-2014

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© , 24-05-2014
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 2.9766499996185 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …