Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51006
Рецензій: 95756

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 37908, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '13.59.227.111')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Роздуми

Мої пори року

© Олександра Стеблюк, 23-02-2014
Зима.  Лютий. Субота. Снігу зовсім немає. Така от собі без снігова пора.  Прогулянка з колискою у парку. Думки рояться і шукають виходу. Вони вилітають маленькими метеликами, та я насилу їх стримую, щоб не розгубити. Сьогодні мене надихає природа. Трохи більше ніж за тиждень настане нова пора року – весна. Хоча  і календарна, але все ж таки весна. І на душі якось легше стане.
Поки малеча спокійно спить у колисці під рівномірний стукіт колес, я насолоджуюся свіжим хвойним повітрям і організовую своїх «метеликів» у голові. Розумію, що не тільки у природи є чотири пори року, але й у мене також. Це так дивно…
Зимова дівчинка живе в мені, на щастя, зовсім мало. І завжди виглядає сонною Дрімкою кожного ранку, коли тумани ще обіймають землю, а я обіймаю подушку. Але зима приносить мені душевний спокій. Це наче зупинка, що дає час подумати, помріяти, відпочити… А ще люблю дивитися зимові сни.  Вони видаються дуже особливими, затишними, казковими. І  я все б спала та спала… Люблю зимові книжки. Ті, які зігрівають, дарують затишок.  Саме узимку вони смакують найбільше і надихають… Я раніше думала, що не люблю читати. Але тепер я зрозуміла, що весь час читала не ті книжки. Тепер зимовий вечір з книжкою та гарячим кухликом чогось запашного стає традицією.
Весняної юнки в мені багато. Майже завжди вбираю в себе свіжість повітря  та тепло сонечка. Частіші прогулянки парком і споглядання красивенних  краєвидів надихають на створення весни прямо тут, у себе вдома. А ще квіткові легкі шалики допомагають створити весняно-піднесений настрій. Чомусь навесні мені хочеться завжди чогось нового. Мабуть, тому що весною зароджується усе нове. Одного разу і в мені зародилося нове життя саме весною. Тож тепер я не дивуюся… я посміхаюся.
Літня красуня завжди рветься на волю – на волю, на простори, на море. Море, то незрівнянна насолода, яку я можу собі подарувати.  Воно зцілює… Завжди хотіла побувати на морі в оксамитовий сезон і , особливо, узимку. Не знаю, чому  узимку. Напевно завдяки особливому повітрю чи зимово-морським краєвидам.
А осіння пані шляхетно входить в моє життя, кожного року даруючи все нові і нові золоті світлини життя. Осінню я завжди відчуваю себе якось інакше. Я стаю тією своєю часткою, яку я ще погано знаю. Але хочу дізнатися! Восени я найбільше відчуваю тепло. Чи то через жовтогарячі кольори  всюди, чи то моє серце випромінює усе те тепло, що я увібрала в себе протягом року? Природа заспокоюється після виру «емоцій» року. Мабуть, я також це відчуваю і також заспокоююсь, затамовую подих. Бо попереду важка холодна пора року…

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 2

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© Олена , 28-02-2014

Приємний, привітний текст.

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Наталка Ліщинська, 28-02-2014
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.79857921600342 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …