Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 38411, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.133.121.160')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

Київ - це суміш

© Вікторія Михайлова, 28-04-2014
Київ - це суміш боварця у зеленому капелюсі, який згідний боротися за незалежність своєї землі та лінивого хамелеону. З боварцем вітаєшься "Слава Господу", а він тобі розслаблено відповідає - "Привіт".  До киянина кажеш: "Добрий день", а у відповідь чуєш "Здраствуйте", або діаметрально навпаки.
Київ міняє свій колір від сірого до зеленого. Зимою він брудно-сірий, з коричневими плямами шкіряних курток натовпу, злі люди у посольстві та запалення легень. Літом Київ - це широкі зелені бульвари, по яким можна ходити короткими ночима, тому що останні гроші віддав за квиток на потяг і на готель вже не вистачає.
Київ - це ранок, коли тебе  будить трохи хворий на всю голову сусід, який голосно грюкає у стіну великим армійським чоботом, часів другої світової війни.
А ще… А ще, велике очікування дива, широко розпахнені очі у пошуку посмішки на обличчях пересічних перехожих.
Цю посмішку ти шукаєш повсюди, у кафе біля вокзалу, у метро, на вулиці. Ти заглядаеш у обличчя, у ще одне, у ще одне, у ще одне. Ну, нічого, наступна людина обов'язково посміхнеться і Київ розквітне радісною посмішкою, яка робить навколішнє середовище не менш красивим, ніж банальні квітучі платани.
Пошук посмішки приводить тебе до маршрутки. Ти передаєш гроші водієві та дивишься на священника, який, як і ти,  їде до Лаври. Водій з львівським діалектом голосно повідомляє, що маршрутка відправляється та закриває двері.
Ти піднімаєшься по сходинці до салону і посміхаєшься сама собі, згадуючи суворих львівських водіїв пежо-маршрутівок.  Цікаво, чи сумують київські львівські водії за своїм колегами львівськими водіями.
I саме у цей момент, коли тобі посміхнулася перша людина за день, тобто ти самa, до тебе повертається струнка дівчина з коротким волоссям кольору cпілого жита. Ти вже очікуєш,  що вона обов'язково посміхнеться тобі, і від того очікування y животі радісно починають кружляти метелики. Дівчина відкриває рота і ти підсуваєшься трохи ближче до неї, що би почути кожне її слово.
- Если ти еще раз заденeшь меня своей бутылкой, я тебя просто убью, - каже до тебе це прекрасне створіння.
Ти ніяковієш, червонієш, та вибачаєшься, за те що не робила. Tи розгублено дивишься на священника та на інших пасажирів маршрутки. А Київ-хамелеон швидко міняє свій колір, мімікрує під ситуацію. Він стає неприступно-зневажливим, як чорний колір, що поглинає всі інші кольори, на кшталт чорних дір всесвіту.
Ти виходиш з маршрутки, розгублено дивишься по бокам.  Але вже за кілька секунд розумієш, що у кожного свій Київ. I колір твого Києва не обов'язково мусить залежати від oточуючих тебе людей. Ти весело посміхаєшься та біжиш на зустріч з жовто-блакитними пригодами, які на превеликий жаль, вкриті краплинами червоної крові. Создание игрового аккаунта в бк 1х ставка. Это обыденная для всех контор, процедура. 1x ставка букмекерская Но существует один нюанс, касающихся посетителей, уже зарегистрированных в ЦУПИСе

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 2

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Михайло Нечитайло, 30-04-2014

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Попович Роман, 29-04-2014

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Аркадій Квітень, 29-04-2014
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.81206107139587 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …