Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51027
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 38239, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.128.199.210')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Оповідання

Гра в кубики і картки

© Рита Дзиґар, 07-04-2014
   Ми бачимо обличчя жінки, можемо припустити, що їй приблизно двадцять п’ять років. Вона сидить за кухонним столом у невеликій квартирі однієї з багатоповерхівок, яка губиться серед десятків схожих будинків у житловому масиві. Тут ми мали б описати її зовнішність, яка б відбивала непересічні риси характеру. Вона була дуже амбітною, наполегливою і будь-які великі та малі життєві фіаско переживала з незворушним спокоєм. Таких людей чимало, скажете ви, а тому згадаємо, що багато її захоплень відповідають згаданим рисам. Катерина (з таким звичайним ім’ям ми витягнули картку) цікавилася силовими видами спорту і рибальством. Що ж вона читала? Можливо, газету на кшталт «Полювання і рибалка» або «Спорт-арена»? Ні. Героїня виглядала замисленою і час від часу підкреслювала ручкою деякі повідомлення. Ймовірно, вона шукала роботу, обводила нові вакансії, малювала в уяві запис у трудовій  книжці і поліпшення матеріального становища. Однак і тут ми помилились.
   Наблизившись, ми розгледіли, що вона читає «Літературну Україну». Невже поезія? І справді, читання поезії, відвідування літературних вечорів і декламування відомих творів були серед інших її хобі. Катя любила читати поезію для душі, заради задовлення. Вона бачила власні переживання між рядками, чула музику в асонансах та алітераціях і не дуже любила громадянську лірику. «Поезія відображає почуття, вона не може змінить світ» - висловлювала свою позицію жінка. Її інфінітив на «ть» підказує нам, що вона цілком може бути уродженкою однієї з північних областей, а тепер проживає у столиці.
  Дивно, що маючи такий сильний і дещо грубий та безкомпромісний характер, вона має і ліричну душу. У ній мали б поєднуватися ці полярні риси. Та розповідь про неї була б неповною, якщо поряд з героїнею не стояв інший персонаж, якого можна було б описати інакше.
  У ту мить пролунав дзвінок у двері і Катя пішла відчиняти. Тим часом ми перемішали кубики і витягнули інше ім’я – Володимир. Чоловік невисокого зросту з великим орлиним носом та меленькими очима.
- Ну шо, обідати будеш? Як справи на роботі? – спитала жінка.
- Давай. Нормально – хрипло відповів їй... Чоловік, брат чи батько?
- Володю, знаєш, а я сьогодні натрапила на одного молодого поета, зараз, чекай, – Катя похапцем взяла газету, - у нього така поезія!..
Вона почала голосно декламувати вірші, а чоловікові довелося вдавати хоча б трохи захоплення та задуми.
  Ця звичайна побутова ситуація, яка виглядала б кумедно, якби ви побачили її на власні очі, не могла дійти до фіналу закінченням декламації або трапези.
- А знаєш, як поета звати? Семен Новицький, правда, вишукано?
- Як? Сеня? То він ще й вірші пише? – згадав колегу по роботі Володя...

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 2

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Margarita, 08-04-2014

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Шеремета Олександр, 08-04-2014
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.6384170055389 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …