Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51000
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 38640, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.119.126.80')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза горох з капустою

НЕЗНАННЯ ЗАКОНУ (СУД СВЕДЕНБОРГА)

© Саландяк Я Анонім, 24-05-2014
                                     ... ни один человек не рожден для ада, ...
                                                      Э. Сведенборг “О небесах, о мире духов и об аде”*

   29 липня. Нарешті вовченята потрапили в поле зору відеокамери. Смішні та налякані. Поскавчали. Тут прибігла вовчиця, і вони щезли у лігві за каменем. Здається, – їх троє.
   30 липня. Вовченята уже цілий день гралися перед лігвом. Їх справді троє – здоровенькі та жваві. Вітер змінив напрям – перебираємось на нове місце.
   1 серпня. Лігво - мов на долоні. Вовчиця принесла впольованого зайця. Вовченята зразу ж взялись дерти м'ясо своїми ще слабкими зубками.
   5 серпня. Оператор звернув увагу на те, що одне з вовченят не бере м’яса, яке приносить вовчиця.
   10 серпня.Справді, одне з вовченят м’яса не їсть, а ходить за вовчицею і скавулить.
   13 серпня. Дивну поведінку вовченяти колеги по експедиції пояснюють по- різному: або недорозвинутістю зубів, чи достатністю у вовчиці молока: перестане годувати - буде їсти м'ясо.
   16 серпня. Очевидно, що вовчиця перестала годувати вовченят молоком: двоє жадібно накидаються на принесену здобич. Третє м’яса не хоче, ходить довкола та скавулить.
   20 серпня. Вовченята активно обживають територію, скоро до нас доберуться. Двоє жваві, уже ходять з вовчицею на полювання, третє мляве, очевидно, хворе - лежить та тихенько скавулить.
   25 серпня. Зйомки завершено... і здохло вовченя. Завтра треба буде його забрати та зробити розтин.
   26 серпня. Вовчиця з вовченятами пішла, певно, на полювання. Ми забрали мертве вовченя та зробили розтин: зуби на місці, а шлунок порожній. Виглядає так, ніби померло з голоду. Вирушаємо в дорогу...

   ... А був сей чоловік яко хижий звір. Убивав без жалю - заради грошей та майна. У великому добротному будинку, наповненому чужим майном та їжею, жив він. Все було йому мало і мало... І яко на хижого звіра полювали на нього такі ж хижі та ненаситні, яко він... А одного разу застрелили ніби мисливці вовка на полюванні... Майнула душа його в інший світ і сміливо увійшла та стала перед очі Судиї Небесного. Якби перед судиєю земним - вжахнувся би він нахабності погляду його... Але незворушний є Судия Небесний. І дано було читати злочинцю з Книги Огненної, і опустив той свої нахабні очі долу, і згорбився під тягарем читаного, тай мовив смиренно: я ж не знав! Але як у жахливому сні промайнуло за якусь мізерну мить усе його мерзенне життя, і нараз обпекло полум’ям пекла його щоку... Ще більше скрутило та згорбило його від побаченого... Рятуючись, мов за тоненьку павутинку вхопився він і заволав несамовито: я не знав!!!
   - Ти не знав?! - промовив дужий, мов ієрихонські труби, Голос, - а тепер ти знаєш?!
   І в ту ж мить у далекій сибірській пущі у вовчому лігві народилося троє безпомічних вовченят...

* Вид. «Україна» 1993 ст.157.
до 2000

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© Viktoria Jichova, 28-05-2014
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.73429393768311 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …